Ugrás a fő tartalomra

Szakirodalom-beszerzés

Könyvtárközi kölcsönzés

Az alábbi könyvtárközi űrlapunk kitöltésével könyvtárunk beiratkozott (érvényes olvasójeggyel rendelkező) olvasói igényelhetik szolgáltatásunkat. A szolgáltatás keretében a Könyvtár gyűjtőköréhez illeszkedő dokumentumok kérhetőek.

Az űrlapot csak abban az esetben töltse ki, ha a katalógusban nem található dokumentumot szeretne kérni.
Folyóiratban megjelent cikk esetében a kitöltés előtt célszerű tájékozódni az előfizetett adatbázisok tartalmában és az ingyenes tudományos keresőszolgáltatásokban.

Kérjük, hogy az űrlap pontos kitöltésével segítse munkánkat.

A könyvtárközi kölcsönzés díjait a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói és doktoranduszai számára az Egyetemi Könyvtár átvállalja.

A fenti csoportba nem tartozó kérések esetében a küldő (kölcsönadó) könyvtár által meghatározott térítési díj kerül felszámolásra. A belföldről eredetiben kért művek esetében a szolgáltatás térítésmentes. A digitális másolatban kért dokumentumok esetén a küldő könyvtárak térítési díjat számíthatnak fel. Ezekben az esetekben kollégáink előzetes tájékoztatást adnak e-mailben (az űrlapon megadott e-mail címre küldött levélben). Belföldről és külföldről kölcsönzött könyvek esetében a könyvtár csak helyben használatot biztosít.

Könyvtárak lehetőség szerint az ODR felületen vagy e-mailben,a kkozi@uni-corvinus.hu címen nyújtsák be kéréseiket.

Űrlaponként egy kérést lehet küldeni.

Könyvrendelés (elektronikus és nyomtatott)

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, ha oktatáshoz, kutatáshoz, tanuláshoz szükséges könyvet javasol a könyvtár állományába.

Tankönyvigényét az Intranetre belépve, az adatlap kitöltésével tudja beküldeni.

E-könyvböngészés és rendelés

A Proquest gyűjteménye mintegy 7000 közgazdasági, üzleti könyvet tartalmaz. A felületen az egyes könyvek 5 percig használhatóak, regisztráció után még 5 perc használat lehetséges. A regisztrációt a Corvinus Egyetem informatikai hálózatából (így VPN-en keresztül is) lehet elvégezni. A későbbi használat független az egyetemi hálózattól.

Ezután lehetőség nyílik a könyv megvételre ajánlására. Minden ajánlás az Egyetemi Könyvtár munkatársaihoz érkezik be és 2 munkanapon belül elbírálásra kerülnek, aminek az eredményéről minden esetben e-mailben visszajelzést kap az ajánlás beküldője.

Esettanulmányok, szimulációk

Az oktatás során szükséges, bármilyen kiadó által kiadott esettanulmány vagy szimuláció beszerzését az egyetem Digitális Szolgáltatások oldalán található Esettanulmánybeszerzési igény – űrlapon kérhetik.

Harvard Business Publishing

A Corvinus Egyetem és a Harvard Business Publishing Education között született együttműködés részeként a Corvinus oktatói egész évben, teljes hozzáférést kapnak a kiadó katalógusában található különböző tananyagokhoz. Minden tananyag esetében van betekintési vagy kipróbálási lehetőség (szimulációnál free trial/sample, podcast-nál preview, educator copy esetén vízjeles változat), de ezeket is meg lehet rendelni korlátozásmentes verzióban az űrlapon.

A rendelés folyamata:

  • Esettanulmány

Esettanulmány igénylése esetén, az igény leadását követően a könyvtár munkatársától kap egy linket, amin keresztül bejelentkezés nélkül elérheti az esettanulmányt. Ez a link a hallgatókkal is megosztható, akik regisztráció nélkül férnek hozzá az esettanulmányhoz.

  • Szimuláció:

Amennyiben szimulációt igényel, akkor az igénylés után a HBP-től kap e-mailben értesítést, amikor az elérhetővé válik. A hozzáféréshez jelentkezzen be a Harvard Business Publishing Education  oldalán, itt találja meg a szimulációhoz tartozó kiegészítő anyagokat is. Ugyanitt lesz elérhető az oktató részére az a link, amit megoszthat a hallgatókkal. A hallgatók regisztráció után férnek hozzá az anyagokhoz.

Segítség

Amennyiben elmulasztotta aktiválni a HBP-től kapott regisztrációs linket, a corvinusos e-mail címét megadva kérjen jelszóemlékeztetőt.

Egyéb kérdésekben a könyvtár munkatársai, Bavalics István, (távollétében Kőrösi Krisztina), állnak rendelkezésére.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 19:54:32