Ugrás a fő tartalomra
Budapesti Corvinus Egyetem

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

A gazdaság működésének megértéséhez fontos, hogy a leendő közgazdász képes legyen megfelelő kvantitatív módszerek használatával adatokból információt „facsarni”, s a kapott eredményekből következtetést levonni. A matematika a logikus, tiszta struktúráján keresztül mind az információ adatokból való kifacsarásában, mind a következtetések levonásában fontos szerepet játszik, és akkor még nem is beszéltünk a gazdasági folyamatok megismerésében/leírásában betöltött szerepéről.

Add meg itt a címsor szövegét

Az adataidat az Egyetemi Doktori Iroda munkatársai rögzítik a Neptunrendszerben. Ekkor ellenőrzik a korábbi tanulmányokkal, végzettségekkel kapcsolatos dokumentumokat is (az eredeti, hivatalos dokumentumokat be kell mutatnod, vagy hitelesített másolatot kell benyújtanod).  

A beiratkozást/bejelentkezést követően te veszed fel a képzési program szerint az adott szemeszterben esedékes kurzusokat, a kötelező, a kötelezően választandó és a szabadon választható tárgyakat a Neptunon keresztül. A doktori iskolák titkársági asszisztensei tudnak segíteni ebben, ha szükséged van rá.  

A témavezetődnek kulcsfontosságú szerepe lesz a tanulmányaidban doktori képzés során. A doktori iskolák többségében már a felvételi eljárás folyamatában körvonalazódik a témavezető személye (mentor témavezető), de a személyét a Doktori Iskola Tanácsa véglegesíti. Érdemes már a képzés kezdetén arra törekedned, hogy intenzív kapcsolatot alakíts ki a témavezetőddel. 

A kommunikációhoz, online adatbázisokhoz (Neptun, Moodle, könyvtár) való hozzáféréshez elengedhetetlen a Cusmankód és jelszó beszerzése a doktori hallgatók név@uni-corvinus.hu formátumú emailt is igényelhetnek. A doktori.hu adatbázisba az Egyetemi Doktori Iroda viszi fel a hallgatókat, azonban az MTMT–ben (Magyar Tudományos Művek Tára) mindenkinek önállóan kell regisztrálnia. Az MTMT használatáról a könyvtárosok adnak információt. 

Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Kattints ide
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Kattints ide
Slide 3 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Kattints ide
Előző
Következő
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:14:10