Ugrás a fő tartalomra
Budapesti Corvinus Egyetem

Gazdálkodási és menedzsment - alapképzés

Gazdálkodási és menedzsment - alapképzés

Hervai Nikolett

Egy általános menedzsment szak – 16 féle specializáció!

Ne keresd az eddig megszokott kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, emberi erőforrások, vidékfejlesztési agrármérnök alapszakokat. 

Ezek ugyanis beleolvadtak a gazdálkodási és menedzsment alapszakba: éppen azért, hogy legyen lehetőséged már egy meglévő alaptudás birtokában eldönteni, mivel is szeretnél foglalkozni, hogy aztán akár számos specializáció közül választhass a szakon – és később, a mesterszakon tovább mélyítsd a tudásodat!

 

 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Az elmúlt évek ponthatárai

Szerezz akár két diplomát!

A magyar nyelvű szakon kettősdiploma-programunk keretében jelentkezhetsz az EBS Business Schoolba, az angol képzésen pedig a EBS Business Schoolba és a KEDGE Business Schoolba is. Így a Corvinussal párhuzamosan egy külföldi egyetem képzését is elvégezheted. A két diplomával komoly előnnyel indulhatsz majd a munkaerőpiacon, hiszen a corvinusos diploma színvonala közismert itthon, a nemzetközi végzettség pedig bizonyítja magabiztos nyelvtudásod, nemzetközi tapasztalatod.

Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Corvinus Egyetem

Karrierlehetőségek

Az általános menedzsment ismereteket igénylő pozíciókon kívül többek között a következő munkakörök tölthetők be nemzetközi és hazai vállalatoknál, tanácsadó cégeknél, állami szerveknél:

Termékmenedzser, Marketing menedzser, Menedzsment tanácsadó, Pénzügyi koordinátor, Adatelemző, Treasury szakértő, HR asszisztens, Szervezetfejlesztő, Kereskedelmi asszisztens, Logisztikai koordinátor, Marketingelemző, Befektetési szakértő, Kontrolling asszisztens, Rendezvényszervező, Értékesítéstervező, Hitelezési tanácsadó, Beszerzési szakértő, Vállalati felelősségvállalási szakértő, Termelési menedzser

Budapesti Corvinus Egyetem

A gazdasági alapképzésen végzett diplomások közül a corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban hosszú távon: átlagosan bruttó 207 ezer forinttal keresnek többet, mint az összes többi gazdasági alapképzésen diplomát szerzettek.

Végzett hallgatóink már frissdiplomásként átlagosan 25%-kel többet visznek haza, mint a más hazai egyetemek Gazdálkodási és menedzsment szakos végzettjei.*

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján 

Specializációk

Piacot építők
Digitális marketing,
Marketingmenedzsment
Rendszerben gondolkodók
Strategic analysis,
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje,
Vállalat- és gazdaságelemzés
A változások ügynökei
Vállalkozási,
Fenntarthatósági menedzsment,
Üzleti digitalizáció,
Gazdasági jog
Ipari specialisták
Turisztikai szolgáltatások menedzsmentje,
Élménytervezés a turizmusban,
Agrobiznisz,
Közcélú és nonprofit szervezetek menedzsmentje,
Sportgazdaságtani
Fókuszban az ember
Adatvezérelt HR-rendszerek,
Tehetségmenedzsment
Előző
Következő

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• Nem kell 18 évesen szakmát választanod! 

Olyan átfogó és a munkaerőpiacon is értékes alapokat adunk, amivel néhány félév után már el tudod eldönteni, mivel is szeretnél foglalkozni, hogy aztán a szak egyedülállóan széles specializációs kínálatból választhass!

• Csak nálunk: lehetőséged van akár két specializációt is elvégezni, két szakterületbe beletanulni!

• A legmodernebb gyakorlatorientált képzést nyújtjuk készségfejlesztő és projekttárgyakkal – a Corvinus hagyományosan alapos módszertani-elméleti felkészítése mellett.

•  Az új tanterv rugalmasságának köszönhetően most minden eddiginél könnyebb lesz külföldi cserefélévre menni! Sőt, ha az angol nyelvű képzést választod, akár még egy extra diplomát is szerezhetsz, például a KEDGE Business School kettős diploma programjában.

• Ha a német szakmai nyelvtudásod szeretnéd csiszolni, azt is megteheted, hiszen DSG-vel bizonyos szakmai tárgyakat ezen a nyelven is felvehetsz mind a magyar, mind pedig az angol alapszakon.

Kedves érdeklődő!

Ha vonz az üzleti élet, de még nem tudod pontosan, mivel is szeretnél foglalkozni, a megújult Gazdálkodási és menedzsment alapszakunk neked szól! 

Képzésünkön belekóstolhatsz a vállalati működés számos területébe, gyakorlatorientált kurzusainkon valós üzleti problémákon dolgozhatsz. 

Számos diákszervezet és nemzetközi tanulmányi lehetőség vár rád nálunk, ahol kipróbálhatod és fejlesztheted magad, hogy a munkaerőpiacra magabiztos tudással felvértezve, egyetemi élményekkel gazdagon léphess ki. 

Várunk a Gazdálkodási és menedzsment alapképzésen!

Budapesti Corvinus Egyetem

Nagy Judit
szakfelelős
Egyetemi Docens

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyere el online nyílt napunkra!

Várunk 2024. január 25-én! 

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2024-es Felvételi kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

A teljes képzés 7 féléve alatt 210 kreditet kell majd teljesítened – tárgyról tárgyra, félévről félévre haladva. Ennek része a szakon kötelező szakmai gyakorlat, amelynek során 12 egybefüggő héten keresztül teljes állásban (heti 40 órában) dolgozol majd egy, a tanulmányaidhoz kapcsolódó pozícióban.

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.18. - 02:50:18