Ugrás a fő tartalomra

A nők „szakosodnak” az otthoni munkára

A magyar kutatásokban is megjelenik Claudia Goldin, a tavalyi közgazdaság-tudományi Nobel-emlékdíjas professzor inspiráló hatása – ez volt a tanulsága annak a konferenciának, amelyet a Corvinuson rendezett az MTA Közgazdaságtudományi Bizottsága április közepén. Kiderült például, a rugalmas bérek milyen mélyre ássák a nemek közti szakadékot.

“Alkalmazni is kell a gazdasági felfedezéseket, különben nem tudjuk megváltoztatni a világot”

A tudomány felhasználásának tudományáról, a felskálázás alulértékeltségéről és a terepkísérletek alatt megkötött privát együttműködések fontosságáról is beszélt előadásában a világ egyik legbefolyásosabb közgazdásza, aki a napokban Corvinusos hallgatói díjat vett át.

CCOR Optimalizálási Szeminárium

Dr. Oláh-Gál Róbert, a Sapientia, Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Karának adjunktusa előadást tart “Párhuzamok Bolyai János és Farkas Gyula életében, munkásságukban és hatásukban” címmel.

további hírek
40
diákszervezet és szakkollégium
200
partneregyetem
10
féle nyelvtanulási lehetőség
70 000
Ft tanulmányi ösztöndíj a legjobbaknak
BA/BScMA/MScTovábbképzésPhDMBA
Budapesti Corvinus Egyetem

Vállalkozói kedv és innováció beindítása – elindult a Corvinus Boost program

A Corvinus Boost Program - a Corvinus Vállalkozói Platform által működtetett - tájékoztató és csapatépítő rendezvénnyel indult a Gellért Campuson.

Tovább
Budapesti Corvinus Egyetem

Szakmaiság, közösség és társadalmi felelősségvállalás – a corvinus szakkollégiumairól röviden

Egy szakkollégium több, mint kézenfekvő lakhatási alternatíva. Lehetőséget biztosít versenyképes szakmai tudás elsajátítására, és életre szóló barátságokat alapozhat meg. Ismerd meg a Corvinus szakkollégiumait!

Tovább
Budapesti Corvinus Egyetem

Minden, amit az új mesterszakos felvételiről tudni kell

Aki 2024-ben felvételizik mesterszakra, az mindenképp olvassa el ezt a cikket, ugyanis lesz egy plusz eleme a felvételinek. Megismertetjük veled a GMAT, GMAT FE, NMAT és GRE rendszerét.

Tovább
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.17. - 06:16:02