Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
További menük

A Kutatóközpontról

A Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusának 2015. december 14-ei ülésén hozott döntése alapján a Gazdálkodástudományi Képzéseken belül működő Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézet keretében létrejött a BCE Pénzügyi és Gazdasági Központ.
A kutatóközpont fő célja az interdiszciplináris kutatások támogatása. Ennek megfelelően a Központban folyó kutatások egy adott kérdéskört, egy adott kutatási témát több szempontból, így a gazdasági jogi mellett,pénzügyi-számviteli, illetve tágabb értelemben közgazdasági aspektusból is bekívánják mutatni.

A Központ a gazdasági élethez kapcsolódóan, több tudományágat érintő kutatásokat kíván folytatni, amelyek során a jogalkotó számára is hasznosítható eredmények születnek (a jogalkotás számára is hasznosítható elemzések,tanulmányok készítése). A Központ lehetőséget kíván biztosítani a kutatásban részt vevők számára egy adott témában való elmélyüléshez és ezen keresztül a tudományos fokozat megszerzéséhez (tudományos fokozatszerzés elősegítése). A kutatóhely létrejöttének fontos indoka volt a külföldi egyetemekkel, illetve kutatóintézetekkel való kapcsolatok kialakítása (külföldi kapcsolatépítés). Cél emellett az is, hogy a Központban folyó kutatási projektek eredményei az oktatásban is hasznosíthatók legyenek, így a tananyagfejlesztés során is felhasználhatóvá váljanak (kutatási eredmények felhasználása az oktatásban).      

Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.29. - 15:20:21