Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Kiadói tevékenység

A Budapest Corvinus Egyetem Könyvtára teljeskörűen intézi az egyetemi kiadványok, publikációk kiadását mind a nyomtatott, mind pedig az elektronikus megjelenés esetében. Minden megjelentetni kívánt művet meg kell küldeni a kiadásért felelős koordinátornak (krisztina.szekely@uni-corvinus.hu), aki a beérkezett kéziratot előzetesen átolvassa és ellenőrzi, hogy a kézirat a benyújtási feltételeknek eleget tett-e, véleményezi a kéziratot, és javaslatot tesz a megjelenésére. A kiadói jog minden esetben az egyetemet illeti meg, a kiadásért felelős személy az egyetem rektora. Az Egyetem képviseletében bármilyen mű kiadását kizárólag az egyetem rektora engedélyezheti. A kiadói tevékenység kiterjed az ISBN, ISSN, DOI regisztrációra is. Ezek igénylésére csak a kiadónak van joga! Minden egyetemi kiadványt el kell helyezni a Corvinus Kutatások intézményi repozitóriumban a megfelelő jogosultságokkal szolgáltatási, illetve archiválási célból. A kiadói folyamatokról a 30/2018.(VI.19.) számú rektori-kancellári együttes utasítás rendelkezik részletesen, ahogy a kéziratok formai követelményeiről is. Az utasítás végrehajtását a7/2020 (I. 29.) Elnöki Testületi rendelkezés szabályozza.

A kiadói tevékenység részletes ismertetése


Kiadvány megjelentetési kérelem formanyomtatvány (docx)

Folyóirat indítási kérelem segédlet (docx)

Megjelenési szándéknyilatkozat formanyomtatvány (pdf)

Lektori vélemény formanyomtatvány (pdf)

 

Egyetemi folyóirat platform
(Open Journal System – OJS)A könyvtárunk által üzemeltetett Open Journal System – OJS (folyóirat kiadó rendszer) egy nyílt forráskódú és ingyenes szerkesztőségi platform, amely a szerkesztőségi munka támogatása mellett az egyetem által kiadott folyóiratok honlapjának szerepét is betöltheti. Részletes információk a szolg@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a 482-7001 telefonszámon kérhetők.

 

Intézményi repozitórium
(Corvinus Kutatások)Tudományos publikációk láthatóságát nagyban növelik az intézményi repozitóriumok. A Budapesti Corvinus Egyetem intézményi repozitóriuma a Corvinus Kutatások gyűjtemény. Az egyetemi oktatók, kutatók ebben helyezhetik el tudományos publikációkat. A feltöltésre több mód is van.
 Feltöltés egyéni regisztráció után.
Ha regisztrálni szeretne, kérjük írjon e-mailt a szolg@uni-corvinus.hu címre.

Az MTMT-n keresztül.
Az MTMT-ben szereplő tételeknél lehetőség nyílik a teljes szövegű fájlok repozitóriumba való feltöltésére (folyóiratcikk, könyv, könyvfejezet, egyéb konferenciaelőadás típusok esetén).

Könyvtárosi feltöltés.
Kérésre a könyvtár munkatársai is tudnak segíteni a feltöltésben.
Kapcsolat: szolg@uni-corvinus.hu


Könyvtárunk több repozitóriumokkal is foglalkozó szakmai szervezet tagja (HUNOR, COAR, Nereus). A Corvinus Kutatások gyűjteményben elhelyezett publikációk elérhetők többek közt a Google Scholar, az EconBiz, a BASE, a Baidu Scholar és a CORE tudományos keresőszolgáltatások oldalain is.
A Corvinus Kutatások gyűjtemény az MTMT által minősített repozitórium. Az adatbázisba való feltöltéssel teljesíthető az OpenAIRE, az OTKA, az NKFIH és más kutatásfinanszírozó szervezetek által elvárt open access közzétételi kötelezettség.
A repozitórium a NEKIFUT rendszerben regisztrált kutatási infrastruktúra (RKI) címet kapott.
A nyílt hozzáférés előnyeiről és a jelenség hátteréről bővebben a HUNOR open access oldalán olvashat.

DOI


Digital Object Identifier (digitális objektum azonosító) egy a digitális kiadványokat (jellemzően folyóiratcikkeket, ritkábban monográfiákat vagy kötetben megjelent tanulmányokat) keletkezésüktől fogva egyedileg nyilvántartó azonosító.
A Corvinus Egyetem (karok, tanszékek, intézetek) által kiadott tudományos publikációkhoz (főként az egyetemi folyóiratokhoz) az Egyetemi Könyvtáron keresztül kérhető DOI azonosító. Részletes információk a szolg@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a 482-7001 telefonszámon kérhetők.

ISBN


International Standard Book Number, a könyvek, monográfiák nemzetközi, egyedi azonosítója. Magyarországon az Országos Széchényi Könyvtár adja ki az ISBN számokat. Könyvtárunk a Budapesti Corvinus Egyetemen kiadott könyvek esetében teljes körűen intézi az ISBN számok igénylését. Részletes információk a krisztina.szekely@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a 482-7012 telefonszámon kérhetők.

ISSN


International Standard Serial Number, a folyóiratok, sorozatok nemzetközi, egyedi azonosítója. Magyarországon az Országos Széchényi Könyvtár adja ki az ISSN számokat. Könyvtárunk a Budapesti Corvinus Egyetemen kiadott folyóiratok, sorozatok esetében teljeskörűen intézi az ISSN számok igénylését. Részletes információk a krisztina.szekely@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a 482-7012 telefonszámon kérhetők.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.12.07. - 06:49:49