Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Hello Székesfehérvár

  A pörgés a lételemed, de fontos a kikapcsolódás, a kiegyensúlyozottság is? Szeretnéd kipróbálni magad a foglalkoztatottság világában már az egyetem alatt, de a tanulás és a munka mellett a szórakozást sem akarod háttérbe szorítani? Imádod az olyan helyeket, ahol egyszerre van jelen az innováció és a tradíció, a jövőbe tekintés és a múlt értékeinek őrzése? Ha igen, Székesfehérvárban és ottani képzésünkben nem fogsz csalódni!    

Egy város, ahol mindenki otthon érezheti magát

Székesfehérvár az egyik leggazdagabb múltú magyar város, Magyarország egyik legfontosabb ipari és kulturális központja. A százezer lakosú városban egyaránt jól érezhetik magukat a városi pörgést és a nyugodtabb életmódot kedvelők. A város parkjai, történelmi nevezetességei és gyönyörű óvárosa remek helyszínek egy délutáni sétához, egy randihoz, vagy ha csak kiszellőztetnéd a fejed. A kávézókban és hangulatos sörözőkben pedig a barátokkal közös programoknak is könnyen helyszínt találhatunk. Ha egy nehéz ZH után kifejezetten a gőz kieresztése a cél, akkor az egyre több egyetemista által lakott városban szórakozóhelyeiből szép számmal választhatunk. Az egykori Petőfi moziban kialakított Petőfi Kultúrtanszék programkínálata mindig kiváló bulikat tartalmaz, és szinte minden héten láthatunk valakit a legnépszerűbb magyar előadók közül. De a város ad otthont az egyik legnépszerűbb magyar fesztiválnak, a Fezennek (és a hozzá kapcsolódó, a Budai úti kampusztól rövid sétára lévő Fezen Klubnak) is, ahol nemzetközi sztárok gondoskodnak arról, hogy a nyári szünetben se unatkozzunk egy balatoni vagy velencei kiruccanás között – Budapest mellett ugyanis a Balatont és a Velencei-tavat is rövid vonatúttal elérhetjük a városból.

tihanyi látkép

 

A város a sportbarátok számára is paradicsomi lehetőségeket kínál, nézőként és résztvevőként egyaránt. A bajnokvárosként is emlegetett Székesfehérvár az otthona az ország egyik legjobb focicsapatának, a MOL Fehérvár FC-nek, és a legjobb hokicsapatnak, a Fehérvár AV19-nek is. Az Alba Fehérvár a magyar kosárlabdasport megkerülhetetlen egyesülete, a 2019-ben bajnoki címet szerzett Fehérvár Enthroners pedig az egyetlen magyar amerikaifutball-csapat, amely saját stadionban játszhatja a meccseit. A kiváló létesítményeknek köszönhetően a tömegsport lehetőségei is nagyszerűek a városban, amit a számos diákkedvezményt használhatnak ki a hallgatók, illetve a város iskoláiban tanítási időn kívül ingyenesen használhatók a tornatermek is.


A fejlődés és lehetőségek városa

Az egyetemi évek a tanulás, a barátok és a bulik mellett a tapasztalatszerzésről, a szakmai kapcsolati háló kialakításáról és a karrier megalapozásáról is szólnak. A városban már a szocializmusban több, nemzetközileg ismert vállalat működött, és a gazdasági lendület a rendszerváltás után is megmaradt: a modern ipari parkokban már a ’90-es évek elején megjelentek az első multinacionális vállalatok. Székesfehérvár gazdasága ma is sokrétű, ennek meghatározó ágazatai a mechatronika, az elektronika, a szoftveripar, az élelmiszeripar és a logisztika. Az itt működő magyar és nemzetközi cégek miatt Székesfehérvár a leggazdagabb magyar nagyvárosok közé tartozik, és egyetemistaként is sok lehetőségünk van ezt kihasználva szakmai és munkatapasztalatokat szerezni, az egyetemen tanultakat a gyakorlatban is kipróbálni. Nem utolsó sorban pedig már az egyetem alatt megkezdett munkával az ösztöndíjunkat is kiegészíthetjük, ami sohasem jön rosszul. Ennek kiváló keretet biztosít a Corvinus székesfehérvári Campusán elérhető duális képzés, amely lényege, hogy a tanterv része a heti két munkanap.

Székesfehérvár azért is mindent megtesz, hogy felkészülten várja a jövő kihívásait. Az önkormányzat létrehozta 2018-ban a Prosperis Alba Kutatóközpontot, amely célja, hogy a jövő generációjának bevonásával a város fejlődése érdekében elemzéseket és tudományos kutatásokat végezzen. A folyamatos fejlődés és a gondos tervezés ahhoz is hozzájárulhat, hogy a város megőrizze a helyét az innovációban élen járó, dinamikusan fejlődő közép-európai városok között, és az egyetemi tanulmányokon túl is minél többek otthonává váljon.

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.12.02. - 19:12:48