Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Hibrid oktatás

Nagy létszámú hibrid előadások a Teams segítségével (E nagy előadók) Önállóan megtartható hibrid óra a szemináriumi termekbenÖnállóan megtartható hibrid óra a számítógépes laborokban, géptermekben
Előadó prezentációjának kivetítése Igen Igen Igen
Előadó prezentációjának közvetítése a Teams-enTeams képernyőmegosztás Teams képernyőmegosztás Teams képernyőmegosztás
Előadó hangjának közvetítése a Teams-en Profi hangtechnikai eszközökkel, akár több mikrofonnal Notebook mikrofonja vagy beépített PC és USB headset használatával Beépített PC és USB headset használatával
Személyesen jelenlévő hozzászólók hangjának közvetítése a Teams-en Profi hangtechnikai eszközökkel a teremben kihangosítható Nem megoldható, az oktató tudja elismételni a kérdést Nem megoldható, az oktató tudja elismételni a kérdést
Teams (on-line résztvevők) hozzászólásának kihangosítása a teremben Profi hangtechnikai eszközökkel a teremben kihangosítható Notebook vagy beépített PC-n keresztül Beépített PC-n keresztül
Előadó közvetítése a Teams-en Webkamerával Notebook webkamerájával Nem megoldott
Tábla közvetítése a Teams-en Webkamerával (részben) Notebook webkamerájával vagy a Microsoft 365 Whiteboard felületén Microsoft 365 Whiteboard felületén

Nagy létszámú hibrid előadások a Teams segítségével

Az ISZK oktatástechnikusai a nyári fejlesztéseiknek köszönhetően lehetőséget teremtettek a főépület nagyelőadóiban olyan hibrid előadások megtartására, amelyeken személyesen – az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett – valamint online is lehetséges a részvétel.


A hibrid előadásokat a főépület I-II-III-IV-es előadóiban tudjuk biztosítani.

A hibrid előadások lehetőséget adnak minden olyan funkcióra, amelyeket az oktatók már megszokhattak a főépület nagyelőadói termekben (helyi hangosítás – egy vagy több mikrofon és prezentációk vetítése), online pedig az eddig használt Microsoft Teams által biztosított funkciók is elérhetőek.

Az előadásokhoz az oktatók igényeinek megfelelően biztosítjuk a technikai feltételeket.

A termek korszerű hangrendszerének köszönhetően több mikrofon hangját képesek vagyunk a Teams-en közvetíteni, valamint a távoli hozzászólókat kihangosítani a teremben.

Az oktatót és részben a táblát is közvetíteni lehet egy nagyfelbontású webkamera segítségével, a megosztott tartalmat és a Teams-en csatlakozók képét ki lehet vetíteni.

Az előadások online közvetítésére a Teams környezet kiválasztását a már megszokott módon ajánljuk (150 fő felett Live Event, alatta inkább a csoporton belüli Értekezlet/Meeting). Ezekről részletesen a távoktatás informatikai támogatását bemutató oldalon talál.

Egy hibrid előadás több előkészületet igényel, mint egy hagyományos előadás. A sikeres órakezdés érdekében kérjük, igényeiket időben és pontosan jelezzék az űrlapon. Minden előadás indításában kollégáink segítenek. A sikeres órához az előadó mellé szükséges egy demonstrátor közreműködése, aki a Teams-et és a kivetített tartalmat kezeli.

Az előadást ezen az űrlapon tudja igényelni. (Feltöltés alatt)

Önállóan megtartható hibrid óra a szemináriumi termekben

Fő épület összes termében
C épület felújított termeiben:
Földszint: IV, V, VI, VII, VIII, IX, X
Második emelet: XI, 209
Harmadik emelet: 316, 325, 326
Negyedik emelet: 415, 416, 417, 418,425, 426
Javasoljuk a laptop használatát. Ez hasonló módon használható, mint a karantén alatt. Minden teremben lehetőség van csatlakoztatni a laptopot a projektorra. A C épület még nem felújított termeiben csak VGA bemenet van. HDMI átalakító a C épület portáján kölcsönözhető.

A technológia lehetővé teszi:
  • A tanári gép képének kivetítését és a Teams-en történő közvetítését.
  • A tanár hallható lesz a helyben ülők és az on-line résztvevők számára is.
  • Az otthonülők hozzászólása hallható a teremben.
  • Az oktató láthatja a hallgató képernyőjét a Teams-en keresztül.
  • Szükség esetén az egér és billentyű vezérlést is át tudja venni.Képet a notebook kamerája segítségével tud közvetíteni.

Önállóan megtartható hibrid óra a számítógépes laborokban, géptermekben

Sóház laborokban.
Javasoljuk a termekben a tanári gép használatát egy headsettel.
A járványügyi helyzet miatt sajnos elmaradt az idei évre előkészített Sóház számítógépes termeinek felújítása. Ezért itt továbbra sem megoldott a külső eszközök csatlakoztatása.

A technológia lehetővé teszi:
  • A tanári gép képének kivetítését és a Teams-en történő közvetítést.
  • A tanár hallható lesz a helyben ülők és az on-line résztvevők számára is.
  • Az otthonülők hozzászólása hallható a teremben.
  • Az oktató láthatja a hallgató képernyőjét a Teams-en keresztül. Szükség esetén az egér és billentyű vezérlést is át tudja venni.
Képet nem tud közvetíteni magáról, kamera hiányában, ez esetben.
Vágólapra másolva