Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Együttműködések, partnerek

DUIHK

A DSG aktív együttműködő partnere a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), amelynek ügyvezető igazgatója, Gabriel Brennauer úr a Tanácsadó testület tagja, s ahol számos program, előadás és nem utolsósorban a DSG évenkénti diplomaosztó ünnepsége megrendezésre kerül. Évente legalább egyszer a Passaui Egyetemről érkező professzor tart a Kamarában előadást, amely egyszerre szól a BCE hallgatóinak és a vállalati partnereknek.Mindehhez kapcsolódik a vállalati résztvevők előadása és a program végén egyközös párbeszéd, illetve fogadás. Ezek az események jó alkalmat teremtenek a hallgatók számára, a vállalati partnerekkel való megismerkedésre. BA és MA képzéseinkben részt vevő hallgatóink gyakran végzik szakmai gyakorlatukat,illetve helyezkednek el munkavállalóként a DSG főbb vállalati partnereinél. A legújabb együttműködési forma a Netzwerk Digital program, amelyet 2019 tavaszán indított a DUIHK, s amelynek célja vállalatok támogatása gyakorlati megoldásokkal a digitalizáció sikeres üzleti alkalmazásának érdekében. A programhoz a DSG is csatlakozott támogató partnerként, annak érdekében, hogy a digitalizáció témája a Kamara által szervezett fórumokon túl, többféle eseményen is a középpontba kerüljön.


előadás-a-DUihkban-1.jpg

DAAD

A DSG-t kezdettől fogva támogatja a DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst). A támogatás formái: a hallgatók és a fiatal, utánpótlást jelentő oktatók számára nyújtott ösztöndíjak, a programban oktatók utazási és tartózkodási költségeinek fedezése, a hallgatók számára szervezett passaui tanulmányúthoz való pénzügyi hozzájárulás, tankönyvek és szakkönyvek beszerzése, valamint német szakmai lektor biztosítása a képzéshez. A megfelelő tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatók előtt nyitva áll a lehetőség arra, hogy egy szemesztert DAAD ösztöndíjjal a Passaui Egyetemen töltsenek, ahol szakmai és nyelvi tudásukat tovább bővíthetik.A DSG együttműködik a DAAD által támogatott többi magyarországi német nyelvű egyetemi programmal.A DSG vezetője emellett önkéntesen részt vállal a DAAD mesterszintű nemzetközi hallgatói ösztöndíjprogramjának kiválasztási folyamatában.

DAAD-találkozó.jpg

Vállalati kapcsolatok

 • Deutsch-Ungarische Industrie- und Handelskammer
 • BASF Hungaria Kft.
 • Robert Bosch Kft.
 • SAP Labs Hungary Kft.
 • Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft
 • AUDI Hungaria 
 • Ringier Axel Springer Kft.
 • KPMG Hungaria Kft.
 • IFUA Horvath&Partner Kft.

A Budapesti Corvinus Egyetem Német nyelvű Gazdálkodástudományi Képzési Központja 2016. november 22-én úgy döntött, hogy Tanácsadó Testületet hoz létre a német nyelvű gazdálkodástudományi képzés támogatása érdekében.

A Tanácsadó Testület a következő célokkal alakult meg:

 • Vendégelőadásokon keresztül az elméleti és a gyakorlati oktatás integrációjának erősítése


 • Helybiztosítás szakmai gyakorlatok számára


 • Kettős képzési programokon keresztül a tanulmányi programok és az oktatási tartalom továbbfejlesztése, valamint az oktatási tartalom átszervezése a gyakorlati relevancia felé az üzleti visszajelzések révén


 • A tudomány és a gyakorlat közötti együttműködés erősítése tudományos projektek, PhD disszertációk előmozdításával, valamint közös érdeklődésen alapuló műhelyek és viták szervezésével.Vezető vállalatok fogadták el az egyetem felkérését arra, hogy a megalakuló Tanácsadó Testület tagjai legyenek.
A Testület tagjai az Audi Hungária Zrt., a BASF Hungária Kft., a Robert Bosch Kft., a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az IFUA Horváth és Partners Kft., a KPMG Hungária Kft., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Ringier Axel Springer. Magyarország Kft., és az SAP Labs Hungary. 
A Passau Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem szintén képviseltetik magukat a Tanácsadó Testületben.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.16. - 19:34:57