Ugrás a fő tartalomra

Akkreditáció

Magyar akkreditáció

Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB)

A Budapesti Corvinus Egyetem a MAB által akkreditált intézmény. A MAB 2002 óta tagja az Európai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Szervezetek Szövetségének (ENQA), s fő feladata Magyarország felsőoktatási intézményeiben a magas szintű oktatást támogató értékelő tevékenység, a képzés valamennyi szintjét és résztvevőjét támogató minőségbiztosítás. A MAB minőséghitelesítést végez, azaz megvizsgálja, hogy adott intézmény vagy program megfelel-e a MAB által az Európai Felsőoktatási Térség minőségbiztosítási standardjai (ESG) alapján meghatározott követelményeknek.

Nemzetközi akkreditációk

Intézményi akkreditációk

AMBA

Az MBA képzéseket nyújtó intézmények akkreditációja, amely arra ösztönzi az intézményeket, hogy a képzések kimeneti követelményeit egyre inkább közelítsék a piaci elvárásokhoz szem előtt tartva a változó trendeket és az innovációt.

AACSB

Az 1916-ban alapított AACSB International (Association to Advance Collegiate Schools of Business) a világ legnagyobb szövetsége a gazdaságtudományi felsőoktatás terén, ami összeköti az oktatókat, a hallgatókat és a vállalatokat a kiváló vezetők következő generációjának képzése érdekében. A több mint 100 országban való jelenléten keresztül az AACSB támogatja az elköteleződést, serkenti az innovációt, és felerősíti a gazdaságtudományi képzés társadalmi hatásait.

Képzés-akkreditációk

EFMD Accredited

Az adott képzés valamennyi oldalát vizsgálja: intézményi, belföldi és nemzetközi környezet, felépítés, tudásátadás, eredmények és hatások, minőségfejlesztési folyamatok. Hangsúlyos elemei: elméleti igényesség, gyakorlati relevancia, nemzetközi jelleg, valamint etika és fenntarthatóság. A Corvinus képzései közül az angol nyelvű Business and Management alapképzési szak és az Executive MBA program rendelkezik ilyen képzés-akkreditációval.

European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA)

Az EAPAA a közigazgatási programok európai akkreditációs szervezete, melynek célja a közigazgatási programok színvonalának emelése a szakterületre célzottan kidolgozott akkreditációs követelmények érvényesítése révén. A Corvinus képzései közül az angol és a magyar nyelvű közgazdálkodás és közpolitika mesterképzési szak büszkélkedhet ilyen elismeréssel.

Főbb nemzetközi hálózati tagságok

Community of European Management Schools (CEMS)

A CEMS vezető egyetemek, üzleti iskolák, multinacionális vállalatok és nonprofit szervezetek nemzetközi szövetsége, amelynek célja, hogy a legjobb üzleti iskolákkal együttműködve egy közös CEMS MIM (Master in International Management) képzés keretében képezzék a jövő felelősen gondolkodó multinacionális üzleti vezetőit. A Corvinus a gazdálkodástudományi képzéséi révén, 1996 óta tagja a szövetségnek, Magyarországon egyedüli egyetemként kínálja ezt a képzést. A CEMS MIM kiváló választás a globális karriert megcélzó hallgatók számára.

Business School Impact System (BSIS)

Az üzleti iskolák első átfogó hatásvizsgálati eszköze. Egy adatvezérelt rendszer, amely lehetővé teszi a helyi környezetre gyakorolt kézzelfogható és kevésbé megragadható pozitív hatások azonosítását. 2014-es indulása óta a BSIS – az EFMD Global Network és a FNEGE közös vállalkozásaként – világszerte 19 országból 62 üzleti iskola környezetre gyakorolt hatását mérte fel.

Principles for Responsible Management Education (PRME)

Az ENSZ támogatásával létrejött kezdeményezés, amely a fenntarthatóság fontosságát hangsúlyoz-za világszerte a felsőoktatási intézményekben. Az ENSZ hat alapelve segítségével, a PRME arra készteti a gazdálkodástudományi és üzleti iskolákat, hogy felvértezzék a jövő vezetőit mindazon készségekkel, melyek a gazdasági és fenntarthatósági célok közti egyensúly megteremtéséhez nélkülözhetetlenek.

PRME
PRME

Chartered Financial Analysis (CFA)

A CFA Intézet a világ legnagyobb, befektetési szakembereket tömörítő szervezete. A befektetői társadalom körében a CFA képesítés az üzleti etika és a legmagasabb szakmai színvonal szimbóluma. A Corvinus, a CFA University Affiliation Program tagjaként garantálja, hogy a pénzügy-számvitel alapképzési szak, valamint a magyar és angol nyelvű pénzügy mesterképzési szak képzési programjai összhangban vannak a CFA minősítés megszerzéséhez szükséges tudásanyaggal.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.14. - 04:06:30