Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Akkreditáció

Magyar akkreditáció

Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB)

A Budapesti Corvinus Egyetem a MAB által akkreditált intézmény. A MAB 2002 óta tagja az Európai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Szervezetek Szövetségének (ENQA), s fő feladata Magyarország felsőoktatási intézményeiben a magas szintű oktatást támogató értékelő tevékenység, a képzés valamennyi szintjét és résztvevőjét támogató minőségbiztosítás. A MAB minőséghitelesítést végez, azaz megvizsgálja, hogy adott intézmény vagy program megfelel-e a MAB által az Európai Felsőoktatási Térség minőségbiztosítási standardjai (ESG) alapján meghatározott követelményeknek.

Nemzetközi akkreditációk

Intézményi akkreditációk

EQUIS

A European Foundation for Management Development (EFMD Global) akkreditációs szervezet gazdálkodástudományi és üzleti iskolákra kidolgozott legismertebb és legátfogóbb intézményi akkreditációja, mely folyamatos fejlesztési célokat kitűzve támogatja az intézményeket kiválósági törekvéseik elérésében. Az intézmények értékelését szakértőkből álló látogató bizottság végzi, melynek célja olyan visszacsatolást nyújtani, mely elősegíti a magasabb szintű oktatási kiválóság elérését.

AMBA

Az MBA képzéseket nyújtó intézmények akkreditációja, amely arra ösztönzi az intézményeket, hogy a képzések kimeneti követelményeit egyre inkább közelítse a piaci elvárásokhoz szem előtt tartva a változó trendeket és az innovációt.

Képzés-akkreditációk

EFMD Accredited

Az adott képzés valamennyi oldalát vizsgálja: intézményi, belföldi és nemzetközi környezet, felépítés, tudásátadás, eredmények és hatások, minőségfejlesztési folyamatok. Hangsúlyos elemei: elméleti igényesség, gyakorlati relevancia, nemzetközi jelleg, valamint etika és fenntarthatóság. A Corvinus képzései közül az angol nyelvű Business and Management alapképzési szak és az Executive MBA program rendelkezik ilyen képzés-akkreditációval.

European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA)

Az EAPAA a közigazgatási programok európai akkreditációs szervezete, melynek célja a közigazgatási programok színvonalának emelése a szakterületre célzottan kidolgozott akkreditációs követelmények érvényesítése révén. A Corvinus képzései közül az angol és a magyar nyelvű közgazdálkodás és közpolitika mesterképzési szak büszkélkedhet ilyen elismeréssel.

Főbb nemzetközi hálózati tagságok

Community of European Management Schools (CEMS)

A CEMS vezető egyetemek, üzleti iskolák, multinacionális vállalatok és nonprofit szervezetek nemzetközi szövetsége, amelynek célja, hogy a legjobb üzleti iskolákkal együttműködve egy közös CEMS MIM (Master in International Management) képzés keretében képezzék a jövő felelősen gondolkodó multinacionális üzleti vezetőit. A Corvinus a gazdálkodástudományi képzéséi révén, 1996 óta tagja a szövetségnek, Magyarországon egyedüli egyetemként kínálja ezt a képzést. A CEMS MIM kiváló választás a globális karriert megcélzó hallgatók számára.

Business School Impact System (BSIS)

Az üzleti iskolák első átfogó hatásvizsgálati eszköze. Egy adatvezérelt rendszer, amely lehetővé teszi a helyi környezetre gyakorolt kézzelfogható és kevésbé megragadható pozitív hatások azonosítását. 2014-es indulása óta a BSIS – az EFMD Global Network és a FNEGE közös vállalkozásaként – világszerte 32 üzleti iskola környezetre gyakorolt hatását mérte fel.

Principles for Responsible Management Education (PRME)

Az ENSZ támogatásával létrejött kezdeményezés, amely a fenntarthatóság fontosságát hangsúlyoz-za világszerte a felsőoktatási intézményekben. Az ENSZ hat alapelve segítségével, a PRME arra készteti a gazdálkodástudományi és üzleti iskolákat, hogy felvértezzék a jövő vezetőit mindazon készségekkel, melyek a gazdasági és fenntarthatósági célok közti egyensúly megteremtéséhez nélkülözhetetlenek.

PRME
PRME

Chartered Financial Analysis (CFA)

A CFA Intézet a világ legnagyobb, befektetési szakembereket tömörítő szervezete. A befektetői társadalom körében a CFA képesítés az üzleti etika és a legmagasabb szakmai színvonal szimbóluma. A Corvinus, a CFA University Affiliation Program tagjaként garantálja, hogy a pénzügy-számvitel alapképzési szak, valamint a magyar és angol nyelvű pénzügy mesterképzési szak képzési programjai összhangban vannak a CFA minősítés megszerzéséhez szükséges tudásanyaggal.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.20. - 10:26:10