Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Rangsorok, díjak

Hazai elismeréseink: 

  • A gazdálkodástudományi szak az idén is a legnépszerűbb képzés volt az első helyes jelentkezők száma szerint, valamint az elsők között szerepel a felvett hallgatók kiválósága szempontjából is.
  • A HVG Diploma 2020 szerint társadalomtudományi képzési területen, a hallgatói kiválóság szempontjából a Társadalomtudományi képzés végzett az első helyen. A képzés hallgatóinak kiválóságát többek között az is mutatja, hogy a felvett diákok közel 98%-a rendelkezik legalább egy nyelvvizsgával és az országos képzési rangsorban szintén kiváló helyet, a 10. helyet foglalja el. A gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi képzése, az oktatói kiválóság alapján kialakult listát pedig a Közgazdaságtudományi képzés vezeti.
  • A 2019-ben megrendezett OTDK Társadalomtudományi Szekciójában a Társadalomtudományi képzés hallgatói összesen 20 db I., II., III. helyezést értek el különböző szekciókban A Közgazdaságtudományi OTDK-n pedig a Corvinus nyerte az első helyezések több mint felét.     

Nemzetközi eredményeink: 

  • Egyetemünk Gazdálkodástudományi képzése elnyerte az Eduniversal „1st Business School in Eastern Europe” címét, illetve átvehette az EQUIS Awardot is (akkreditációs tanúsítványt) az EFMD éves közgyűlésén.
  • Szintén gazdálkodástudomány – a Financial Times Üzleti Iskolák rangsorában ezúttal is az első 100 között szerepeltünk.
  • A Corvinus Science Shop nemzetközi léptékben is kiemelkedő növekedést ért el 2019-ben: 29 oktató tárgyai keretében 765 diáknak kapott lehetőséget arra, hogy 40 közösségi partnerünk kérdésein dolgozzon, és ezzel pozitív társadalmi hatást generáljon.
  • Egyetemünk CEMS programja a hallgatói értékelések és az akadémiai igazgatók szavazatai alapján 2019-ben a „CEMS School of the Year” kategóriában 3. helyezést ért el.
  • A Közgazdaságtudományi képzés biztosítási és pénzügyi matematika mesterszakja a világ legjobb negyven mesterprogramja közé került (31. helyezést ért el) az Eduniversal „Insurance, Risk and Actuarial Science” rangsorában.
  • A közgazdálkodás és közpolitika mesterszak – a magyar nyelvű program második, az angol első alkalommal – 2019-ben elnyerte a European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) 7 évre szóló nemzetközi akkreditációját, továbbá az előző évhez képest közel 30 százalékkal emelkedett az alkalmazott közgazdaságtan alapszak ösztöndíjas helyeire jelentkezők létszáma, és közöttük az első helyes jelentkezők száma is.
  • A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok képzés regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakja az Eduniversal globális, több mint 1000 egyetem képzéseit rangsoroló listáján ismét előkelő helyezést ért el: a 100 legjobb helyezést elért képzés között a 36. helyre került a fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment témakörben.


Corvinus_ranking_1_1000x750.png

Rangsorokhoz, díjakhoz kapcsolódó híreink

Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.20. - 07:23:06