Ugrás a fő tartalomra

Corvinus Green

Együtt a fenntarthatóbb Egyetemért

A hónap témája: Élelmiszeripar

Elsőre talán nehéz elhinni, hogy a fenntarthatóság érdekében egyéni szinten legtöbbet az élelmiszerfogyasztási szokásaink átalakításával tehetünk. Az összes emberi tevékenységre visszavezethető üvegházhatású gázkibocsátás 35%-a az élelmiszertermeléshez kötődik (Xu et al., 2021,), tehát hatása jelentősebb, mint például a teljes közlekedési szektoré (beleértve az árufuvarozást is). Az egyéni étrendünk karbonlábnyomát pedig legnagyobb mértékben az állati termékek aránya határozza meg (Sandström et al., 2018,). Júniusban ezért az élelmiszertermelés és ‑fogyasztás témakörét járjuk körül fenntarthatósági szempontból, azt is bemutatva, hogy egyéni szinten milyen apró lépésekkel tehetünk egy tisztább és fenntarthatóbb jövő érdekében.

Kiemelt híreink

Előző
Következő
0
Szelektív hulladékgyűjtő
0
Vízszűrő automata
0
Energiatakarékos izzó a Campuson

További fenntarthatósági híreink

Hírek

???????

A Corvinus Green sztori: együtt a fenntarthatóbb Egyetemért

Így indult el a Corvinus a fenntarthatóbb működés irányába 2022-ben.

A Corvinus Green sztori: együtt a fenntarthatóbb Egyetemért

Így indult el a Corvinus a fenntarthatóbb működés irányába 2022-ben.
Elolvasom
Corvinus Épület

Nemzetközi fenntarthatósági díjat kapott a Corvinus

A legfenntarthatóbban fejlődő egyetem címet nyerte el a Budapesti Corvinus Egyetem a UI GreenMetric világrangsor alapján.

Nemzetközi fenntarthatósági díjat kapott a Corvinus

A legfenntarthatóbban fejlődő egyetem címet nyerte el a Budapesti Corvinus Egyetem a UI GreenMetric világrangsor alapján.
Elolvasom
épület_timponder_photography-28

Corvinus Green: a háztartási gépek optimalizálása az egyetemen

Önkéntes alapon adhatják le kihasználatlan vagy elavult háztartási eszközeiket a szervezeti egységek.

Corvinus Green: a háztartási gépek optimalizálása az egyetemen

Önkéntes alapon adhatják le kihasználatlan vagy elavult háztartási eszközeiket a szervezeti egységek.
Elolvasom

Kutatások

Kutatások

Ásványi Katalin
Ásványi KatalinEgyetemi docens
Tovább olvasom
Az önvezető járművek fogyasztói szokásokra és turizmusra gyakorolt hatása
Csutora Mária
Csutora Mária Egyetemi tanár, Phd
Tovább olvasom
A környezetbarát vállalatirányítás eszközei
Diófási-Kovács Orsolya 
Diófási-Kovács Orsolya Egyetemi Adjunktus, Phd
Tovább olvasom
A zöld beszerzés sikertényezőinek vizsgálata: A zöld szempontok hazai beszerzési gyakorlatba történő integrációját támogató eszközrendszer és módszertan fejlesztése
Előző
Következő
Ásványi Katalin 
Ásványi Katalin Egyetemi docens
Tovább olvasom
Az önvezető járművek fogyasztói szokásokra és turizmusra gyakorolt hatása
Diófási-Kovács Orsolya 
Diófási-Kovács Orsolya Egyetemi Adjunktus, PhD
Tovább olvasom
A zöld beszerzés sikertényezőinek vizsgálata: A zöld szempontok hazai beszerzési gyakorlatba történő integrációját támogató eszközrendszer és módszertan fejlesztése
Előző
Következő

Legyen részese a Corvinus fenntarthatósági fejlődésének!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 00:00:01