Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Programok a fenntarthatóságról a Föld hetén a Corvinuson

2023-04-14 13:50:37

A Föld napjához kapcsolódóan a fenntarthatóság különböző területeit vizsgáló programokat gyűjtöttünk össze.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Invest In Our Planet – ez a jelmondata a 2023-as Föld napjának, amit minden év április 22-én rendeznek meg, de a világnaphoz kapcsolódóan egész héten rendeznek programokat világszerte. 

Áprilisban a zöld befektetések a hónap fenntarthatósági témája a Corvinuson, arról viszont sokszor megfeledkezünk, hogy a témára szánt saját időnk is egy befektetés, legyen szó informálódásról, egyéni és közösségi cselekvésről vagy szervezeti akciókról. Ajánlónkban ezért olyan programokat gyűjtöttünk össze, melyekre időt szánva jobban elmélyülhetünk a fenntarthatóság különböző területein a Corvinus falain belül is. 

Ha bármilyen Corvinushoz kötődő, a témához kapcsolódó esemény kimaradt volna a gyűjtésből, köszönettel várjuk az információt az alábbi linken. Az egyes eseményekhez kapcsolódó regisztrációs és egyéb további információk a honlapon közzétett eseményben érhetők el. 

2023. április 18. kedd 

Fenntartható turizmus Afrikában – Turizmus Fórum a Corvinus Mobilitás és Turizmus Központ szervezésében 

Időpont: 2023. április 18. 15:30  

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, C. épület, 101. terem 

Nyelv: magyar 

A Turizmus Fórum eseménysorozatának következő programján Szilasi Ildikó, Afrika-szakértő tart előadást. Szilasi Ildikó közgazdász, antropológus, afrikanista és kulturális örökségvédelmi menedzser előadásában megosztja tapasztalatait a megakontinensről, ahol maga is hat évet töltött el. 

2023. április 19. szerda 

Német szövetségi környezetvédelmi miniszter és a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) elnöke a Corvinuson 

Időpont: 2023. április 19. (szerda), 12.00 – 20.00 óra  

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Főépület, III. előadó és aula 

Nyelv: német 

A DSG program és a német nyelvű közgazdászképzés bemutatásához az esemény központi szakmai témája a „vállalati és szervezeti fenntarthatóság és gazdaságosság”. A tudományterület legkiválóbb szakértőit és gyakorlati szakértőit hívták meg a német nyelvű eseményre. Szakmai előadást tart Prof. Dr. Klaus Töpfer, volt német szövetségi környezetvédelmi miniszter és az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) korábbi ügyvezető igazgatója. Ezt akadémiai-vállalati kerekasztal-beszélgetés követi. 

2023. április 20. csütörtök 

“Forest biomass for decarbonisation” – Kompromisszumok a biomasszából előállított energia és a szénmegkötés eszközeként használt erdei fa között 

Időpont: 2023. április 20. csütörtök 10:00 – 12:00 

Helyszín: online 

Nyelv: angol 

A biomassza régóta bevált megújuló energiaforrásként kiemelkedő szerepet játszik az európai dekarbonizációs politikában. A fakitermelés azonban csökkenti az erdők széndioxid-elnyelő képességét, így a nettó hatás nem feltétlenül eredményezi a szükséges kibocsátáscsökkentést. 

A workshop célja, hogy kiegyensúlyozott vitát folytasson arról, hogy az erdőknek milyen szerepet kellene játszaniuk a mai éghajlat-politikában. A REKK célja, hogy olyan előadókat mutasson be, akik összefoglalják a politikai gondolkodás jelenlegi állását, érvekkel a nagyobb változtatások mellett és ellen. Emellett a REKK bemutatja a nemrégiben kifejlesztett szakpolitikai elemző eszközét is, amely az erdők szén-dioxid-elnyelésének költséghatékony és eredményes optimalizálására szolgál. 

Hol hasznosítják újra a szelektív hulladékot? – Telephelylátogatás hallgatóknak 

Időpont: 2023. április 20. csütörtök 9:00 

Helyszín: 9:00-kor indulás az egyetem elől 

Nyelv: magyar 

2023. április 21. péntek 

Melting Ice, Hot Topics: Fenntarthatósági kommunikációs konferencia a Corvinuson 

Időpont: 2023. április 21. péntek, 9:00 

Helyszín: online 

Nyelv: angol 

Sir David Attenborough híres szavaival élve: „a bolygónk megmentése ma már egy kommunikációs kihívás. Tudjuk, mit tegyünk, csak az akarat kell.” Mégis pontosan hogyan kell kezelnünk ezt a „kommunikációs kihívást”? Hogyan kommunikálhatunk hatékonyan a fenntartható viselkedésváltoztatás elérése végett? Ezek a konferencia legfőbb kérdései.  

2023. április 22. szombat 

Túrázzunk együtt a Föld napján a Sportközponttal 

Időpont: 2023. április 22. 

Helyszín: Holdvilág-árok Körtúra és Kerékpártúrák Tatabánya környékén 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 18:20:35