Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Német szövetségi környezetvédelmi miniszter és a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) elnöke a Corvinuson 

2023-04-13 16:19:11

A DSG 30 éves jubileumi eseményét április 19-én rendezik meg.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

30 éve működik a Budapest Corvinus Egyetem német nyelvű gazdálkodástudományi képzése. Már több mint 800 hallgató vett részt a programban alap- és mesterszakon, közülük 70-en a Corvinus Egyetem és a Passaui Egyetem mesterszakos diplomáját is megszerezték. Az elmúlt 30 év sikereinek megünneplésére a DSG Corvinus 2023. április 19-én jubileumi rendezvényre hív minden érdeklődőt! A regisztrálók szakmai programokon vehetnek részt és találkozhatnak politikusokkal, akadémikusokkal és német-magyar vállalatok képviselőivel is.  

Időpont: 2023. április 19. (szerda), 12.00 – 20.00 óra 

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem III. előadó és aula 

Az eseményre ellátogat és ünnepi beszédet mond Prof. Dr. Takáts Előd, a Corvinus Egyetem rektora, Prof. Dr. Ulrich Bartosch, a Passaui Egyetem rektora, és Prof. Dr. Joybrato Mukherjee, a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) elnöke. 

A DSG program és a német nyelvű közgazdászképzés bemutatásához az esemény központi szakmai témája a „vállalati és szervezeti fenntarthatóság és gazdaságosság”. A tudományterület legkiválóbb szakértőit és gyakorlati szakértőit hívtak meg a német nyelvű eseményre. Szakmai előadást tart Prof. Dr. Klaus Töpfer, volt német szövetségi környezetvédelmi miniszter és az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) korábbi ügyvezető igazgatója. Ezt akadémiai-vállalati kerekasztal-beszélgetés követi. 

A rendezvényen 7 német-magyar vállalat képviselői is jelen lesznek, akik röviden beszámolnak róla, hogy milyen karrierlehetőségeket kínálnak a német nyelvű gazdaságtudományi képzés résztvevőinek, a DSG program hallgatóinak, oktatóinak pedig személyes konzultációs lehetőséget kínálnak. Jelen lesznek a DSG alumnik is, akik beszámolnak felmérésük eredményeiről, hogy milyen karrier uta jártak be a DSG program végzettjei. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 00:43:23