Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Fenntarthatósági kommunikációs konferencia a Corvinuson

Az absztraktokat február 28-ig várják.
2023.04.21. 12:00
1093. ONLINE esemény

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Sir David Attenborough híres szavaival élve: „a bolygónk megmentése ma már egy kommunikációs kihívás. Tudjuk, mit tegyünk, csak az akarat kell.” Mégis pontosan hogyan kell kezelnünk ezt a „kommunikációs kihívást”? Hogyan kommunikálhatunk hatékonyan a fenntartható viselkedésváltoztatás elérése végett? Ezek a konferencia legfőbb kérdései. 

Az első online Corvinus Communication Conferences (CoCoCo) eseményt „Melting Ice, Hot Topics: Conference on Sustainability Communication” címmel fiatal kutatóknak (elsősorban, de nem kizárólag MA hallgatóknak, PhD hallgatóknak és posztdoktori kutatóknak) rendezi meg a Szociológia és Kommunikációtudományi Doktori Iskola 2023. április 21-én. 

A konferencia célja, hogy feltárja a fenntarthatóság három pillérének, az ökológiai, társadalmi és gazdasági pillérek interdiszciplináris kihívásait, illetve, hogy lehetőséget teremtsen a fenntarthatósági kommunikáció területén végzett legújabb kutatások megvitatására. Szeretettel várják erre a beszélgetésre azokat a fiatal kutatókat, akik szenvedélyesen dolgoznak a társadalmi szintű fenntarthatóság megvalósításában. 

Olyan tanulmányokat várnak, amelyek legfőképp, de nem kizárólagosan az alábbi témákkal foglalkoznak: 

  • Fenntarthatósági kommunikáció; 
  • Környezeti kommunikáció; 
  • Klímaváltozással kapcsolatos kommunikáció; 
  • Környezetszociológia; 
  • Környezetpszichológia; 
  • Környezeti reziliencia és alkalmazkodás; 
  • Ökolingvisztika. 

A címet, az előadó(k) nevét, beosztását és az 5 kulcsszót tartalmazó absztraktot (150-200 szó) 2023. február 28-ig kell elküldeni a CoCoCo@uni-corvinus.hu email címre. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 22:42:42