Ugrás a fő tartalomra

Nőnapi videók Corvinusos nőkkel

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot, ami idén rendhagyó körülmények között ért minket. Ezen a napon női oktatóinkat, kollégáinkat, hallgatóinkat ünnepeljük. Idén a romló járványhelyzet miatt csak egymástól távol tehetjük ezt meg, ugyanakkor ebben a helyzetben talán még fontosabb a női teljesítményekről, a nők előtt álló lehetőségekről és akadályokról való közös gondolkodás. Idén éppen ezen a napon egy nehezebb időszak kezdődik sokunk életében, hiszen a járványhelyzet miatt ma szigorú korlátozások lépnek életbe: egy hónapra bezárnak az általános iskolák, óvodák is, így a munkahelyi kötelezettségek mellett óhatatlanul több otthoni feladat hárul majd sok családra, nőkre és férfiara is.

Nőnap

Mint minden nehéz helyzetben, most is egymásból tudunk a legtöbb erőt meríteni. Egy segítő családtagból, barátból, inspiráló, bátorító kollégákból. A nemzetközi nőnap alkalmából készült videóinkban azokról a lehetőségekről és kihívásokról beszélgettünk corvinusos női oktatókkal és hallgatókkal, amelyek a tudományos életben dolgozva vagy egyetemi hallgatóként sok nő karrierjének alakulását befolyásolhatják.

Keszey Tamara, habilitált egyetemi docens, a Corvinus Marketing Intézetének oktatója az Egyetem egyik legeredményesebb, nemzetközi szinten publikáló munkatársa. Három gyermek édesanyja, aki tartós távolléte után visszatérve építette fel nemzetközi kutatói karrierjét. Mindezt éppen egy olyan életszakaszban, amikor a legkevesebb lehetősége volt nemzetközi konferenciákra utazni és kapcsolatokat építeni. A videóban elmondja, hogy milyen kreatív módszerekkel sikerült mégis áthidalnia ezt az időszakot.

Nagy Beáta, egyetemi tanár, a Corvinus Kommunikáció és Szociológia Intézetének munkatársa, kutatásaiban aktívan foglalkozik a nők tudományos világban való érvényesülésének problémáival, kihívásaival. 2016-tól tagja az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottságnak. Az ő munkájuk is hozzájárult ahhoz, hogy jelentősen emelkedett a női akadémikusok aránya a Magyar Tudományos Akadémián. Nagy Beátával a női kutatók tudományos életben való érvényesülésének nehézségeiről és lehetőségeiről beszélgettünk.

Talán kevesen tudják, de a Corvinus számos diákszervezete között működik egy kifejezetten női karriermenedzsmenttel foglalkozó diákszervezet is, a Female Management Network. Sőt ez az egyetlen olyan hazai diákszervezet, amely kifejezetten egyetemista és friss diplomás nők pályakezdését támogatja. A következő videóban Tóth Jázmin elnök és Kiss Fanni, a szervezet alelnöke mutatja be a Female Management Network tevékenységét, képzéseit.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 12:39:49