Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Agrárgazdaságtan Tanszék

A Budapesti Corvinus Egyetem Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszéke egy nagy múltra és hagyományokra visszatekintő közösség. A Tanszék az ország egyetlen valódi makrogazdasági elemzéseket végző központja agrárgazdasági területen. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Tanszékünk közel fél évszázados történetét olyan iskolateremtő és legendás professzorok fémjelezték, mint Nagy Imre, Vági Ferenc, Csáki Csaba vagy Fertő Imre. Fiatal kollégáink közül is többen részesültek már rangos oktatói vagy kutatói elismerésekben, a Tanszék neve agrárgazdaságtan és vidékfejlesztés területén garanciát jelent a minőségi oktatásra-kutatásra. A Tanszék jelenleg a Vidékfejlesztési Agrármérnök alapszakot gondozza az Egyetemen.

Kollégáink rendkívül széleskörű kapcsolatokkal rendelkeznek számos hazai felsőoktatási intézményben, illetve kutatóközpontban. Kapcsolatrendszerünk ugyanakkor túlmutat az Egyetemen, illetve a hazai felsőoktatási és tudományos közélet szereplőin. Kollégáink közül többen a világ élvonalába tartozó külföldi egyetemek, kutatóintézetek munkatársaival dolgoznak együtt az agrárgazdaságtan területén. Ezen felül több kollégáink rendkívül otthonosan mozog a hazai agrárpolitikai közéletben, illetve a mezőgazdasági üzleti életben is.

A Tanszék hagyományainak megfelelően egy kis létszámú, de rendkívül összetartó és együttműködő közösség vagyunk. Jellemzőink a szakmai érdeklődés, a tudományos kíváncsiság, az erős elméleti háttér és a gyakorlatorientált szemlélet. Nyitottak vagyunk a világra és lehetőségeinkhez képest folyamatosan fejlesztjük magunkat. Törekszünk minden belső és külső érintettel kapcsolatot teremteni, illetve szakmailag érdekes együttműködésekben részt venni.

Dr. Jámbor Attila
Tanszékvezető egyetemi tanár

×
Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.09.25. - 21:55:34