Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Workshop arról, hogyan lehetnek közösségi bevonással fenntarthatóbbak a városok

2024-04-18 13:57:00

Hallgatókat és szakértőket is várnak a Science Shop partnerének workshopján, ahol közösségi részvételről és a városi fenntarthatóság jó megoldásairól is lesz szó.
Budapesti Corvinus Egyetem

A városi környezet alakításában egyre fontosabb szerepet játszanak a közösségi és önkormányzati kezdeményezésekre megvalósuló programok, amelyek sikeressége alapvetően meghatározza a települések, egyes városrészek, vagy egy-egy utca élhetőségét.  

Az ilyen kezdeményezések lehetőségeiről, a közösségi részvétel gyakorlásáról és a már megvalósult, vagy folyamatban lévő külföldi és hazai jó példákról tart nemzetközi workshopot a Corvinus Science Shop partnere, a Levegő Munkacsoport 2024. április 24-én, 9 órától a Bolygó Közösségi Térben.  

Az angol nyelvű rendezvény részletes programja itt található, ahol a regisztrációs link is elérhető. Szeretettel várnak a szervezők diákokat, hallgatókat, aktivistákat, kutatókat, szakértőket, önkormányzati munkatársakat és minden érdeklődő lakost. 

Az esemény részletei: 

“Best practices and community initiatives to protect the urban environment” – Discussion on climate change and environmental protection in urban areas 

Időpont: 2024. április 24. szerda, 9:00 – 11:30 

Helyszín: Bolygó Közösségi Tér, 1027 Budapest, Margit körút 28-32. 

A Levegő Munkacsoporttal jelenleg is zajlik egy szakdolgozati kutatás a budapesti parkolás szabályozásról és az autóhasználatról a Science Shoppal együttműködésben. Ezen túl is van elérhető témája a szervezetnek TDK-hoz vagy szakdolgozathoz, melyben a hallgatók annak járhatnak utána, hogyan növelhető a fiatalok bevonása a városi levegő minőségének javításába. Erről és további témákról részletek a Science Shop oldalán érhetők el. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.01. - 22:15:20