Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sikeresen szerepeltek falmászóink a MEFOB-on

2023-05-23 15:13:00

Sikeresen szerepeltek falmászóink a MEFOB-on!

Budapesti Corvinus Egyetem

Május elején rendezték meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) Országos Sportmászó Versenyét, amelyen három csapattal szerepeltünk. 

A verseny első napja csapatoké volt: 4 fős csapatokban minden csapattagnak 6 db nehézségi, 10 db boulder és 2 db gyorsasági utat kellett teljesíteni. Ez összességében 3,5 óra tiszta mászóidőt jelentett, a versenyszámok között pedig csak kisebb szüneteket tartottak, így nem sok idő volt a regenerálódásra. A csapateredmények az egyéni eredmények összegzéseként alakult az olimpián is használt módon. 

A verseny másnapján a legjobb versenyzők egyéniben is összemérhették tudásukat. A boulder versenyszámmal kezdődött a nap, amely során 6 utat kellett 45 perc alatt teljesíteni, ezt követte a gyorsasági mászás, itt egyenes kieséses rendszerben történt a döntő.  

Az utolsó versenyszám a nehézségi mászás döntője volt. Itt egyetlen utat kellett teljesíteni, de az előző nappal ellentétben már nem felső biztosítással, hanem elől mászásban, amikor a versenyző maga viszi fel a biztosítókötelét.  

A corvinusos diákok mind a csapat, mind az egyéni versenyszámokban kimagasló eredményt értek el: a három csapatból az egyikkel az összetettben másodikok lettünk (Gyuricza Karola, Szekeres Tamás, Kovács Bulcsú, Szakács Ádám), míg egyéniben Riesing Eszter (alábbi képünkön a dobogó tetején) egy első és két második helyezést, Szekeres Tamás (legalsó képünkön szintén a dobogó legmagasabb fokán) pedig két első és egy második helyezést ért el.  

Minden résztvevőnek gratulálunk a szép teljesítményhez.

(képek forrása: mefs.hu)

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 01:20:13