Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Garantált helyet biztosítunk a világ egyik TOP vezetőképzésén

2023-06-30 10:10:00

Az angol nyelvű vezetés és szervezés szak olyan kettősdiploma képzés, melynek végén a Financial Times TOP100-as Corvinus diploma mellé a CEMS Master in International Management (MIM) diplomáját is megkapod, ami a 12. legjobb MIM képzés a világon a Quacquarelli Symonds (QS) szerint. A 120 kredites program részeként a nemzetközi üzleti iskolák elitklubjába tartozó egyetemen tölthetsz egy szemesztert.

A  CEMS (The Global Alliance in Management Education, eredeti nevén Community of European Management Schools) egyetemek, üzleti iskolák és civil szervezetek nemzetközi együttműködése. Országonként egy top egyetemet választanak be, Magyarországot 1996 óta a Corvinus képviseli. A CEMS-et legtöbben a CEMS MIM (Master in International Management) nemzetközi menedzsment képzéssel azonosítják, melynek végzettjei jellemzően kiemelkedő globális karriert futnak be.  A képzést a nemzetközi rangsorok is a legjobbak között említik: idén a QS Masters in Management Rankingsen a 12., 2021-ben a The Economist listáján a 12., 2019-ben pedig a Financial Times rangsorában a 13. helyet érdemelte ki. A CEMS diplomásai nemcsak felkészültek és jelentős előnnyel indulnak a munkaerőpiacon, hanem mind társadalmi, mind környezeti szempontból képesek fenntartható döntéseket hozni. 

Miért éri meg jelentkezni? 

Ha nemzetközi karrierre vágysz, a CEMS MIM diplomával a kezedben jelentősen jobb esélyekkel indulsz, hiszen az itt végzettek 93%-a dolgozott már a hazáján kívül is. Erre azért is van jó esélyed, mert a CEMS hálózatnak 70 globális top vállalati partnere van, akik készségfejlesztő kurzusokat kínálnak, gyakorlati projekteket írnak ki, hallgatói találkozókat szerveznek a képzés részeként, és kulcsszerepet játszanak a CEMS hallgatók elhelyezkedésében. A CEMS emellett egy globális közösség is, amely a végzést követően is értékes kapcsolati hálóként támogatja a nemzetközi karrieredet. Ugyanakkor a CEMS a Corvinuson egy teljes értékű akkreditált mesterképzésbe tagozódik. A “vezszerv” szak 30 éve ismert egyedülálló műhely és diploma, amely 120 kreditjével egy későbbi doktori képzéshez is elfogadott. Egy felvételi – két diploma 

A két képzésre egyetlen közös felvételivel kerülhetsz be, mert a Corvinus angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterképzésére bekerülőket automatikusan felvesszük a CEMS MIM programra is, így a képzés elvégzése után két diplomával gazdagodsz. Természetesen lehetsz CEMS-es a magyar nyelvű Vezetés és szervezés szak vagy más mesterképzésink hallgatójaként is, ám ebben az esetben az őszi félévben külön kell felvételizned a CEMS-re. 

Mire készülj a felvételin? 

Ha a CEMS képzésen szeretnél részt venni, a világ legjobb egyetemein kell majd megállnod a helyed, így a felvételi követelmények is ehhez igazodnak az angol nyelvű Vezetés és szervezés szakon. Egyrészt csak a CEMS által meghatározott felsőfokú nyelvvizsgatípusokkal jelentkezhetsz (corvinusos angol alapszakokkal felmentés szerezhető), másrészt pedig a szóbeli felvételi vizsgán feladatokon, szituációkon keresztül mutathatod be, hogy a képességeid és hozzáállásod alapján a CEMS által támasztott kihívásokhoz kellően rátermett vagy-e.   

Ha még többet szeretnél tudni, itt olvashatod el egy volt hallgatónk CEMS-es élményeit.  

Sikeres felvételit kívánunk!  

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 17:08:31