Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Három helyet lépett előre a Corvinus a legjobb hazai egyetemek rangsorában

2023-07-25 08:40:00

A szerdai ponthúzás kapcsán újra aktuális a HVG 2023-as felsőoktatási rangsora. Tavalyhoz képest a Corvinus a kilencedikről a hatodik helyre ugrott.

A HVG minden évben közzéteszi felsőoktatási rangsorát. Noha a 2023-as listát már tavaly novemberben megosztották, a szerdai ponthúzás miatt ismét érdekes lett a rangsoruk, számolt be az eduline.hu.

A HVG összetett felsőoktatási listáján a 2022-eshez képest történtek változások. A Corvinus javított a legtöbbet a helyezésén, a kilencedikről a hatodik helyre ugrott. Helyet cserélt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem, ami tavaly még a harmadik helyen volt, idén viszont már a másodikon, de a 2022-es lista hetedik helyéről az ötödik helyre lépett előre a Semmelweis Egyetem is.

A HVG Diploma rangsora ezúttal is több alrangsorból állt össze, beleszámították például az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, de a középiskolai versenyeken helyezettek számát is.

A 2023-as rangsor első 10 helyezettje:

  1. Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)
  2. Szegedi Tudományegyetem (SZTE)
  3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
  4. Debreceni Egyetem (DE)
  5. Semmelweis Egyetem (SE)
  6. Budapesti Corvinus Egyetem (CORVINUS)
  7. Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE)
  8. Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)
  9. Pécsi Tudományegyetem (PTE)
  10. Pannon Egyetem (PE)
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 13:49:59