Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinusos siker a Rókaűző Váltófutóversenyen

2023-11-06 15:33:00

A négyfős váltócsapat megszerezte az aranyérmet, míg a többfős váltó tagjai részvételükkel és kitartásukkal emelték a verseny színvonalát.

Budapesti Corvinus Egyetem

Két csapattal vett részt a Corvinus Egyetem a Rókaűző versenyen: egy négyfős (Farkas Lilla, Lengyel Zalán, Novák Levente Péter, Vitéz Benedek) és egy 12 fős (Fórizs Lili, Németh Luca, Péntek Kamilla, Burkus Ádám, Mesits Maxim, Szabó Márk, Péter Dániel) csapattal.  

A részletes beszámolót Farkas Lilla hallgatónk összegezte a versenyről: 

„Október 21-én a Szigetvár és Kaposvár települések közötti Rókaűzők Váltófutóversenyen képviseltük a Budapesti Corvinus Egyetemet, ahol négyfős váltónk együttesen 85,5 km-t teljesített. 

Vitéz Benedek a szigetvári vártól rajtolva 26,2 km megtétele után érkezett a Zselickisfalud melletti Zselici Csillagparkhoz meredek emelkedőkkel és sziklás ösvényekkel tarkított útvonalon haladva. Itt Novák Levente váltotta, aki a dombtetőről lefutva, majd lankásabb aszfaltozott útburkolaton jó tempót diktálva a mezőny elején érkezett 18,6 km futás után Bárdudvarnokra. A harmadik futónk Lengyel Zalán volt, aki fokozatosan emelkedő 20,4 km-es szakaszán teljesített kimagaslóan. Negyedikként Farkas Lilla rajtolt csapatunkból, aki 17,7 km-es távját teljesítve érkezett Kaposvárra. A verseny utolsó szakasza hagyományosan egy rövid belvárosi pályán vezet végig, melyet a tavalyihoz hasonlóan idén is Lengyel Zalán vállalt nálunk. 

A 2,6 km-es távon együtt szurkoltak a verseny védnökeiként megjelent Kaposvár és Szigetvár polgármesterei, a szervezői csapat, az éppen futó versenyzők csapattársai, kísérői, valamint a település lakosai közül kilátogató érdeklődők. A szinte egész napos eső ellenére nagyszerű hangulatban versenyezhettünk kiváló szervezés mellett. 

A nap megkoronázásaként pedig az eredményhirdetés is pozitív meglepetést tartogatott számunkra, hiszen itt tudtuk meg, hogy az összesített négy fős váltók kategóriáját pár másodperces időkülönbséggel sikerült megnyernünk. Köszönjük szépen a Corvinus Egyetemnek és Mészáros Emőke tanárnőnek a lehetőséget, hogy versenyezhettünk ezen a nagyszerű eseményen!” 

Gratulálunk minden résztvevőnknek! Büszkék vagyunk rájuk, hogy ilyen kimagasló teljesítménnyel és szép eredménnyel képviselték egyetemünket! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 11:45:31