Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
További menük

A Kutatóközpontról

A sport társadalomtudományi és gazdálkodástani kutatásainak 1991-től a korábbi Sportmenedzsment Kutatócsoport, majd 1994-től a Sport Társadalomtudományi Központ (vezetője 1999-ig Dénes Ferenc) adott keretet, 2002-től pedig a jelenlegi Sportgazdaságtani Kutatóközpont tölti be ezt a szerepet.
A Sportgazdaságtani Kutatóközpont a sportgazdaságtanra vonatkozó tudományos kutatások nemzetközileg elismert hazai központja kíván lenni, és tagjai arra törekszenek, hogy kapcsolatrendszert ápoljanak az iparág szereplőivel, az ezzel foglalkozó szakemberekkel, valamint az érintett kormányzati szervezetek képviselőivel. A Kutatóközpont vezetője András Krisztina, tagjai pedig Kassay Lili, Kozma Miklós, Kynsburg Zoltán, Rohony Ákos, Stocker Miklós és Szabó Ágnes.
A Kutatóközpont céljai megvalósítása érdekében a következő tevékenységeket látja el:

  • a sportgazdaságtanra vonatkozó hazai és nemzetközi irodalom és ismeretanyag gyűjtése, rendszerezése
  • a sportgazdaságtanhoz kapcsolódó közgazdasági és gazdaságtani elméleti és alkalmazott kutatások folytatása,
  • a sportszféra sikeres működését erősítő kutatási eredmények és ismeretek széles körben való terjesztése,
  • a kutatási eredmények megjelenítése és integrálása az egyetemi oktatásba,
  • szakértői tanácsadás folytatása a sportszféra érintettjei számára.

A Kutatóközpont tagjainak jelentős szerepe volt és van abban, hogy az évekig futott Sportmenedzsment mellékszakirány eredményeire építve, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara (TF) a BCE Gazdálkodástudományi Karával közösen kidolgozta és indította a Sportmenedzsment mesterszakot. A szakot Sárközy Tamás professzor vezeti, a Gazdálkodástudományi Kar részéről a szakmai koordinációt a Kutatóközpont ill. az Intézet biztosítja.

Vágólapra másolva