Ugrás a fő tartalomra

Elitkutató Központ

Az elit egyes csoportjai meghatározó szerepet vittek és visznek a politika formálásában, így módszeres elemzésük a politikatudomány feladata és egyben a magyarországi politikatudomány egyik kevéssé feltárt területe. A politikai elit különféle csoportjainak elemzését tekinti feladatának az Elitkutató Központ (EKK).

Az EKK kiemelten foglalkozik a parlamenti képviselők, a kormányzati szereplők, a pártvezetők, és a női politikusok csoportjaival.Magyarországra vonatkozóan végez alapkutatásokat, de mindegyik témában képviseli, és szem előtt tartja a nemzetközi beágyazottságot és a komparatív megközelítést.

A Központ prioritásként kezeli a fiatal, a PhD megszerzése előtt álló kutatók integrálását is a hazai tudományos életbe, valamint a szakirányú érdeklődésű BA- és MA-szintű hallgatók szakmai gyakorlatának biztosítását. A Központ munkatársai több nemzetközi kutatási hálózatban is aktív szerepet vállalnak, rendszeresen publikálnak a magyar és külföldi tudományos folyóiratokban.

A kutatóközpont vezetője

Dr. Várnagy Réka reka.varnagy@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Társadalom- és Politikatudományi Intézet / Politikatudományi Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
C épület, 530
Telefon: +36 1 482 7380 • Mellék: 7380
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.20. - 10:06:15