Ugrás a fő tartalomra

Versenyképesség Kutatóközpont

Budapesti Corvinus Egyetem


A Központ küldetése, hogy a mikrogazdasági, különösen a hazai vállalati szféra versenyképességére vonatkozó tudományos kutatások nemzetközileg elismert központja legyen.

A Versenyképesség Kutató Központja (VKK) 1995 óta folytat kutatásokat a Versenyben a világgal – a magyar gazdaság nemzetközi versenyképességének mikrogazdasági tényezői című program keretében. Kutatásaink meghatározó eleme a – rendszeres és több száz válaszadó részvételével zajló – vállalati kérdőíves felmérés. A Központ 2019-ben a Harvard Business School Microeconomics of Competitiveness (MOC) hálózat tagjává vált.

A 2018-ban indított 5. kutatási fázisunk a jelenkor kihívásaira reflektálva a digitalizációt, a fenntarthatóságot és a menedzsmentet helyezi középpontba. A kutatási fázis címe a „Versenyképesség a negyedik ipari forradalom hajnalán”. A 2019-ben zárult vállalati felmérés során több mint 2.000 vállalatot kerestünk meg*. A több mint 200 vállalat tapasztalatait a Gyorsjelentés és a Versenyképességi Pillanatkép foglalja össze. A hazai vállalatok versenyképességi jellemzőit 2021-ben megjelent könyvünkben részletesen bemutatjuk.

 A kutatási programról részletesen olvashat a Vezetéstudomány jubileumi különszámában megjelent cikkünkben

Chikán AttilaIgazgató, akadémikus

Czakó ErzsébetTárs-igazgató

Losonci Dávid Kutatási igazgató

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.21. - 15:03:09