Ugrás a fő tartalomra

Sportgazdaságtani Kutatóközpont

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozás és Innováció Intézetéhez kapcsolódva működő Sportgazdaságtani Kutatóközpont (SGK) célja, hogy a sportgazdaság szereplői, így a sportszervezetek előtt álló kihívásokat, felmerülő problémáit azok összefüggéseiben leírjuk, ezek hátterében álló tényezőket megértsük és azokra jövőképes, innovatív megoldásokat találjunk.

Az egyetemi oktatásban – több vállalt hagyományos szerepünk mellett – ezeknek a haladó gyakorlattal való folyamatos kiegészítése a célunk, ennek központi elemét adják azon szakok, amiknek az SGK a szellemi műhelye, így az Egyetemünk Székesfehérvári képzési helyére akkreditált Sportközgazdász mesterképzés, illetve ennek duális képzése, annak fejlesztése, továbbá a Corvinus Egyetem népszerű Gazdálkodás és menedzsment alapszakjának az országban egyedülálló módon csak Székesfehérváron elérhető sportgazdaságtan specializációja .

A tudományos kutatás területén a hazai sportgazdaságtani kutatások egyik vezető műhelyeként a szakma időszerű kérdéseinek vizsgálatát a nemzetközi kutatási hálózatokba integráltan végezzük, együttműködésben a kapcsolódó társterületek művelőivel. Kiemelt kutatási területeink: az üzleti versenyképesség a hivatásos és szabadidősportban, a sport szerepe a település- és térségfejlesztésben, a nemzetközi sportrendezvények gazdasági megfontolásai, hatásai, illetve az emberi erőforrás menedzsment szerepének vizsgálata a hivatásos sportban. Emellett még kutatói partnereinkkel együttműködésben számos aktuális témával foglalkozunk.

Szakértői munkáinkkal az SGK gyakorlatorientált szemlélete alapján a sportgazdaság döntéshozóinak segítünk munkájuk szakmai elemzésekkel való megalapozásában. Megbízásaink kapcsolódnak oktatási és kutatási profilunkhoz, így jellemzően gazdasági hatástanulmányokkal, sportfejlesztési koncepció kidolgozásával, üzleti számításokkal, értékelemzéssel támogatjuk Partnereink munkáját.

Az SGK jelen formájában 2002 óta működik, társ újjáalapítói a ma is aktív tagok közül Dr. András Krisztina (az SGK igazgatója), Dr. Kozma Miklós (nemzetközi kapcsolatok vezető) és Kynsburg Zoltán (intézményi kapcsolatok vezető). Rajtuk kívül aktív tagjaink jelenleg: Dr. Máté Tünde, a központ titkára, Dr. Szabó Ágnes, Dr. Havran Zsolt és Dr. Kajos Attila. Az SGK fontos feladatának tekinti a hallgatói tehetséggondozást, így a Corvinus Doktori Iskolák jelenlegi hallgatói közül aktív tagjaink Herr Orsolya és Sajni Zóra.

shutterstock_174966596-1.jpg
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 03:06:57