Ugrás a fő tartalomra

V. SKEOF Konferencia – 2021

V.SKEOF – Academic keynote speech -Holger Preuss

A regisztráció elkezdődött az V. SKEOF Online Konferenciára!

Esemény

A Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontja 2021 januárjában folytatja haladó hagyományként megteremtett rendezvényét, az V. Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma (V. SKEOF) Konferenciát, amely az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság támogatásával valósul meg.

2017 őszén indult el Sportközgazdász mesterszak képzésünk a Corvinus Egyetem Székesfehérvári képzési helyén, amely motivációt ad arra, hogy egy évente megrendezésre kerülő nemzetközi sportgazdaságtani konferencián Székesfehérvár Megyei Jogú Városába hívjuk a terület legjobb kutatóit. Jelen helyzetben, alkalmazkodva a körülményekhez Konferenciánkat az online térbe tervezzük, szervezzük.

Képzésünk duális formája pedig arra is lehetőséget ad, hogy széles partneri, vállalati körben biztosíthatjuk Hallgatóinknak a gyakorlati tapasztalat megszerzésének lehetőségét.

A Konferencia célja, hogy a tudományos életnek, a kutatási eredmények bemutatásának és a gyakorlati, vállalati tapasztalatok átadásának olyan platformot biztosítson, ahol a résztvevők egymásnak és a Hallgatóinknak is számos értékes tudást adhassanak át.

A konferencia időpontja: 2021. január 21-22. (2 napos)

Platformja, helyszíne: egyeztetés alatt

A konferencia témája: A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban

Az V. SKEOF Konferencia a harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásait tárgyalja a sport területén plenáris előadások és magyar, illetve angol nyelvű szekcióelőadások, valamint online kerekasztal-beszélgetések formájában.

Évszázadok, évtizedek kezdetét lehet naptári időponthoz – bár ebben is vannak viták – vagy egy-egy meghatározó eseményhez kötni, mely a környezet folyamatos változását érzékelhetően felgyorsítják, esetenként teljesen új irányba térítik el. Előfordul, hogy ilyen mozzanatokat csak később azonosítunk, de az igazán jelentős mérföldkövek jellemzően rögtön felismerhetők.

A 2021-es év valamennyi fenti kritériumnak eleget tesz ahhoz, hogy a sportgazdaságban is az évtized kezdőpontjának tekintsük. Az esztendő első napján már biztosan a harmadik évezred harmadik évtizedében fogunk járni, továbbá nagy valószínűséggel tízből tízen ugyanazt a jelenséget neveznék meg a korszakváltás hírnökének.

Az V. SKEOF Konferencián arra keresünk válaszokat, hogy milyen kihívásokkal fognak szembenézni a sportgazdaság szereplői a kétezerhúszas években. Melyek lesznek a következő évek meghatározó trendjei? Miként készüljenek fel a sportvállalatok a COVID-19 világjárványt követő időszakra? Milyen hatásai lesznek a tokiói olimpia elhalasztásának? Mely sportágak, sportszervezetek lehetnek a változások nyertesei; a hagyományos sportágak helyettesítője vagy kiegészítője lesz-e az esport? Miként tudja a sport megszólítani az immár önálló keresettel rendelkező millenniumi generációt?

Jó gyakorlatok bemutatásával, élenjáró szakemberek felvetéseivel és tartalmas vitákkal várja az V. SKEOF Konferencián a Sportgazdaságtani Kutatóközpont szellemi műhelye az érdeklődőket, határon innen és túlról.

Szekciók:

• Sportágak válaszai az új kihívásokra

• A szabadidősport a 2020-as években

• Should I stay or should I go (angol nyelvű szekció): a nemzetköziesedés lehetőségei, kényszere és kockázataiVágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.20. - 03:24:58