Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Turisztikai fejlesztési menedzser/szakközgazdász (várhatóan 2022 őszén indul)
Department responsible for program: Institute of Marketing
Program instructor: Dr. Jászberényi Melinda
Specialization: Economic Science
Program time in semesters: 2 félév
Program language: Hungarian
Site/Location: Budapest
Division: Correspondence
Program Type: Normal

A képzés során a szakemberek megismerkedhetnek a turizmus modern tendenciáival, jövőbeli alakulásával, a térségi termékfejlesztés szabályaival, és az új attrakciók integrálásának következményeivel. Elsajátítják a szolgáltatásmarketing és a turizmusmarketing legkorszerűbb elveit. A turisztikai és más területekről érkezők egyaránt megtanulják az online marketing és értékesítés ismereteit. Megismerik a turizmusfejlesztés új elveihez igazodó követelményeket. Az önkormányzatoktól, más szakmákból, illetve a turizmus középvezetői pozícióból érkező hallgatóknak olyan térségi menedzsment, fejlesztési, szervezési és marketing ismereteket és tudást kínálunk, amely képessé teszi őket a térségükben megvalósuló turisztikai fejlesztések integrálására, az attrakciók sikeresen működtetésére, a mai követelményeknek megfelelő értékesítés végrehajtására. Modern, piacképes és globálisan használható tudást biztosítunk.

Szakfelelős oktató:

Dr. Jászberényi Melinda jaszberenyi@uni-corvinus.hu Institute of Marketing / Tourism Centre
Habilitált egyetemi docens / Habilitated Associate Professor
E épület, 341
Phone: +36 1 482 5645 • Ext: 5645

A képzésért felelős szervezet:

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: turisztikai fejlesztési menedzser/ turisztikai fejlesztési szakközgazdász

Felvételi követelmény:

  • turisztikai fejlesztési menedzser szakon: bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél.
  • turisztikai fejlesztési szakközgazdász szakon: gazdaságtudományok képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett közgazdász oklevél.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

  • felsőfokú végzettséget igazoló oklevél magyar és (ha van) angol nyelvű oldala
  • szakmai önéletrajz
  • motivációs levél

Jelentkezés és további információ

Kiknek a jelentkezését várjuk?

A szakot a turizmusban dolgozó olyan szakembereknek ajánljuk, akik saját vállalkozásukat menedzselnék a jövőben, továbbá a közigazgatásban, pénzügyi intézményeknél dolgozóknak, akik turisztikai beruházással és turisztikai fejlesztési projektekkel foglalkoznak.

A képzés finanszírozási formája: önköltséges

  • Az önköltség díja: 430.000 Ft/félév
  • (A beiratkozás regisztrációs díja: 9.000,- Ft)
  • Az első félév tandíját 16 fő részére az MTSZ Alapítvány támogatja.
  • A képzés finanszírozásához a Diákhitel pénzügyi szolgáltatási is elérhetőek. További információ ide kattintva érhető el. 
Copied to clipboard