Jump to main content

Internship abroad

Erasmus +

A program célja, hogy a külföldi szervezetnél eltöltött időszak segítséget nyújtson a munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításában és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának megismerésében.

Erasmus+ szakmai gyak

Elérhetőség

Koordinátor: Vattay Zsófia, nemzetközi koordinátor

Telefon: +36 1 482 5402

Iroda: E.140.1 (főépület, 1. emelet)

E-mail:

E-mail írásakor a következőket kérjük feltüntetni a tárgy mezőben: Vezetéknév, Keresztnév, NEPTUN KÓD, Erasmus+ szakmai gyakorlat

Példa: Minta Elemér, GHX45K, Erasmus+ szakmai gyakorlat

Általános tudnivalók

 • Mobilitás lehetséges hossza: 2-12 hónap.
 • Kötelező munkaóra: heti min 30 óra
 • Lehetséges fogadó országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.

Ezen országoktól eltérő országban megvalósított szakmai gyakorlathoz Campus Mundi ösztöndíjra lehet pályázni.

Ösztöndíj

Az ösztöndíj tanévenként és országonként az Európai Bizottság által előre meghatározott, fix összeg.

Az ösztöndíjjal kapcsolatban további információt a Tájékoztató megfelelő részében olvashat.

Szakmai gyakorlat típusok

Abszolválás előtti: 

 • Önkéntes
 • Kötelező

Abszolválás utáni:

 • Abszolválás utáni 12 hónapban teljesíthető
 • A szakmai gyakorlat típusaival kapcsolatban a Tájékoztató ezen részén talál bővebb információt.


Pályázás

Pályázati feltételek

1. A hallgató magyar állampolgár, vagy oklevélszerzésre irányuló tanulmányokat folytat a Budapesti Corvinus Egyetemen.
2. Minimum B2-es szintű komplex nyelvvizsga a megpályázott szakmai gyakorlat munkanyelvén.
3. Fogadó hely megléte. (Ez alól csak a végzős hallgatók esetében tudunk eltekinteni, akik az abszolválás előtti pályázat benyújtási határidő sürgető volta miatt esetleg nem tudtak még fogadó helyet találni.) A fogadó hely keresése a hallgató feladata.
4. A hallgató – aktuális képzési szintjén – rendelkezik még minimum 2 felhasználatlan Erasmus+ hónappal.
5. A pályázó hallgató még nem abszolvált (ez akkor is érvényes, ha a gyakorlatot az abszolválás után kívánja megvalósítani).

Jelentkezés

A pályázat egyik része a Mobility Managerben véglegesítendő, a pályázati dokumentumokat pedig e-mailben szükséges elküldeni az egyetem külföldi szakmai gyakorlat koordinátora részére.

Az online regisztráció során az alábbiakra kiemelten figyelni szükséges:

 • A Mobility Manager szakmai gyakorlatos felülete és részképzési felülete eltérő linken érhető el. Fontos, hogy ne keverjék össze őket!
 • Szakmai gyakorlat
 • Részképzés
 • Amennyiben már van korábbi regisztráció a Mobility Managernek akár a részképzési, akár a szakmai gyakorlatos felületén, új pályázathoz újra kell regisztrálni. Megadható a korábban használt e-mail cím felhasználónévnek, jelszót azonban mindenképpen újat kell megadni, hogy a rendszer külön regisztrációként érzékelje a bejelentkezést. Mindenképpen rendszeresen használt e-mail cím legyen megadva! Bejelentkezésnél az új felhasználói fiókba kell belépni, a korábbi(aka)t kérjük nem szerkeszteni!

Pályázati dokumentumok

 • Mobility Manager adatlap kinyomtatva, aláírva (kinyomtatás után a korábbi Erasmus+ részvételre vonatkozó adatok rendszerhiba miatt kitörlődnek, így azokat kérjük külön beírni).
 • Europass CV magyarul + a szakmai gyakorlat munkanyelvén.
 • Motivációs levél magyarul + a szakmai gyakorlat munkanyelvén.
 • Nyelvvizsga bizonyítvány / nyelvtudást igazoló dokumentum(ok). A szakmai gyakorlat munkanyelvén min. B2-es szintű, komplex (szóbeli+írásbeli) idegennyelv ismeret elvárt.
 • Fogadólevél (Letter of Acceptance). A fogadólevél meglététől kizárólag azon hallgatók esetében tudunk eltekinteni, akik abszolválás után fognak csak fogadó helyet keresni maguknak. Tőlük azt kérjük, hogy amint találtak fogadó helyet, a fogadó levelet elektronikus formában (színes fotó / szken, hogy látszódjon a kék tollas aláírás és pecsét) az Erasmus+ szakmai gyakorlatos koordinátornak min. 1 hónappal a gyakorlat kezdete előtt e-mailben eljuttatni szíveskedjenek.

Határidő

Abszolválás előtti szakmai gyakorlatok esetén: A szakmai gyakorlat kezdő dátuma előtt legalább 30 nappal.

Abszolválás utáni szakmai gyakorlatok esetén: A pályázati határidő az abszolutórium félévének a hivatalos záró napja (vizsgaidőszak utolsó napja) VAGY a gyakorlat kezdete előtt min. 30 nappal amennyiben a mobilitás az abszolutórium félévének záró napjától számított egy hónapon belül megkezdődik.

Fogadó hely

A fogadó hely megléte a pályázás előfeltétele (kivéve abszolválás utáni szakmai gyakorlatok esetében).

A fogadó helyet a hallgató saját felelőssége találni.

Nem elfogadható fogadóhelyek listájáról a tájékoztató füzetben tájékozódhat.

Pályázás kiegészítő támogatásokra

Az esélyegyenlőségi támogatásról a tájékoztató füzetben tájékozódhat bővebben.

Tartós betegséggel és/vagy fogyatékossággal élő személyeknek szóló kiegészítő támogatásával kapcsolatban a tájékoztató füzetben talál bővebb információt.

Információk résztvevőknek

Információk kiutazás előtt

Nagyon fontos, hogy a kiutazás előtti teendőket a mobilitás kezdete előtt legalább 30 nappal kezdje el intézni! A határidő be nem tartásából eredő hátrányos következményekért a Corvinus Egyetem felelősséget nem vállal, melyek adott esetben a támogatott időszak rövidüléséhez és az ösztöndíj csökkenéséhez is vezethetnek. Kérjük tanulmányozza végig a Tájékoztató valamennyi vonatkozó részét.

Információk a mobilitás alatt

A mobilitás alatti teendőkről a tájékoztató füzetben olvashat bővebben.

Kapcsolódó dokumentumok

Információk a mobilitás zárásához

Hallgatói élménybeszámolók

Copied to clipboard
X
×
GEN.:2024.07.15. - 01:58:49