Jump to main content

Invest in your future

A Corvinus Egyetem közösségéhez bármikor megéri tartozni: kiváló tanároktól, tehetséges hallgatótársakkal tanulhatsz, nemzetközi lehetőségek várnak, naprakész tudáshoz, széles kapcsolati hálóhoz, biztos jövőhöz és karrierhez juthatsz. A Corvinuson a tehetség és az ambíció számít, egyetemünk a minőséget és a lehetőségeket képviseli, és így vagyunk #együttalegjobbak!

A megújult Corvinus egyik célja, hogy a tehetséges fiataloknak ne kelljen külföldre menniük, hogy nemzetközileg is hasznos tudáshoz jussanak. Ezért nálunk nemcsak az elméleti alapok megtanulása a fontos, hanem az is, hogy a megszerzett ismereteket a gyakorlatban is alkalmazni tudd. A kurzusok ezért gyakorlatorientáltak, amelyeken aktuális és hasznos tudást szerezhetsz. Mindemellett olyan szakmai gyakorlatokon vehetsz részt, amelyek segítenek megalapozni jövődet.

Miért a Corvinust válaszd?

 • Bizonyos Corvinus gazdasági alapszakon végzett hallgatók akár 70%-al rövidebb idő alatt tudnak elhelyezkedni, mint az ország más egyetemein, azonos szakon végzett alapszakos hallgatók átlaga.
 • Bizonyos Corvinusos alapszakos hallgatók akár 30%-al magasabb kezdő fizetésre – hosszabb távon pedig akár 60%-al magasabb fizetésre – számíthatnak, mint a más hazai egyetemek azonos szakán végzett alapszakos hallgatók átlaga.
 • Gazdasági alapszakjaink vezető pozíciót töltenek be a hazai egyetemek között.
 • A Financial Times a világ 100 legjobb menedzsment képzése között említi a Vezetés és szervezés mesterszakot.
 • Felkészítünk, hogy a professzionális elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmazni tudd. Ebben segítenek oktatóként, előadóként neves vállalatok vezetői is 300 partneregyetemünk egyikén is tanulhasz.
 • Szakkollégiumainkban és diákszervezeteinkben tagja lehetsz egy speciális tudásközösségnek.

A Corvinus Egyetem eddig is vezető pozíciót töltött be Magyarországon a felsőoktatási intézmények között gazdaság- és társadalomtudományi képzéseken. A legkiválóbb oktatókkal rendelkező egyetem, amely nemcsak alapos és naprakész tudást, hanem széles kapcsolati hálót és biztos jövőt kínál. Ezt bizonyítja, hogy a Diplomás Pályakövetési Rendszer legutolsó felmérése szerint a Corvinus Egyetem alapszajain végzettek bére magasabb volt már egy évvel a diplomázás után, mint a nemzetgazdasági átlag. Sőt, 7 év munkatapasztalattal már másfélszer többet keresnek az átlagnál.

Hallgatóbarát egyetem számos lehetőséggel

Nemzetközi lehetőségek

5 kontinensen több mint 300 partnerintézmény vár rád! Tandíjmentes külföldi tanulási vagy gyakorlati lehetőségek várnak a kéthetes tanulmányutaktól kezdve, a féléves, éves külföldi tanulmányi vagy kutatási időszakokon át, egészen a teljes külföldi képzésig.

CEMS Nemzetközi Üzleti Képzés

Egyetemek, üzleti iskolák és civil szervezetek nemzetközi együttműködése a CEMS (The Global Alliance in Management Education, korábban Community of European Management Schools), amelynek Magyarországról egyedül a Corvinus tagja.

A CEMS MIM képzés célja a gyakorlati menedzserképzés az egyetemi oktatás mellett. Az egyéves képzés egyik felét a Corvinuson, a másikat egy külföldi partneregyetemen töltöd, illetve kötelező a külföldön eltöltött szakmai gyakorlat is. CEMS-képzéssel kiegészített diplomával a Financial Times szerint 40 százalékkal több fizetés kereshető, illetve garantált a gyorsabb elhelyezkedési lehetőség is. Az egyéves képzésre mesterképzésen résztvevők jelentkezhetnek felsőfokú angol nyelvvizsgával és 3,5-ös alapszakos diplomaminősítéssel. A képzés tandíjmentes.

Campus Mundi

 • Részképzés: 3‒5 hónapot tölthetsz el a partneregyetemünk egyikén.
 • Szakmai gyakorlat: Ha szeretnél legfeljebb 3 hónapig egy külföldi szervezet munkájába bekapcsolódni.
 • Rövid tanulmányút: Legfeljebb egyhónapos időtartamon belül részt vehetsz nemzetközi kutatási projektben vagy szakmai versenyen, és akár külföldi tudományos konferencián is tarthatsz előadást.
 • Ösztöndíj: Havi 200‒350 ezer forint között, célországtól és mobilitási típustól függ.

Erasmus +

 • Résztanulmányok: Külföldi felsőoktatási partnerintézményben 3‒12 hónap között.
 • Szakmai gyakorlat: Bármilyen szervezetnél legfeljebb egy évre.
 • Ösztöndíj: 420‒700 Euro/hó, célországtól és mobilitási típustól függ.

Kettős diploma programok

Ez lehetőséget biztosít, hogy hallgatóként ne csak a Corvinus, hanem ezzel párhuzamosan egy külföldi partnerintézmény képzését is elvégezd, így egyszerre két diplomát szerezhetsz. Programtól függően adott szemesztereket tölthetsz külföldön és meghatározott tárgyakat kell teljesítenied. A program általában rövidebb ideig tart, mintha a két egyetem képzését külön-külön végeznéd el.

Ösztöndíjak

A Budapesti Corvinus Egyetem számos szociális és tanulmányi jellegű ösztöndíjat kínál Neked különféle támogatási lehetőségekkel. Ezen az oldalon minden lényegi információt megtalálsz az egyetem ösztöndíj-típusaival kapcsolatban.

Egyetemünkön számos ösztöndíjlehetőség érhető el, amelyek bírálása, véleményezése a Hallgatói Szociális Bizottság feladata. A szociális helyzetre irányuló pályázataink a Rendszeres szociális ösztöndíj, valamint a Rendkívüli szociális ösztöndíj. A teljesítményalapú ösztöndíjak közé a Kiemelt kari ösztöndíj, a Külföldi részképzési ösztöndíj, a Tanulmányi ösztöndíj, valamint a Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj tartozik.

A Corvinus Ösztöndíj egy teljesítményalapú ösztöndíj, teljesen új rendszerben. Ahogyan te is biztosan hallottál róla, a Corvinus fenntartói jogai 2019-ben átkerültek az államtól egy alapítványhoz, így az állami ösztöndíjas helyeknek is szükségszerűen át kellett alakulniuk. Mégis, sok tekintetben nagyon hasonlít a Corvinus Ösztöndíj az elődjéhez: ugyanúgy tartalmazza például a képzés költségét, mint az állami ösztöndíj, de nem fedezi például az idegen nyelvi hozzájárulást, a lakhatást, a megélhetést a tanulmányok ideje alatt, és ez sem jár automatikusan a tanulmányok befejezéséig. Azt, hogy ki lesz jogosult az Ösztöndíjra, egy rangsor dönti majd el, amelynek tartalmi feltételeit az Egyetem vezetése írja elő.

Diákszervezetek

A különböző corvinusos diákszervezetek gondoskodnak az egyetemi diákélet változatosságáról és mozgalmasságáról. Középpontjukban a közös érdeklődés áll, szervezésükben előadásokon, szakmai programokon vehetsz részt, de túrákon, bulikon is biztosítják az elengedhetetlen a közösségi-életérzést is. A Corvinuson belül kb. 50 diákszervezet működik.

Szakkollégiumok

A Corvinus diákszervezeti életének kiemelkedő intézményei a szakkollégiumok. Tagjaik hasonló érdeklődésű hallgatók, akik rendszerint együtt is laknak a kollégium épületében.

Az önszerveződő hallgatói közösségekben lehetőség van részt venni az egyetemi tanulmányokat kiegészítő, kis létszámú kurzusokon, elmélyülni akár egyszerre több tudományterületben is.A szakkollégiumokban életre szóló barátságok, szakmai kapcsolatok születnek, mindamellett, hogy tagjaik olyan közösséget alkotnak, amelyre később egy életen át számíthatnak. A Corvinuson jelenleg hét szakkollégium működik. A kollégiumok elsősorban első- és másodéves hallgatók jelentkezését várják, de bármikor lehetőséged van csatlakozni hozzájuk.

Hallgatói élet

A Corvinusos élet szerencsére nemcsak kurzusokból, beadandókból, zárthelyi dolgozatokból és vizsgákból áll: a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és a gólyák integrálásával foglalkozó ÖCSI (Öntevékeny Csoportok Irodája) gondoskodik arról, hogy közösségi élményekből se legyen hiány.

Mindez az augusztusi gólyatáborokkal kezdő­dik, ahol megismerheted leendő csoporttársaidat, a napközbeni programok és játékok után pedig rendszerint éjszakába nyúló közös bulik zárják a napot. Ha az alapszakos hallgatóknak jár gólyatábor, akkor a mestereseknek miért ne?A HÖK éppen ezért évről évre megrendezi a kifejezetten mesteres hallgatóknak szóló Közgáz Mester GT-t. Hagyományosan november végén rendezzük meg a Közgáz Gólyabált, amely Közép-Európa egyik legnagyobb, műemlék jellegű épületben zajló eseménye. A jól ismert folyosók és terek ilyenkor egész más arcukat mutatják: három szinten és ennél is több helyszínen zajlik a bál. Ha még soha nem buliztál estélyiben vagy öltönyben, most itt a kihagyhatatlan lehetőség!

A Corvinuson évközben sem áll meg az élet: a bulisorozat első állomása a hivatalosnál kicsit könnyedebb hangulatú Közgáz Évnyitó, amit rendszerint Budapest legnépszerűbb szórakozóhelyeinek egyikén rendezünk meg. Az év végét pedig a félév legnagyobb bulija, a Közgáz Aréna zárja. A két rendezvény között persze több tematikus buli is megtalálható, ilyen a Közgáz Halloween, a Vizsgatemető és a Felező Bál. Részt vehetsz különböző sportrendezvényeken is, például közös szigetkörfutáson, Beerpong Bajnokságon vagy a Közgáz Ligán, amely a Corvinus hivatalos kispályás labdarúgó-bajnoksága.Továbbá minden félévben visszatérő testmozgási lehetőséget kínál a Corvinus Sporthét.

Végül a Corvinus összes hallgatója kötetlen keretek között, együtt zárja le a maguk mögött hagyott évet. Rendkívül színes programok várnak ezen az összegyetemi közösségi rendezvényen, az Évzáró Fesztiválon, amelyen kiemelkedő szerepet töltenek be a zenei koncertek, a szabadidős tevékenységek és versenyek. Éjszaka a bulikba, nappal pedig a Balatonba csobbanhatnak a fesztiválozók.

Copied to clipboard
X
×
GEN.:2024.04.20. - 06:22:37