Jump to main content

Coronavirus

Koronavírussal kapcsolatos elérhetőségTávoktatással/informatikával kapcsolatos elérhetőség
coronavirusinfo@uni-corvinus.huhelpdesk@uni-corvinus.hu

Legyen fontos mindannyiunk számára egyetemi közösségünk, magunk, családtagjaink és tágabb környezetünk védelme, ezért kérjük, amennyiben magukon COVID fertőzésre utaló jeleket tapasztalnak, haladéktalanul keressék meg háziorvosukat telefonon vagy e-mailben, illetve minden, az orvosi vélemény szerint nem egészséges állapotban felgyógyulásáig maradjanak otthon. Kérjük, minden esetben a háziorvos tanácsa szerint járjanak el, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális tájékoztatói itt érhetők el: https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok

Kérjük az Egyetemi Polgárokat, jelentsenek minden koronavírus fertőzésgyanút vagy igazolt koronavírus fertőzést a coronavirusinfo@uni-corvinus.hu e-mail címen, így az Egyetem vezetése folyamatosan monitorozni tudja a fertőzöttségi szint változását az intézményben és rövid időn belül dönthet a szükséges védelmi intézkedésekről. Ugyanezen e-mailcímen lehet tájékoztatást kérni a további teendőkről (pl. szükséges igazolások, tanmenet követése) esetleges vagy igazolt fertőzés esetén.

Oktatási rend

 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél nagyobb előadások – KIZÁRÓLAG ONLINE
 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél kisebb létszámú előadások – TANTERMI
 • Szemináriumokat és egyéb gyakorlati órák – TANTERMI
 • Szakdolgozati konzultációk – ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN
 • Szakirányú továbbképzések és az executive degree programok – TANTERMI
 • Non-degree programok – ONLINE ÉS TANTERMI
 • Levelező munkarendű képzések – TANTERMI

Campusok nyitvatartása

Hétfőtől péntekig 

 • „E” épület 6 órától 22 óráig déli (Sóház felőli) középső kapu 
 • 7 órától 19 óráig északi (Vámház krt. felőli) kapu 
 • „C” épület 6 órától 22 óráig 
 • „S” épület 7 órától 22 óráig 

Szombati napokon 

 • „E” épület 7 órától 21 óráig déli (Sóház felőli) középső kapu 
 • „C” épület 6 órától 17 óráig 
 • „S” épület 7 órától 19 óráig 

Kollégiumok

Vendéget fogadni csak reggel 7:00 és este 23:00 között lehet.
Kollégiumaink korlátozásmentesen üzemelnek a járványügyi kockázatokat csökkentő üzemeltetési intézkedések (fertőtlenítő takarítások) mellett.

Sportlétesítmények

Az egyetemi sportlétesítmények  tornaórákon kívüli használatához nem szükséges védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus vagy fizikailag előállított).

Egyetemi könyvtár

 • A könyvtár látogatásához nem szükséges védettségi igazolvány, az olvasói terekben a maszkviselés nem kötelező. 

Rendezvények

A személyes jelenlétet igénylő rendezvényeket létszámkorlátozás nélkül meg lehet tartani, a részvétel védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus, vagy fizikailag előállított) meglétéhez nem kötött. 

Klímaberendezések

Kérjük kerüljék az egyedileg, tehát az adott helyiségből vezérelhető, a belső levegőt kerengtető klímaberendezések használatát az irodai és oktatási helyiségekben.

Külföldi ki- és beutazás

A külföldről kezdeményezett egyetemi beutazások, valamint külföldi kiutazások korlátozása megszűnt, a kiküldetés kezdeményezéséhez nem szükséges védettséget igazolni. A külföldi kiküldetésben résztvevő köteles tájékozódni (javasolt információ itt elérhető) az adott célország járványügyi besorolásáról, illetve az adott országban érvényben lévő, aktuális rendkívüli szabályokról. 

Munkavégzés és beszerzések ügyintézése

Az irodai, személyes munkavégzés az elsődlegesen elvárt, de a vezetők engedélyezhetik a home office-t az ET irányelv rendelkezéseinek megfelelően. Az otthoni munkavégzés munkarendje megegyezik a jelenlétivel, és különösen figyelni kell az adatvédelmi szabályok betartására: saját eszközön csak jelszóval védett fájlként menthető le és az egyetemi vagy Egyetemre vonatkozó adat, és csak addig kezelhető és tárolható ott, amíg a munkavégzéséhez feltétlenül szükséges.

Ahol lehetséges, fenntartjuk a korábbi veszélyhelyzet során sikeresen alkalmazott digitális kapcsolattartást, ügyintézést. Minden beszerzési igény kezdeményezhető elektronikus formában (Power Apps applikáción, ZEBRA Egyetemi Beszerzés és Raktárkezelő Alkalmazáson keresztül, e-mailen, vagy az utazások a Travel rendszerben), a rendelkezés hatálya alatt a szerződéskísérő lap használatától is eltekintünk.

Azon egyetemi dolgozók, oktatók, akik olyan személlyel kerültek kapcsolatba, akinél fennáll a COVID fertőzés lehetősége, és így az ő fertőzöttségük is felmerülhet, kérhetik munkáltatói joggyakorlójuktól a COVID teszt utólagos megtérítését. Amennyiben a munkáltatói joggyakorló ehhez hozzájárul, az Egyetem a teszt költségeit a Corvinus nevére szóló számla ellenében utólag megtéríti. 

Copied to clipboard
X
×
GEN.:2024.05.27. - 06:16:51