Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Koronavírus

Koronavírussal kapcsolatos elérhetőségTávoktatással/informatikával kapcsolatos elérhetőség
coronavirusinfo@uni-corvinus.huhelpdesk@uni-corvinus.hu

Kérjük az Egyetemi Polgárokat, jelentsenek minden koronavírus fertőzésgyanút vagy igazolt koronavírus fertőzést a coronavirusinfo@uni-corvinus.hu e-mail címen, így az Egyetem vezetése folyamatosan monitorozni tudja a fertőzöttségi szint változását az intézményben és rövid időn belül dönthet a szükséges védelmi intézkedésekről. Ugyanezen e-mailcímen lehet tájékoztatást kérni a további teendőkről (pl. szükséges igazolások, tanmenet követése) esetleges vagy igazolt fertőzés esetén.

Oktatási rend

 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél nagyobb előadások – KIZÁRÓLAG ONLINE
 • Magyar nyelven a 150 főnél, angol vagy német nyelven a 60 főnél kisebb létszámú előadások – TANTERMI
 • Szemináriumokat és egyéb gyakorlati órák – TANTERMI
 • Szakdolgozati konzultációk – ONLINE ÉS SZEMÉLYESEN
 • Szakirányú továbbképzések és az executive degree programok – TANTERMI
 • Non-degree programok – ONLINE ÉS TANTERMI
 • Levelező munkarendű képzések – TANTERMI

Maszkviselés és beléptetés

Tekintettel a hazai járványügyi helyzet változására 2021. november 8. hétfőtől ismét kötelező a maszkviselés a Corvinus oktatási épületeinek teljes területén (közösségi terek, közlekedők és tantermek), valamint a kollégiumok közösségi területein és közlekedőiben.

Mentesülnek a kötelező maszkhasználat alól:

 • az éppen órát tartó oktatók/óraadók
 • a testnevelési órákon résztvevő, éppen testmozgást végző hallgatók
 • a saját irodában éppen munkát végző egyetemi alkalmazottak.

Campusok nyitvatartása

Hétfőtől péntekig 

 • „E” épület 6 órától 22 óráig déli (Sóház felőli) középső kapu 
 • 7 órától 19 óráig északi (Vámház krt. felőli) kapu 
 • „C” épület 6 órától 22 óráig 
 • „S” épület 7 órától 22 óráig 

Szombati napokon 

 • „E” épület 7 órától 21 óráig déli (Sóház felőli) középső kapu 
 • „C” épület 6 órától 17 óráig 
 • „S” épület 7 órától 19 óráig 

Kollégiumok

Vendéget fogadni csak reggel 7:00 és este 23:00 között lehet. Csak védettségi igazolvánnyal rendelkező kollégista fogadhat egyszerre maximum 1 fő védettségi igazolvánnyal rendelkező személyt.

Sportlétesítmények

Az egyetemi sportlétesítmények kinyitnak, tornaórákon kívül csak védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus vagy fizikailag előállított) birtokában lehet használni.

Egyetemi könyvtár

 • A könyvtár 2021. november 9-től védettségi igazolvánnyal vagy igazolással látogatható
 • Az olvasói terekben kötelező a maszkviselés
 • A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező érvényes tagságú beiratkozott olvasók számára a könyvtár online igénybejelentésen alapuló kölcsönzési lehetőséget biztosít

Rendezvények

A személyes jelenlétet igénylő rendezvényeket létszámkorlátozás nélkül meg lehet tartani, akkor is, ha azok az Egyetem épületeiben vagy az Egyetem szervezésében külső helyszínen zajlanak, valamint a közös, nem oktatási célú utazásokat meg lehet szervezni.

Az oktatási célú események (tanórák) kivételével, vagy amennyiben az adott eseményen való részvétel online módon is biztosított, a személyes részvétel védettséget igazoló igazolvány vagy igazolás (elektronikus, vagy fizikailag előállított) meglétéhez kötött.

Klímaberendezések

Kérjük kerüljék az egyedileg, tehát az adott helyiségből vezérelhető, a belső levegőt kerengtető klímaberendezések használatát az irodai és oktatási helyiségekben.

Utazási korlátozások

A külföldről kezdeményezett egyetemi beutazások, valamint külföldi kiutazások korlátozása megszűnt. Kiküldetést csak védettséget igazoló igazolással, (elektronikus vagy fizikailag előállított igazolvánnyal) rendelkező utazó kezdeményezhet. A külföldi kiküldetésben résztvevő köteles tájékozódni (javasolt információ itt elérhető) az adott célország járványügyi besorolásáról, illetve az adott országban érvényben lévő, aktuális rendkívüli szabályokról.

Munkavégzés és beszerzések ügyintézése

Az irodai, személyes munkavégzés az elsődlegesen elvárt, de a vezetők engedélyezhetik a home office-t. Az otthoni munkavégzés munkarendje megegyezik a jelenlétivel, és különösen figyelni kell az adatvédelmi szabályok betartására: saját eszközön csak jelszóval védett fájlként menthető le és az egyetemi vagy Egyetemre vonatkozó adat, és csak addig kezelhető és tárolható ott, amíg a munkavégzéséhez feltétlenül szükséges.

Ahol lehetséges, fenntartjuk a korábbi veszélyhelyzet során sikeresen alkalmazott digitális kapcsolattartást, ügyintézést. Minden beszerzési igény kezdeményezhető elektronikus formában (Power Apps applikáción, ZEBRA Egyetemi Beszerzés és Raktárkezelő Alkalmazáson keresztül, e-mailen, vagy az utazások a Travel rendszerben), a rendelkezés hatálya alatt a szerződéskísérő lap használatától is eltekintünk.

Azon egyetemi dolgozók, oktatók, akik olyan személlyel kerültek kapcsolatba, akinél fennáll a COVID fertőzés lehetősége, és így az ő fertőzöttségük is felmerülhet, kérhetik munkáltatói joggyakorlójuktól a COVID teszt utólagos megtérítését. Amennyiben a munkáltatói joggyakorló ehhez hozzájárul, az Egyetem a teszt költségeit a Corvinus nevére szóló számla ellenében utólag megtéríti. 
frissítve: 2021.10.22.

Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.19. - 01:33:01