Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

CIRCLET

Curriculum Innovation Through Research with Communities: Learning Circles of Educators and Technology

A projektben közösségek részvételével történő kutatás és tanulás (community engaged research and learning, CERL) gyakorlatát fejlesztjük. A CIRCLET kétféle eszközt nyújt a Corvinus oktatóinak arra, hogy az oktatási gyakorlatukban a közösségi partnerekkel való együttműködést fejleszthessék, technológiai eszköztár bevonásával:
  • az online kurzus a dublini partneregyetem szervezésében, ahol a CERL részleteibe áshatod bele magad 10 héten keresztül, egyetemi oktató kollégákkal öt országból. 
  • a tanulókör, ahol a kurzusainkat facilitált folyamatban, szakértők és egymás segítségével hangoljuk rá közösségi (civil, nonprofit) szervezetekkel való együttműködésre, azaz a CERL-re. Az őszi félév fejlesztő munkáját a tantárgy oktatása követi a tavaszi félévben: a science shop ajánl közösségi partnert és projektet hozzá, a projekt ad forrást a megvalósítás költségeinek fedezésére, a tanulókörben pedig kísérjük tovább egymás munkáját. A helyi csapatot összekötjük az egyetemi partnerek tanulóköreivel, s e nemzetközi tanulókörben közös munkára és publikációra nyílik lehetőség.
CIRCLET_partners.jpg
Vágólapra másolva