Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Szótár, enciklopédia

A The New Palgrave Dictionary of Economics, a világ egyik legismertebb közgazdaságtani kézikönyvének rendszeresen frissülő online változata. Alapos és széleskörű adatokat és információkat nyújt több mint 3000 szócikk segítségével, írói a tudományterület vezető alakjai. Alapvető referenciamű a közgazdaságtan kutatói számára.     


Két nemzetközi jogi adatbázis kereshető egyszerre egy felületen: Max Planck Encyclopedia of Public International Law (MPEPIL) és a Max Planck Encyclopedia of International Procedural Law (MPEIPro).
MPEPIL online változata több, mint 1700 cikket tartalmaz a nemzetközi jog minden területéről.
MPEIPro: nemzetközi jogi gyakorlatot, döntéshozatali folyamatot térképezi fel, s több mint 1500 szócikket tartalmaz.
A két adatbázis egyszerre kereshető.
Felhasználói útmutató


Akadémiai Kiadó Szótárai (EISZ): Egy- és kétnyelvű, általános és szakszótárakat kínál az Akadémiai Kiadó. Klasszikus nyelvek (pl. angol, német, francia) mellett kevésbé gyakori nyelvek (pl. svéd, holland, kínai) is szerepelnek a kínálatban. Az egynyelvű szótárak között megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is. A keresőfelületen egyszerre több szótár szóanyagában lehet keresni.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.12.08. - 06:14:55