Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Nemzetközi pályázatok – Horizon Info Pont

2020. januárjától az egyetemen a Pályázati Projektmenedzsment szervezeti egység részeként „Horizon 2020 Információs Pont” működik elsősorban új, nemzetközi pályázatok generálását elősegítve, másodsorban az egyetemen már futó Horizon2020 pályázatok tevékenységeinek támogatására

A tevékenységi körök az alábbiak:

 • Az egyetem főbb kutatási területeire irányuló pályázatfigyelés, személyre/kutatócsoportra vonatkozóan pályázati lehetőségek kiajánlása
 • Az egyetem kutatóinak támogatása pályázataik kialakításában, tanácsadás és aktív részvétel a pályázás folyamatában
 • Partnerkeresésben nyújtott támogatás: kapcsolatfelvétel potenciális pályázati partnerekkel, partnerkeresési rendezvényeken az egyetem képviselete és pályázati ötleteinek bemutatása, alakuló konzorciumokhoz való csatlakozás lehetőségeinek felkutatása
 • Szükség esetén, az egyetemen már futó Horizon 2020-as pályázatok megvalósításához nyújtott támogatás, tanácsadás
 • Aktív együttműködés az NKFIH Nemzetközi Főosztályával és a nemzeti kapcsolattartókkal, rendszeres konzultáció a készülő és megvalósítás alatt lévő pályázatokkal kapcsolatban, tájékoztató rendezvényeken való részvétel
 • Külsős pályázati tanácsadói konzultációk megszervezése, pályázati anyagok véleményezése
 • Az egyetem hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítése és szélesítése, munkakapcsolatok kiépítése hazai és külföldi egyetemek kutatóival és kutatásmenedzsereivel
 • Nemzetközi kutatásmenedzsment szervezetekkel való kapcsolattartás
 • Konzultációk és továbbképzések szervezése az európai kutatástámogatási rendszer különböző témáiban
Nemzetközi pályázatokkal kapcsolatos további információk megtekintéséhez, kérjük, válasszon az alábbi lehetőségek közül:
H2020 Green Deal Call

A Horizon 2020 az Európai Unió aktuális kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogramja (2014-2020), melynek utolsó felhíváscsomagját, a European Green Deal Call-t 2020. szeptember 18-án tette közzé az Európai Bizottság.

A Green Deal felhívások végleges szövegét a Funding and Tenders pályázatkereső oldal keresőjéből tudják elérni, illetve az alábbi dokumentumból a 62. oldaltól kezdődően. 
Téma: A kutatások arra irányulnak, hogy hogyan tehetjük fenntarthatóvá Európa gazdaságát: hogyan tehetjük környezetkímélőbbé az energiaellátást, az áru- és személyszállítást, az építőipart, hogyan javítsuk a levegő, a víz és a talaj minőségét, hogyan tudunk egészségesebb élelmiszereket előállítani és fenntarthatóvá tenni a mezőgazdaságot. Ehhez szükséges, hogy az éghajlati és környezeti kihívásokat lehetőségként kezeljük minden szakpolitikai területen, és gondoskodjunk róla, hogy a gazdasági átállás mindenkivel szemben igazságos legyen, és ne legyenek vesztesei a folyamatnak.

A pályázatok beadási határideje: 2021. január 26.

Az első projektek 2021 nyarán indulhatnak, a támogatási szerződés megkötésének végső határideje 2021. december 31.

Pályázásban gyakorlott kutatóknak ajánljuk a Green Deal felhívásokhoz kapcsolódó partnerkereső rendezvényeket:

Az egyetemen dolgozó, érdeklődő, de H2020-pályázatokban még nem gyakorlott kutatóknak, igény és előzetes egyeztetés alapján rövid online képzést tartunk arról, hogy hogyan kell olvasni a felhívások szövegét, milyen részekből áll a pályázat, melyek az értékelés szempontjai, milyen lehetőségek vannak partnerkeresésre, konzorciumhoz való csatlakozásra.

Amennyiben kutatócsoportja szeretne valamelyik Green Deal pályázaton indulni, kérjük, jelezze a Pályázati Projektmenedzsment munkatársainak a horizon@uni-corvinus.hu email címen, hogy támogathassák a felkészülés és pályázatírás teljes folyamatát a kutatói igények szerint.

További információ:
Horizon Europe

Horizont Európa címmel 2021-től indul útjára az EU következő kutatási és innovációs keretprogramja. Az első felhívások előreláthatólag 2021. áprilisától lesznek elérhetőek.


HORIZONT EURÓPA Európai Partnerségek – szakmai tanácskozás

2020. december 1. 14:00-16:30 óra között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (BME FIEK), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) EU HORIZONT EURÓPA Európai Partnerségek címmel szakmai tanácskozást tart. A rendezvény fő célja, hogy a hazai kutatók bepillantást nyerjenek az Európai Unió 2021-ben induló Horizont Európa K+F Keretprogramjába, illetve annak jelentős kezdeményezéseibe, az Európai Partnerségek programjaiba.

Főbb partnerségek, melyek bemutatásra kerülnek:
 • Key Digital Technologies partnerség
 • AI, Data és Robotics partnerség
 • Smart Networks and Services partnerség
 • Climate, Energy and Mobility cluster partnerségei
 • Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment cluster partnerségei
 • Innovative SMEs partnerség
A részvétel ingyenes és nyitott minden érdeklődő szakember részére, de regisztrációhoz kötött!

Az egyetem kutatóinak konzultációs lehetőséget biztosítunk pályázatkeresés, konzorciumkeresés, pályázati partnerkeresés témákban. Konzultációt a horizon@uni-corvinus.hu email címen kérhetnek. Az Európai Bizottság által kiírt pályázatokat Funding & Tenders Portal-on tekinthetik meg.
Ezen az oldalon elérhető szolgáltatások:

 • Szakértői regisztrálás
 • Pályázati lehetőségek közötti keresés (nem csak H2020!) Tipp: focus area/key word
 • Háttérdokumentumok, útmutatók, GYIK, helpdesk
 • Pályázat előkészítése és benyújtása
 • Szakmai és pénzügyi beszámolás
Javaslatok pályázati partnerkeresésre

A Pályázati Projektmenedzsment munkatársai igény szerint támogatják a kutatókat a megfelelő konzorcium megtalálásában, pályázati partnerek keresésében, információt adnak az adott témához kapcsolódó pályázati partnerkereső rendezvényekről. Ezenkívül természetesen érdemes a kutatóknak saját szakmai networkön keresztül is érdeklődni, pályázati partnereket keresni.
Meghívást kapott nemzetközi konzorciális pályázat partnerségébe? Vagy konzorciumvezetőként szeretne pályázni? Szeretnénk tájékoztatni, hogy az egyetemen a pályázás folyamata a következő 4 lépésben történik.
Horizon pályázás
1. Ahhoz, hogy személyre szabott támogatást nyújthassunk a kutatóknak a pályázásban, a pályázattal kapcsolatos első információkat egy rövid, pályázati szándékot jelző űrlap kitöltésével tudják jelezni a kutatástámogatás felé (ha csak hiányosan tudják ezt kitölteni, az se probléma).
2. Az egyetem nemzetközi kutatási pályázatokat támogató csoportja felveszi a kapcsolatot a pályázóval és személyes konzultációt egyeztet. A konzultáción közösen átnézik, hogy a pályázati elképzelés mennyire felel meg a felhívás formai és tartalmi kritériumainak, tájékoztatást adnak a partnerkeresési lehetőségekről, a pályázás folyamatáról és a költségterv kialakításáról valamint válaszolnak a kutató kérdéseire. Szükség esetén lehetőség van külsős pályázattechnikai szakértővel történő konzultációra, illetve az egyetem Vállalati Kapcsolatok Igazgatóságával való egyeztetésre az innovációs potenciál feltérképezésében. Elkészül a pályázat vázlatos szakmai terve, javaslattal a bevonandó belső és külsős kollégákra, konzorciumi tagokra. A pályázó a tervezettel egy közös e-mailben kikéri a munkáltatója és a kutatási rektorhelyettes véleményét, támogatását.

3. A jóváhagyást követően feláll a projektszervezet alapja: szakmai vezető, szakmai segítők, az előkészítést támogató projektmenedzser, bevonva a jogi és a pénzügyi terület munkatársait a pályázat előkészítésébe. A pályázat költségvetésének kialakítása és pénzügyi tervezése a Pályázati Pénzügyi Iroda vezetőjével együttműködésben, valamint a nemzetközi kutatási pályázatokat támogató csoport munkatársainak támogatásával történik.

4. Leadás előtti adminisztratív lépések: Ha a pályázathoz kapcsolódik online pályázati felület, ahhoz a nemzetközi kutatási pályázatokat támogató csoportot képviselője számára hozzáférést szükséges biztosítani.Ha nem online portálon keresztül történik a leadás, a végleges pályázati anyagot a horizon@uni-corvinus.hu címre kérjük megküldeni.
2007 és 2013 között az FP7 keretprogramban a Budapesti Corvinus Egyetem 24 projektben volt konzorciumi résztvevő és 1,66 millió EUR támogatást kapott az Európai Bizottságtól.

A Horizon 2020-ban 10 projektben 3,06 millió EUR támogatást nyertünk. Jelenleg 6 Erasmus+ projektben veszünk részt, melyek összesen 327 147 EUR támogatásban részesültek.

További információ

Fekete Judit judit.fekete@uni-corvinus.hu Kancellári Szervezet / Pénzügy / Pályázati projektmenedzsment
Projektmenedzser, Horizon 2020 Információs Pont / Project Manager, Horizon 2020 Focal
C épület, 625
Telefon: +36 1 482 7181 • Mellék: 7181
Vágólapra másolva