Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus kutatóját beválasztották a Clean Hydrogen Partnership szakértői bizottságába  

2024-03-11 14:20:00

Sofía De León Almarazt, az Ellátásilánc-menedzsment Tanszék egyetemi docensét a European Hydrogen Sustainability and Circularity Panel (EHS&CP) tagjává választották. A bizottságot életre hívó Clean Hydrogen Partnership a hidrogéntechnológiákkal kapcsolatos európai kutatási és innovációs tevékenységeket támogató egyedülálló köz- és magánegyüttműködés.  

Budapesti Corvinus Egyetem

A 15 kiváló szakemberből alkotott panel kulcsszerepet játszik a fenntarthatóság és a körforgás elveinek előmozdításában a hidrogénágazatban. Két célkitűzés mentén végzik tanácsadói munkájukat: a fenntarthatóság integrációjának irányítása és a tudásmegosztás lesz a legfőbb feladatuk.   

A szakértői felhívásra jelentkezők szigorú kiválasztási folyamatot mentek keresztül, melynek eredményeképpen nevezték ki a EHS&CP 15 tagját.  

“Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy tagja lehetek ennek a kiváló testületnek. A szakértői pályázatról a Corvinus ERGO irodának köszönhetően értesültem, amely meglátta a kutatási témám és az EHS&CP igényei közötti egyezést. Ezt követően az egész pályázati folyamat során tanácsadást és támogatást kaptam tőlük. A Clean Hydrogen Partnership világos útmutatást nyújtott a pályázáshoz, és a kiválasztásomról az év elején értesítettek. Az első találkozónkra 2024. március 5-én került sor”.   

Sofía 2011 óta dolgozik a hidrogénellátási láncok modellezésén és optimalizálásán, különös tekintettel a fenntarthatósági kritériumok beépítésére a jövőbeli energiarendszerek tervezésébe. Most az EHS&CP tagjaként a 4. munkacsoport tevékenységében vesz részt, ahol hidrogénnel kapcsolatos átfogó kérdésekkel foglalkozik.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 14:51:43