Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Gazdasági komplexitás témában tart nyári egyetemet Cesar Hidalgo professzor

A Center for Collective Learning (CCL) egynapos kurzusra hív minden érdeklődőt, aki megismerkedne a területtel.
2024.07.10. 09:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2024. július 10. 9:00-16:00 
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem 
 

A Summer School on Economic Complexity (SSEC) egy egész napos kurzus a gazdasági komplexitás alapjairól, amelyet Cesar A. Hidalgo professzor tart. A kurzus feltörekvő közgazdászoknak, PhD hallgatóknak, kutatóknak és kíváncsi elméknek szól, akik érdeklődnek tudományterület iránt. A résztvevők előadások és interaktív viták sorozatán keresztül ismerkedhetnek meg a gazdasági komplexitás alapjaival. 

A rendezvény nyelve: angol  

Amennyiben még jobban elmélyülnének e növekvő tudományterületben, 2024. július 11-12. között kerül megrendezésre – ugyancsak a CCL szervezésében – a Conference on Economic Complexity (CEC). 

A nyári egyetemen, valamint a konferencián való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.  

REGISZTRÁCIÓ 

Cesar Hidalgo professzor chilei származású kutató, aki a gazdasági komplexitás, az adatvizualizáció és az alkalmazott mesterséges intelligencia területén végzett munkájáról ismert.    

Hidalgo a Center for Collective Learning (CCL) vezetője, amely a Toulouse-i Egyetem Mesterséges és Természetes Intelligencia Intézetén (ANITI), valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Corvinus Institute for Advanced Studies (CIAS) szervezeti egységén belül működik.  

Pályafutása alatt több amerikai egyetemen is dolgozott: 2010 és 2019 között az MIT Collective Learning Group vezetője, korábban pedig a Harvard Kennedy School of Government kutatója volt. Hidalgo emellett a Datawheel társalapítója. A díjnyertes vállalat adatvizualizációs rendszerek kidolgozására specializálódott.   

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 11:19:47