Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Doktori iskolások

A doktori képzésben résztvevő hallgatók akadémiai sikerességét az Egyetemi Könyvtár, mint az Egyetem oktatás-, kutatás-, tanulástámogató szervezeti egysége képzési tevékenységével is támogatja. A képzések kurzusok, csoportos tréningek, előadások, valamint egyéni konzultációk keretében történnek jelenléti és online formában, a Teams felületén. A témakínálat az információs írástudás támogatására, a publikációs tevékenységre, publikációs stratégiára fókuszál.

Tantervbe épített kurzusok

Könyvtári tréningek és csoportos konzultációk

Szakirodalmi források, a szakirodalom gyűjtése és kezelése – konzultáció magyar és angol nyelven 
A konzultáció célja, hogy a jelentkező megismerje a témaspecifikus forrásokat, a keresési technikákat. Bemutatja a a naprakész kutatás eszközeit, a források kezelésének, rendezésének hatékony eszközeit, ismerteti a hivatkozási szabályokat, a hivatkozáskezelő szoftverek előnyeit. Segíti a hozzáférési módok megválasztását, támogatja a legális forráshasználatot. Képet ad a szakirodalom felhasználói igények szerinti beszerzésének lehetőségéről az egyetemen. 

Academic Writing Training and Consultations for Researchers 
Az őszi és a tavaszi szemeszterben is induló, középhaladó és haladó szinten is felvehető négyrészes, angol nyelvű tréning a publikációk nyelvhelyességére, stílusára és szerkezetére vonatkozó tanácsadással segíti a kutatási eredmények hatásának maximalizálását. Bemutatja a különböző szövegszerkesztési-, formázási szoftverek alkalmazását. A tréningekhez konzultációs alkalmak is tartoznak, ahol a résztvevők személyes tanácsadást kapnak aktuális publikációikkal kapcsolatban.

A középhaladó szintet elsősorban a BA és MA hallgatóknak ajánljuk. A haladó szintet a PhD-hallgatók és az oktatók-kutatók számára javasoljuk.

Jelentkezés: Academic Writing Training for Researchers – Intermediate
Jelentkezés: Academic Writing Training for Researchers – Advanced
Jelentkezés: Academic Writing Consultation

LaTex alapok magyar és angol nyelven 

A három részből álló képzés célja, hogy az érdeklődő hallgatók számára bevezetést nyújtson a LaTeX szövegformázó rendszer használatába. A képzés végére a résztvevők képessé válnak arra, hogy cikkeiket és előadásaikat LaTeX-ben tudják megformálni. Az óra nyelve a jelentkezők körétől függően magyar vagy angol. 
Jelentkezés
 
MTMT konzultációk magyar és angol nyelven 
 
A szerzők segítséget kapnak publikációs tevékenységük dokumentálásához, a publikációs folyamat csapdáinak elkerüléséhez. A konzultációk lehetőséget biztosítanak a tudománymetriai mutatók, a szakterületi folyóiratrangsorok, a hiteles Open Access folyóiratok megismerésére. 
Jelentkezés személyes konzultációra
Jelentkezés csoportos konzultációra

Üzleti, pénzügyi és statisztikai adatbázisok


Az előadás célja, hogy segítséget nyújtson a hallgatóknak ahhoz, hogyan tudják optimálisan kihasználni a három talán leghasznosabb, legszélesebb körű ilyen adatbázist: a Statistát, a MarketLine-t és az EMIS-t. Az előadásokat különösen ajánljuk a G-kar hallgatóinak (ezen belül is a marketing, a pénzügy, a vállalkozásfejlesztés, számvitel és a vezetésszervezés szakos hallgatóknak), a K-kar hallgatóinak (ezen belül is a gazdaság-matematikai elemző, a közgazdálkodás és közpolitika, a közgazdasági elemző, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, valamint a pénzügy), valamint a T-kar nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakos hallgatóinak.

Jelentkezés

Személyes konzultációk

A hallgatók a kutatási folyamat egészére kiterjedően előre egyeztetett időpontban személyes segítséget kérhetnek a könyvtár munkatársaitól.

Vágólapra másolva
GEN.:2021.12.07. - 07:22:07