Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Informatikai biztonság

JELSZÓVÁLTOZTATÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

A Szenátus által elfogadott, felülvizsgált Informatikai Szabályzat szerint a felhasználói azonosítók és adatok hatékonyabb védelemének érdekében, a nemzetközi ajánlásokkal összhangban az egyetemi polgároknak évente meg kell változtatniuk a Cusman azonosítóhoz tartozó jelszavukat.

Az egyetemi fiókjának biztonsága több okból is fontos:
Munkavégzéshez használt fontos adatok, személyes, érzékeny információk társíthatók a fiókjához, akár más szolgáltatások is kapcsolódhatnak egyetemi levelezési címéhez pl.: személyazonosság ellenőrzésénél, jelszavak e-mailben történő visszaállításánál. Ha illetéktelenek megszerzik a belépéshez szükséges adatokat, akkor visszaélések sorát indíthatják meg, nagyon kellemetlen helyzetet teremtve mind a felhasználó, mind az Egyetem számára.

A problémák kivédéséhez erős és egyedi jelszó létrehozása szükséges. Kérjük jelszavát az alábbi javaslatoknak megfelelően hozza létre:
  • Hozzon létre egyedi jelszót az egyetemi fiókjához, semmiképpen ne használjon olyan jelszót, amely megegyezik vagy hasonló más fiókjának jelszavával pl.: Gmail, Facebook.
  • Ne használjon egyetlen szót vagy egy általánosan használt kifejezést.
  • Nehezen kitalálható jelszót generáljon, még azok számára is, akik sokat tudnak Önről (ne használjon a jelszavakban neveket, családtagok, barátok vagy a saját születésnapját, stb.).
  • A jelszó minimálisan 8 karakter hosszú kell legyen. Mindenképpen kell tartalmazzon legalább egy kisbetűt, legalább egy nagy betűt és legalább egy számot.

  • Jelszót kell módosítani a cusman.uni-corvinus.hu oldalon. Ide a lejárt jelszavával is be tud lépni bármilyen másik eszközről, mobilról, vagy otthoni számítógépről.
  • Személyesen kérheti a jelszava lecserélést fényképes igazolvány (diákigazolvány, személyi igazolvány, útlevél, stb.) felmutatása után az IT Helpdesk-en Sóház 110
  • E-mail megkeresés esetén SMS-ben elküldjük a Cusman oldalon előzetesen regisztrált telefonszámra a személyes adatok megadása után.
    Adatvédelmi okokból csak a korábban megadott számra küldjük ki az új jelszót.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.07.27. - 05:15:43