Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Hallgatóknak

Gazdálkodási és menedzsment alapképzés

2021. őszén kezdő hallgatóknak

Szeretettel köszöntjük a megújult gazdálkodási és menedzsment alapszak elsős hallgatóit! Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tájékoztató anyagot számotokra – és igyekszünk a jövőben is elérhetővé tenni a szakhoz kötődő általános információkat.

Az fenti ábrán áttekinthetitek a képzés szerkezetét, a részletekről pedig a Hallgatói útikalauzban és a tantervben olvashattok

2021. tavaszi szakdolgozat leadási és záróvizsga időszak

A 2021. tavaszi szakdolgozat leadási és záróvizsga időszakra vonatkozóan alább letölthető két tájékoztató: 

  • A szakdolgozatírás folyamatáról, a vonatkozó tartalmi és formai követelményekről, illetve
  • A szakdolgozat leadás és záróvizsgákra való jelentkezés technikai folyamatáról, feladatairól, a szükséges nyilatkozatokról és a kapcsolódó határidőkről. Kérjük, mindegyiket tanulmányozzák alaposan és azokat betartva készüljenek erre a fontos mérföldkőre!


Hallgatói útmutató szakdolgozatíráshoz levelező képzésen
Tájékoztató a 20202021. tanév II. (tavaszi) félév szakdolgozat-leadási és záróvizsgára jelentkezési határidőkről és feladatokról
Szakdolgozati téma- és konzulensválasztás – Egységes
Szakdolgozati téma- és konzulensválasztás Neptunban – Egyedi

Szakmai gyakorlat

A gazdálkodási és menedzsment alapszak magyar nyelven tanuló hallgatói számára készült szakmai gyakorlat tájékoztatót és a szakon automatikusan elfogadott szakmai gyakorlóhelyek listáját a következő két letölthető fájlban olvashatják.

Kötelező szakmai gyakorlat útmutató (Gazdálkodási és mendzsement szakos hallgatóknak)
Szakmai gyakorlat céglista – Gazdálkodási és menedzsment alapképzés

Nemzetközi gazdálkodás alapképzés

Szakmai gyakorlat végeztével leadandó dokumentumok
Szakmai gyakorlat engedélyeztető levél
Szakmai gyakorlati hely engedélyezése
Munkahelyi vezető értékelés
Szakdolgozat-írás megkezdése 2020/2021 tavaszi félév
Szakdolgozat-leadás 2021/2022 őszi félév
Szakdolgozat-írás megkezdése 2021/2022 őszi félév

Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

Szakszemináriumi témák és vezetők
Szakszeminárium jelentkezési lap
Szakdolgozattal szembeni követelmények
Komplex vizsga információk
Komplex záróvizsga tájékoztatás
Komlpex vizsga eredmények 2021

Vállalkozásfejlesztés Alumni Mentorprogram

Az alábbi dokumentumban részletes információk olvashatók a Vállalkozásfejlesztés Alumni Mentorprogramról. Jelentkezni 2021. szeptember 30-ig lehet az online űrlap kitöltésével.

Tehetséggondozás

A Vállalkozásfejlesztési Intézet nagy hangsúlyt helyez a hallgatói tehetséggondozásra, utánpótlás-nevelésre. Számos eseménnyel, rendezvénnyel, programmal várjuk a vállalkozások iránt érdeklődő hallgatókat.

Duna Kupa: Hallgatói Verseny

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem összefogásával alakult meg a Duna Kupa, amely a Duna mentén fekvő egyetemek hallgatói versenye. A verseny missziója, hogy a startupokat nemzetközi színtéren is sikeressé tegye, miközben összehozza a leginkább motivált hallgatói startupokat a Duna két partjáról. Mindemellett egyértelmű cél, hogy a verseny a résztvevő egyetemek közötti nemzetközi kapcsolatokat erősítse mind oktatói, mind hallgatói szinten. A 2021-es verseny fődíja egy egyórás konzultációs lehetőség volt Anthony Radev Elnök Úrral.

A programban 2021-ben részt vevő intézmények az alábbiak voltak:

A programról részletesebb leírás ITT olvasható.

CUBator: Innovatív co-working tér vállalkozó fiataloknak

2017 szeptemberében a Kisvállalkozás-fejlesztési Központ az egyetem főépületének harmadik emeletén található egyik beugrót próbaüzem jelleggel „vállalkozásélénkítő sarokká” alakította át Corvinus Startup Corner néven. A vállalkozó Corvinusosok találkozóhelyét egy évvel később a Designkommunikációs termék- és vállalkozásfejlesztés kurzus keretében gondolta újra hallgatók egy csoportja. Az órai projekt sikert aratott, s a tér immáron újjászületett koncepciójával a beugró új neve a „Creativity. Unity. Business. for Innovators” szlogenből megalkotva: CUBator. „A CUBator nem csak fizikai tér, hanem egy virtuális közösség is” – fogalmazták meg a BCE vállalkozásindítású tárgyainak oktatói. 2017 óta a CUBator több workshop-ot, szakmai meetup-ot szervezett. Aktuális hírek, események a CUBator facebook oldalán.

Spin-Off Klub: Alumni csoport

  • A klub célja 2008-as alapítása óta a vállalkozói kultúra és a vállalkozási ismeretek terjesztése, a vállalkozásindítási kedv növelése a budapesti fiatalok körében. A klub a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének és Újbuda Önkormányzatának támogatásával, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület jogi keretei között működik.
  • A Spin-off Klub azon fiatalok nyitott, kreatív közössége, akik egyetemistaként, végzett hallgatóként vagy kutatóként érdeklődnek a vállalkozások világa iránt, és maguk is fontolgatják saját vállalkozás indítását, vagy már bele is vágtak.
  • Aktuális hírek, események a Spin-Off Klub Facebook oldalán.
Vágólapra másolva
GEN.:2021.09.23. - 04:45:57