Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

Hallgatóknak

A Gazdálkodási és menedzsment alapképzés már a Vállalatgazdaságtan Intézet hatásköre alá tartozik, így információkat az Intézet oldalán találhattok.

Nemzetközi gazdálkodás alapképzés

Szakmai gyakorlat végeztével leadandó dokumentumok
Szakmai gyakorlat engedélyeztető levél
Szakmai gyakorlati hely engedélyezése
Munkahelyi vezető értékelés
Szakdolgozat-írás megkezdése 2020/2021 tavaszi félév
Szakdolgozat-leadás 2021/2022 őszi félév
Szakdolgozat-írás megkezdése 2021/2022 őszi félév
×

Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

Kedves Hallgatók!

A Vállalkozásfejlesztés mesterszak komplex vizsgája 2022. június 13-án és 14-én lesz 8.30-kor az E387-es szobában.

A pontos hallgatói beosztás e-mailben lett kiküldve. A záróvizsga beosztásairól, időpontjairól is e-mailben fognak értesülni.


Szakszemináriumi témák és vezetők
Szakszeminárium jelentkezési lap
Komplex vizsgát kiváltó portfólió dolgozat összeállítása és követelményei
Komplex vizsga információk
Szakdolgozat formai tartalmi követelményei VF 2021_2022
×

Vállalkozásfejlesztés Alumni Mentorprogram

Az alábbi dokumentumban részletes információk olvashatók a Vállalkozásfejlesztés Alumni Mentorprogramról. Jelentkezni 2021. szeptember 30-ig lehet az online űrlap kitöltésével.

Tehetséggondozás

A Vállalkozásfejlesztési Intézet nagy hangsúlyt helyez a hallgatói tehetséggondozásra, utánpótlás-nevelésre. Számos eseménnyel, rendezvénnyel, programmal várjuk a vállalkozások iránt érdeklődő hallgatókat.

Duna Kupa: Hallgatói Verseny

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem összefogásával alakult meg a Duna Kupa, amely a Duna mentén fekvő egyetemek hallgatói versenye. A verseny missziója, hogy a startupokat nemzetközi színtéren is sikeressé tegye, miközben összehozza a leginkább motivált hallgatói startupokat a Duna két partjáról. Mindemellett egyértelmű cél, hogy a verseny a résztvevő egyetemek közötti nemzetközi kapcsolatokat erősítse mind oktatói, mind hallgatói szinten. A 2021-es verseny fődíja egy egyórás konzultációs lehetőség volt Anthony Radev Elnök Úrral.

A programban 2021-ben részt vevő intézmények az alábbiak voltak:

A programról részletesebb leírás ITT olvasható.

CUBator: Innovatív co-working tér vállalkozó fiataloknak

2017 szeptemberében a Kisvállalkozás-fejlesztési Központ az egyetem főépületének harmadik emeletén található egyik beugrót próbaüzem jelleggel „vállalkozásélénkítő sarokká” alakította át Corvinus Startup Corner néven. A vállalkozó Corvinusosok találkozóhelyét egy évvel később a Designkommunikációs termék- és vállalkozásfejlesztés kurzus keretében gondolta újra hallgatók egy csoportja. Az órai projekt sikert aratott, s a tér immáron újjászületett koncepciójával a beugró új neve a „Creativity. Unity. Business. for Innovators” szlogenből megalkotva: CUBator. „A CUBator nem csak fizikai tér, hanem egy virtuális közösség is” – fogalmazták meg a BCE vállalkozásindítású tárgyainak oktatói. 2017 óta a CUBator több workshop-ot, szakmai meetup-ot szervezett. Aktuális hírek, események a CUBator facebook oldalán.

Spin-Off Klub: Alumni csoport

  • A klub célja 2008-as alapítása óta a vállalkozói kultúra és a vállalkozási ismeretek terjesztése, a vállalkozásindítási kedv növelése a budapesti fiatalok körében. A klub a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének és Újbuda Önkormányzatának támogatásával, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület jogi keretei között működik.
  • A Spin-off Klub azon fiatalok nyitott, kreatív közössége, akik egyetemistaként, végzett hallgatóként vagy kutatóként érdeklődnek a vállalkozások világa iránt, és maguk is fontolgatják saját vállalkozás indítását, vagy már bele is vágtak.
  • Aktuális hírek, események a Spin-Off Klub Facebook oldalán.
Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.08.12. - 17:39:26