Ugrás a fő tartalomra

Kutatások, projektek

A Budapesti Corvinus Egyetem hosszú- és rövidtávú stratégiai célokat tűzött ki maga elé, melyek közé tartozik a minőségi oktatás és kutatás, a nemzetközi együttműködések bővítése, valamint a társadalmi felelősségvállalás erősítése. Az oktatóink ezen célok elérését nagyban segíthetik azáltal, hogy szakmai tudásukat és tapasztalataikat egymásnak és a hallgatók számára is átadják, aktívan részt vesznek a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésében és a társadalmi párbeszédekben.

Intézetünk a közgazdaságtan területén számos kutatási projektet folytat: a közgazdasági modellezés, a munkaerőpiaci jelenségek, a gazdaságpolitika, a nemzetközi kereskedelem területe sem áll messze tőlünk. Folyamatosan bővítjük kutatási portfóliónkat, és új nemzetközi és hazai kutatási projektbe is  csatlakoznak kollégáink. A széleskörű kutatói tevékenységnek köszönhetően számos területen hozzájárulunk a közgazdasági ismeretek bővítéséhez és az innováció fejlődéséhez.

Kutatóink között több olyan elismert szakember található, akik a közgazdaságtan területén elért eredményeikkel jelentős hatást gyakorolnak a nemzetközi kutatási közösségre és a gazdaságpolitikai döntéshozókra is. Rendeszesen publikálnak a legnevesebb közgazdasági folyóiratokban és részt vesznek a legfontosabb nemzetközi konferenciákon.


Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.19. - 19:02:21