Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Kommunikációtudomány Doktori Program

A Kommunikációtudomány Doktori Program célja az elméleti és alkalmazott kommunikáció kérdéseinek vizsgálata, a kommunikáció fogalmának, a társadalomban betöltött szerepének és elméleti kontextusának tisztázása, valamint a szociológiai, pszichológiai, kulturális- és antropológiai feltárása. A doktori program kiterjed a kommunikáció társadalmi beágyazottságának, működésének, valamint a média területén zajló folyamatok kulturális, politikai, gazdasági, technológiai és jogi aspektusainak komplex vizsgálatára is. A képzés a kritikai, globális és interdiszciplináris megközelítés jelentőségét hangsúlyozza. A kommunikáció- és médiatudományi elméleti és módszertani ismeretek nyújtása mellett a társult tudományterületek széles spektrumát ölelik fel a vezetett témák, többek között a vizuális kommunikáció és kultúra, a digitális média és jövőkutatás, az érvelés és retorika, a kognitív nyelvészet és pszichológia, a viselkedéstudomány, és a kommunikáció különböző alkalmazott szakterületei jelennek meg (egészségkommunikáció, környezetkommunikáció, politikai kommunikáció, családkommunikáció).

2022 januárjában jelent meg a The COMMpass, a Kommunikációtudomány doktori program éves magazinja, amelyben a program legfontosabb eseményeiről, eredményeiről írtunk. A magazin ITT érhető el.

Hallgatóink, oktatóink legfrissebb kutatási eredményeiről és a program aktuális eseményeiről hivatalos Facebook oldalunkról tájékozódhat. Kövessen minket ITT Ön is!

A képzésről

A szervezett doktori képzés angol nyelven zajlik. A képzési program nappali rendszerű és nyolc félévig tart. A folyamatos kutatómunka mellett az első két évben félévenként két kurzust kell elvégezni. Az első két év a komplex vizsga letételével zárul, amely egy elméleti-módszertani részből és a kutatási terv megvédéséből áll. A képzés második – szintén négy féléves – szakaszában a hallgató kizárólag a kutatásán és a disszertációján dolgozik. A disszertációt – amely angol vagy magyar nyelvű is lehet – a komplex vizsga letétele után három éven belül kell nyilvános védésre benyújtani.

A 2022/23-as tanévre érvényes képzési terv ITT érhető el.

A Szociológia és Kommunikáció Doktori Iskola Működési Szabályzata ITT érhető el.

Rólunk

Témavezetőink

Dr. Aczél Petra Katalin petra.aczel@uni-corvinus.hu
E épület, 329
Dr. Bokor Tamás tamas.bokor@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Marketing- és Kommunikációtudományi Intézet / Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék
Docens / Associate Professor
E épület, 329a
Telefon: +36 1 482 5247 • Mellék: 5247
Dr. Kárpáti Andrea Katalin andrea.karpati@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Marketing- és Kommunikációtudományi Intézet / Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék
Egyetemi tanár / Professor
E épület, 339
Telefon: +36 1 482 5106 • Mellék: 5106
Dr. Kovács Gábor István gabor.kovacs@uni-corvinus.hu
E épület, 329a
Telefon: +36 1 482 5247 • Mellék: 5247
Kovács Lajos kovacs.lajos@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Marketing- és Kommunikációtudományi Intézet / Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék
Egyetemi Docens / Associate Professor
E épület, 331
Telefon: +36 1 482 5207 • Mellék: 5207
Dr. Sass Judit Gabriella judit.sass@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Vezetéstudományi Intézet / Pszichológia Tanszék (Department of Psychology)
Egyetemi docens, Viselkedéstudomány és Pszichológia Tanszék – tanszékvezető / Associate Professor,
C épület, 377
Telefon: +36 1 482 5221 • Mellék: 5221
Dr. Székely László Levente levente.szekely@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Marketing- és Kommunikációtudományi Intézet / Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék
Adjunktus / Assistant Professor
E épület, 339
Telefon: +36 1 482 5106 • Mellék: 5106

Témakiírások

Témavezetőink a kommunikáció- és médiatudomány széles spektrumán kínálnak témákat. Aktuális témakiírásaink ITT tekinthetők meg.

Végzett hallgatóink

2015 óta összesen 43 doktorandusz védte meg sikeresen doktori disszertációját a BCE Kommunikációtudomány Doktori Program, illetve annak elődje, a Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskola keretén belül. Ismerkedjen meg végzett hallgatóinkkal!

Események

eMotiON/OFF Workshop – 2022. május 23.

A Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikációtudomány Doktori Program és a Társadalomtudományi Kutatóközpont szervezésében létrejött eMotiON/OFF Workshop az érzelemkommunikáció és érzelemvezérlés társadalmi aspektusairól, jellemzőiről, hatásairól célja az érzelmek szerepének feltérképezése a kommunikációtudomány különböző területein, ideértve a közösségi médiát, a szervezeti kommunikációt és a politikai kommunikációt. A workshop lehetőséget biztosít a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány mester és doktori képzésében résztvevő hall​gatói számára, hogy bemutassák a legújabb kutatásaikat az érzelmek és a kommunikáció területén és megvitassák eredményeiket a téma magyarországi vezető kutatóival.

eMotiON/OFF – Book of abstracts

The COMMpass – the yearly newsletter of the Communication Science doctoral program

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.01.30. - 15:29:46