Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×

BCE publikációs portfolió: 2014-2021

Az alábbi intézeti csoportosításokban elérhető publikációs táblázatok kizárólag az MTMT-ben, a nyilvános felületen elérhető tudományos és oktatási jellegű, könyv, könyvrészlet, folyóiratcikk, egyéb konferenciakötet és egyéb konferenciaközlemény típusba tartozó publikációkat tartalmazza, az alábbi besorolásokkal: szakcikk, összefoglaló cikk, rövid közlemény, sokszerzős cikk, esszé, konferenciaközlemény; szaktanulmány, könyvfejezet, műhelytanulmány része, konferenciaközlemény, felsőoktatási tankönyv része, oktatási anyag része, szócikk; szakkönyv, monográfia, kézikönyv, műhelytanulmány, tanulmánykötet, konferenciakötet, felsőoktatási tankönyv, oktatási anyag; egyéb konferenciaközlemény; kutatási jelentés.

A szerzők köre: a Budapesti Corvinus Egyetem oktató és kutató munkakörben 2021. szeptember 1-én foglalkoztatott (T1 nyilatkozat alapján) munkavállalója.

A publikációs lista 2014 és 2021 közötti publikációkat tartalmaz. A publikációs adatok a 2021. szeptember 8-i MTMT állapotot mutatják. Az ez után bekerült publikációk jelenleg nem szerepelnek az adattáblákban. A 2021-ben bekerült új szerzők esetében kizárólag a 2021-ben megjelent publikációkat szerepelnek.

A táblázatban látható folyóiratrangsorok adatok forrásai:
MTA IX. Osztály Bizottsági folyóiratlistái (elérhető az MTA oldalán)
SJR és Q értékek: Scimago Journal Ranking
AIp értékek: Clarivate Journal Citation Reports-ból származó Article Influence Score (AIS) adatok alapján. A 2014, 2015 évekre vonatkozó adatok elérhetők az eigenfactor.org honlapon.

A folyóiratrangsorokról a könyvtár honlapján található áttekintés.

Röviden, mind az SJR és Q, mind az AIp értékek a vonatkozó adatbázis (Scopus, illetve Clarivate Journal Citation Reports) hálózatközponti mértékei alapján lettek meghatározva: az SJR hároméves és önhivatkozásokat is tartalmazó adatok alapján, a Clarivate JCR ötéves önhivatkozások nélküli adatok alapján.

Mind a Q, mind az AIp értékek az adott adatbázisra vonatkozó származtatott értékek: a Q érték egy kívülről, a kiadó által meghatározott, szakterületi csoportosításban elfoglalt hely (egy folyóiratnak több besorolása is lehet), míg az AIp az adott folyóirat percentilis értékét mutatja (pl. 70 –» az adott folyóiratban publikált cikk várható hatása nagyobb az adatbázisban lévő folyóiratok 70%-ánál).

A fentiekből következik, hogy a publikációs táblázat nem a Budapesti Corvinus Egyetem publikációs teljesítményét mutatja, hanem a fent részletezett jelenlegi oktatók 2014-2021 közötti tudományos és oktatási publikációit (kivéve a 2021-ben új munkatársként az egyetemhez csatlakozó szerzők esetében. Esetükben kizárólag a 2021-ben megjelent publikációk szerepelnek).

A táblázatok megtekintése és letöltése Cusman bejelentkezés után lehetséges.

Rektor

Kapcsolódó dokumentumok

Rektori szervezet – Rektor

Intézetek

Kapcsolódó dokumentumok

Gazdaság- és Közpolitika Intézet
Informatikai Intézet
Kommunikáció és Szociológia Intézet
Közgazdaságtan Intézet
Marketing Intézet
Matematikai és Statisztikai Modellezés Intézet
Nemzetközi, Politikai és Regionális Tanulmányok Intézete
Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézet
Vallalatgazdasagtan_Int_202109.ecb_.xlsx
Vállalkozásfejlesztési Intézet
Vezetéstudományi Intézet

Kutatóközpontok, kompetenciaközpontok

Kutatóközpontok
Kompetenciaközpontok
Vágólapra másolva
GEN.:2022.01.27. - 05:30:09