Ugrás a fő tartalomra

Kutatások, projektek

ROBUST Horizon Europe Projekt

Pénzügyi válság, menekültválság, Covid-19. Hogyan lehet ilyen helyzetekben „jól” kormányozni, a közszolgáltatások stabilitását és a demokratikus értékeket megőrizni?

A 2022. október 1-én kezdődő, EU Horizon Europe Program keretében megvalósuló Robust Project erre a kérdésre keresi a választ. A projekt során EU-s intézmények és nyolc európai ország válaszait vizsgálják három krízisre: a 2008-as pénzügyi válságra, a menekültválságra és a koronavírus-járványra. A Roskilde Egyetem vezetésével zajló kutatás során a Corvinus Egyetem Közpolitika tanszéke nyolc neves európai egyetemmel működik együtt.  

A projektről bővebb információ elérhető itt

PAQUALITY Erasmus+ Projekt

Public Administration Education Quality Enhancement Erasmus+ Strategic Partnership KA203 No – 2018-1-SK01-KA203-046330 

A Projekt a Közpolitika Tanszéken, Hajnal György illetve Kovács Éva szakmai vezetésével, az európai tagállamok közigazgatási egyetemi diplomát adó képzéseinek felmérésével és minőségbiztosításával foglalkozik. 

A projekthez kapcsolódóan sor került a Közgazdálkodás és Közpolitika MSc és az MSc in Public Policy and Management képzések EAPAA akkreditációjára.  

A Corvinus Egyetem részéről a projekt szakmai vezetői Kovács Éva és Hajnal György. 

További résztvevő kutatók: Iga Jeziorska, Petrovics Nándor 

IFEMPOWER Erasmus+ Projekt

A projekt fókuszában olyan tananyagok fejlesztése, ehhez kapcsolódó mentorálás és tanácsadás áll, amelyek felvértezik a vállalkozás indítására készülő – elsősorban a női – hallgatókat olyan technikákkal, amelyek racionális kockázatvállalásukat innovatív ötleteik kiteljesítését korábban visszafogták. 

A projekt fő eredményei itt érhetők el: https://ifempower.eu/intellectual-outputs/ 

A Corvinus részéről a projekt szakmai vezetője Bartha Attila. 

Résztvevő kutatók a Tanszékről: Szalma Ivett, Molnár Gábor Tamás, Petrovics Nándor, Mike Károly 

TOP SCHOLARS rendezvénysorozat

A Tanszék 2017-ben indította el Top Scholars rendezvénysorozatát, melyre minden tanévben több tudóst is meghívunk, akik nyilvános előadásokat, illetve zártkörű szemináriumokat is tartanak a hallgatók és érdeklődők részére. 

Tervezett következő időpontok:  

2022 december első hetében Prof. Dr. Stephen P. Osborne 

  • Osborne professzor az Edinburghi Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanszékvezetője és az ott működő Közszolgálati Kiválósági Központ igazgatója, valamint az Európai Unió “Tanulás az innovációból a közszektorban” kutatási programjának társigazgatója. A közszolgálati innováció és a New Public Governance világszinten ismert, vezető kutatója. 

2023 március végén Prof. Dr. Geert Bouckaert 

  • Bouckaert professzor az Adminisztratív Tudományok Nemzetközi Intézetének (IIAS) elnöke, a Leuveni Katolikus Egyetem professzora. Szakterülete a kormányzati teljesítménymenedzsment, pénzügyi menedzsment. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.23. - 16:41:30