Ugrás a fő tartalomra

Együttműködések, partnerek

Cégek 

A Corvinus DSG szorosan együttműködik olyan német-magyar cégekkel, akik aktív tevékenységet folytatnak a DACH régióban és/vagy Magyarországon, és szükségük van olyan munkatársakra, akik nem csak angolul, de németül is kiemelkedő szaktudással rendelkeznek. Partnercégeink különböző formában tudnak bekapcsolódni a DSG tevékenységébe. Jó példa a Leitner & Leitner bekapcsolódása a DSG oktatási tevékenységébe. Az SAP Hungary támogatja a DSG szakdolgozói különböző informatikai témában való elmélyülését. A BASF Hungária Kft. aktív résztvevője a különböző szakmai eseményeknek. Ezen túlmenően rendszeresen szervezünk gyárlátogatást, például a Mercedeshez, valamint középiskolásoknak szóló német nyelvű földrajzversenyt. A Strabag SE pedig hallgatói versenyeket támogat. A DSG nyitott a további német-magyar cégekkel való együttműködésre. 

Diplomácia 

A Corvinus DSG német nyelven magas szinten értő és beszélő, a német és a magyar üzleti kultúrát is ismerő közgazdászok képzése által hozzájárul a magyar-német diplomáciai kapcsolatok erősítéséhez is. Jelképes üzenetet hordoz magában, hogy a DSG bizonyítványok átadására 2022-ben a Budapesti Német Nagykövetségen került sor. 

Egyéb szervezetek 

A Corvinus DSG számos Magyarországon aktív német, osztrák és svájci szervezettel áll kapcsolatban, annak érdekében, hogy minél több lehetőséget tudjon kínálni a hallgatók, oktatók számára. A Corvinus DSG tevékenységét 30 éve a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) támogatja, többek között szakmai lektorok tartós biztosításával, vagy pályázati pénzek rendelkezésre bocsátásával. A Corvinus DSG fontosnak tartja, hogy a kereskedelmi és iparkamarákkal is együttműködjön. 

Beirat 

A Corvinus DSG szakmai munkáját hazai, valamint német és osztrák cégek vezetői tagjaiból álló tanácsadó testület (Beirat) támogatja. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 10:08:02