Ugrás a fő tartalomra

Open Access a Corvinuson

Összefoglaló OA

Open Access a Corvinuson

Az EISZ konzorcium több előfizetési megállapodása tartalmaz open access megjelenési lehetőséget, azaz előfizetőként egyetemünk kutatói is jogosultak nyílt hozzáférésű megjelenésre az érintett kiadók folyóirataiban.

Az alábbiakban kiadónkénti bontásban szerepelnek a Budapesti Corvinus Egyetemet érintő EISZ Read and Publish lehetőségek.

Az itt látható ábra szemlélteti a folyamatot. A ábrára kattintva teljes méretben látható a kép. További információ a szolg@uni-corvinus.hu címre írt levélben kérhető.

A szerződések hatálya alá nem eső publikációk esetében az open access megjelenés összegére pályázni lehet az egyetemi kutatástámogatási pályázati rendszerben. Ebben a pályázatban hibrid open access nem támogatható.

Springer Nature

Open access megállapodást kötött az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) és a Springer Nature. A Springer Compact modell keretében a résztvevő intézményeknél affiliációval rendelkező levelező szerzők 2019-ben és a szerződés hatálya alá eső további években elfogadott cikkei a kiadó több mint 1850 hibrid (Open Choice) lapjában nyílt hozzáféréssel jelennek meg minden további költség nélkül. 2020-tól a Springer Nature open access folyóiratainál is él ez a lehetőség (több mint 600 folyóirat) Az előfizető intézmények a publikációs díjak (APC) alól való mentesség mellett továbbra is hozzáférnek több mint 2000 Springer folyóirathoz.
További részletek (a folyóiratlista is itt érhető el).

Elsevier

Az EISZ konzorcium és az Elsevier kiadó által kötött, open access publikálást támogató szerződésről a kiadó oldalán található részletes tájékoztatás. A lehetőség, amely egyetemünk kutatóit is megilleti, a 2019. július 1-je után benyújtott cikkek esetében él és a levelező szerző esetében résztvevő intézményi affiliáció (esetünkben a Budapesti Corvinus Egyetem) a feltétel. A lehetőség a kiadó táblázatban szereplő folyóirataira terjed ki. 2022 márciusától a cikk elfogadásának dátuma a mérvadó. További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.
A folyóiratok listája (2024. áprilistól)

Oxford University Press

Az Oxford University Press és az EISZ konzorcium Read and Publish megállapodásának értelmében a Corvinus Egyetem kutatói open access publikálásra jogosultak közzétételi díj megfizetése nélkül. A lehetőség a kiadó által megjelölt hibrid folyóiratokban elfogadott cikkek esetében él. Az open access megjelenés igényét a levelező szerző jelezheti a cikk elfogadása után. Kérjük, hogy az érintett szerzők mindenképpen az intézményi (uni-corvinus.hu végződésű) e-mail címűket használják.
Részletes ismertető (pdf)
További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.

Akadémiai Kiadó

Open access publikálást és hozzáférést biztosító szerződést kötött az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program és az Akadémiai Kiadó. A kétéves szerződés keretében az Akadémiai Kiadó folyóirataihoz való hozzáférés mellett a résztvevő intézményeknél (így pl. a Budapesti Corvinus Egyetemen) affiliált szerzők minden további költség nélkül publikálhatnak open access cikkeket a kiadó lapjaiban. A lehetőség az eredeti közleményekre és az összefoglaló cikkekre vonatkozik. A benyújtáshoz szükséges open access nyilatkozat (pdf)

Az Akadémiai Kiadó MeRSZ online könyvtárára is tartalmaz ingyenes publikációs lehetőséget, amelyben teljes értékű, saját ISBN és DOI számmal rendelkező, az MTMT-ben rögzíthető, hivatkozható publikációt lehet megjelentetni a MeRSZ-en. A szerzőkkel a kiadó hivatalos felhasználási szerződést köt, a dokumentumletöltések után royaltyt fizet. A kéziratleadás részletei. További információért kérjük, forduljon közvetlenül a kiadóhoz a mersz@akademiai.hu e-mail-címen.

Taylor and Francis

Az EISZ konzorcium és a Taylor and Francis kiadó által kötött, open access publikálást támogató szerződésről a kiadó oldalán található részletes tájékoztatás. A lehetőség, amely egyetemünk kutatóit is megilleti, a 2023. január 1-e után elfogadott cikkek esetében él és a levelező szerző esetében résztvevő intézményi affiliáció (esetünkben a Budapesti Corvinus Egyetem) a feltétel. A lehetőség a kiadó táblázatában szereplő folyóirataira terjed ki. További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.

Sage

Az EISZ konzorcium és a Sage kiadó által kötött, open access publikálást támogató szerződésről a kiadó oldalán található részletes tájékoztatás. A lehetőség, amely egyetemünk kutatóit is megilleti, a 2024. január 1-e után elfogadott cikkek esetében él és a levelező szerző esetében résztvevő intézményi affiliáció (esetünkben a Budapesti Corvinus Egyetem) a feltétel. További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.

Wiley

Az EISZ konzorcium és a Wiley kiadó által kötött, open access publikálást támogató szerződésről a kiadó oldalán található részletes tájékoztatás. A lehetőség, amely egyetemünk kutatóit is megilleti, a 2024. január 1-e és december 31-e között elfogadott cikkek esetében él és a levelező szerző esetében résztvevő intézményi affiliáció (esetünkben a Budapesti Corvinus Egyetem) a feltétel. További információ a szolg@uni-corvinus.hu címen kérhető.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.19. - 18:23:33