Ugrás a fő tartalomra

Adatbázisok O

OECD iLibrary Szuperkereső alatt elérhető jelzés

A nemzetközi szervezet online könyvtára. Az OECD-kiadványok (könyvek, folyóiratok, statisztikák) bárki számára elérhetőek. A Corvinus előfizetésének köszönhetően az ingyenesen elérhető tartalmak mellett hozzáférést nyújt az adatállományokhoz is, melyek letölthetőek, exportálhatóak.
Felhasználói segédlet


OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) – Pulvita Egészségügyi Adattárház

PULVITA Egészségügyi Adattárház az egészségügyben létező legfontosabb információforrásokat egyesíti (NEAK, KSH, OTH). Használatához előregisztráció szükséges, melyet az adatbázis nyitóoldalán lehet megtenni. A regisztrációnál az intézményi e-mailcímet kell feltüntetni (@uni-corvinus.hu). Az online előregisztráció kitöltése után egy visszaigazoló e-mail érkezik, benne a regisztrációs űrlap linkjével. Ezt az űrlapot kell kitöltve, aláírva visszaküldeni a pulzusreg@okfo.gov.hu e-mailcímre.


Olasz-magyar, magyar-olasz gazdasági szótár Szuperkereső alatt elérhető jelzés

A Budapesti Corvinus Egyetem Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpont Olasz Nyelvi Központjának munkatársai által összeállított, szabadon használható gazdasági szótár.


ORBIS EUROPE Chrome böngészővel ajánlott

Az ORBIS Europe egy átfogó pénzügyi adatbázis, melyben a cégek adatai a sztenderdizált formának köszönhetően könnyen összehasonlíthatóak. Az adatbázisban elérhetőek az európai kis-, közép- és nagyvállalatok pénzügyi adatai, többek között az alapadatok, pénzügyi mutatók, hírek, tulajdonosi struktúrák, fúziók és felvásárlások stb. Az előfizetésünk 5 egyidejű felhasználóra korlátozódik. Regisztráció csak az adatok exportálásához szükséges, ennek igényét a szolg@uni-corvinus.hu címen jelezze. Az e-mailben kérjük tüntesse fel a nevét, munkaköri beosztását, e-mail címét. Az adatbázist Chrome böngészővel érdemes használni.


Osiris Kiadó (EISZ)

A kiadó e-könyv kínálata humán- és társadalomtudományok, felsőoktatási tankönyvek, szépirodalom területén.  


Oxford University Press Journals – Social Sciences Collection (EISZ)

Teljes szövegű folyóirat-előfizetés az Oxford University Press-től. Az egyetem előfizetésében a Social Sciences csomag érhető el.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 14:03:15