Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Mesterképzésre felvételizel? Innen tájékozódj!

2022-01-14 08:59:53

Ha a Corvinus szeptemberben induló mesterszakjaira jelentkezel, fontos, hogy tudd, hogy milyen kreditelismeréssel és felvételivel kapcsolatos teendők várnak rád.

Az eljárás lényege, hogy az alapképzésben vagy a főiskolai szintű képzésben szerzett végzettség önmagában még nem feltétlenül elég ahhoz, hogy egy adott mesterképzési szakra felvételt nyerj. Minden mesterképzés követelményeiben jogszabály határozza meg, hogy a belépésnél mely alapképzésben szerzett szakok fogadhatók el előzményként.

Ha mesterképzésre felvételizel, választhatsz olyan szakok közül, melyek esetén az alapképzésed teljes kreditértékkel figyelembe vehető. Azonban akkor sincs veszve semmi, ha a kiszemelt mesterszakod nincs ezek között, hiszen a kreditelismerési eljárás révén a választható szakok köre jóval szélesebbé válik.

Fontos azonban, hogy képben legyél ennek menetével, hiszen csak akkor lehet sikeres a felvételid, ha ezeket az adminisztratív teendőket teljesíted.

Azt, hogy erre mikor van szükség, a „honnan hová” táblázatból tudhatod meg.

Ha nem szükséges kreditelismerési eljárás

Ha a táblázat szerint nem vonatkozik rád az eljárás, akkor jó hír, hogy ha sikeresen teljesíted az alapképzésed, akkor – a felvételi eljáráson és a vizsgán kívül – nincs további teendőd. Ekkor a felvételi eljárás szabályaiban meghatározott dokumentumok benyújtásával jelentkezhetsz mesterképzésre.

Ha szükséges a kreditelismerési eljárás

Ebben az esetben egy viszonylag egyszerű eljárás vár rád. Mindössze annyi teendőd van, hogy benyújtasz egy kérelmet a csatolandó dokumentumokkal, majd a Kreditátviteli Bizottság megvizsgálja, hogy a korábban megszerzett kreditjeid alapján az adott mesterképzési szakra történő belépéshez mennyi szakterületi kredit ismerhető el, és ennek alapján felvételt nyerhetsz-e arra a mesterképzésre, amelyre jelentkeztél, abban az esetben, ha a többi felvételi kritériumnak is eleget teszel.

Mit kell pontosan tenned?

A fenti dokumentumokat ezen az űrlapon tudod benyújtani 2022. május 13-ig

Hogyan értesítünk?

A határozatot a felvételi időszakban (várhatóan június közepén) az általad megadott elektronikus- vagy postai címre küldjük el. Ebben tájékoztatunk arról, hogy az alábbi lehetséges döntések közül melyik vonatkozik rád:

  • Az alapképzésed során megszerezted a mesterképzés elkezdéséhez szükséges meghatározott ismeretkörökben teljesítendő krediteket, így ha sikeresen felvételizel a mesterképzésre, nem kell extra krediteket teljesítened.
  • Megszerezted a minimálisan szükséges krediteket, de ha sikeresen felvételizel, bizonyos kurzusokat extrán teljesítened kell a mesterképzésen a minimálisan teljesítendő 120 krediten felül.
  • Nem szerezted meg a meghatározott ismeretkörökben minimálisan szükséges krediteket, így sajnos sikeres felvételi vizsga esetén sem kezdheted meg a mesterképzést.

Ha további információkra vagy kíváncsi, kattints ide, vagy keresd a felvi@uni-corvinus.hu-t!

Felvételi vizsgák

Ahhoz, hogy sikeresen felvételizz, természetesen eredményes felvételi vizsgát is kell tenned. Ennek időpontjait itt találod.

A készülést segítik a segédletek és egyes szakjainkon előkészítő kurzusokkal támogatjuk, ezek listáját a honlap és a MyCorvinus applikáció eseményei között találod majd.

Sikeres felvételit kívánunk!

#együttalegjobbak

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.23. - 06:04:48