Ugrás a fő tartalomra

EFOP-3.5.1-16-2017-00001

A Budapesti Corvinus Egyetem duális és kooperatív továbbképzéseinek fejlesztése

A projektről

A projekt adatai

Főbb adatok

Projekt azonosítója: EFOP-3.5.1-16-2017-00001
Kedvezményezett: Budapesti Corvinus EgyetemMegítélt támogatás: 306 millió forint
Projekt tervezett időtartama: 2017. szeptember 1-től – 2022. január 31-ig (53 hónap)

Megvalósítás helyszínei :  Budapesti Corvinus EgyetemBudapesti Campus: 1093 Budapest, Fővám tér 8.Székesfehérvári Campus: 8000 Székesfehérvár, Budai út 43.

A projektről röviden

 A projekt keretében a víziónk a székesfehérvári képzés markáns arculatának kialakítása a gyakorlatorientáltság és a módszertani innovációk jegyében. A székesfehérvári képzésünk olyan márkáját szeretnénk kialakítani, amelynek fő hívószavai a gyakorlatiasság, a munkaerő-piaci relevancia, a vállalatokkal való közvetlen kapcsolat, a jó elhelyezkedési lehetőségek, a gyorsabb karrierút, továbbá a kimenet-orientált képzés, a személyesség, a hallgatókra való odafigyelés. A projekt 2017. szeptember 1-jén indult el és 2021. április 30-ig tart. Ennek keretében az Egyetem 306 millió forintos támogatást nyert el.

Budapesti Corvinus Egyetem

 


  A projekt főbb célja és tevékenységei 
 
I. Toborzás és marketing erősítése: célunk, hogy a hallgatók létszáma az egyetem Székesfehérvári Campusán 2020-ig elérje az évfolyamonkénti 100 főt, amelynek legalább negyede duális képzésben tanul. Ennek érdekében a projekt keretében tervezzük újabb hallgatók és vállalatok toborzását, a képzések marketingjét, a fehérvári képzés márkájának formálását és a vállalatokkal való együttműködés fejlesztését. 

II. A képzések és tantárgyak tartalmi és pedagógiai fejlesztése: célunk a duális képzéseink tanulási eredmények alapján történő megújítása a vállalati partnereink bevonásával. Támogatjuk a módszertani innovációkat, és a fejlesztés során 100-nál több tananyag kidolgozására kerül sor. Emellett számos támogató szolgáltatást is fejleszteni fogunk (például mentorrendszer duális hallgatóknak, továbbképzések oktatóknak és vállalati partnereknek, ösztöndíjak duális hallgatóknak, tájékoztatás erősítése stb.). 

III. Minőségbiztosítás fejlesztése: célunk a duális képzések sajátosságait figyelembe vevő minőségbiztosítás kialakítása, például illeszkedő mérési és visszacsatolási eszközök kidolgozása (pl. vállalati és hallgatói felmérések készítése) és kézikönyvek írása.  


Budapesti Corvinus Egyetem

 


 

Munkatársak

A projekt vezetése

Projektmenedzser

Nagy Emese emese.nagy2@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Kutatási rektorhelyettes / Kutatásmenedzsment / Európai Kutatási Pályázati Iroda
Vezető projektmenedzser / Senior project manager
E épület, 217

Szakmai vezető

Kováts Gergely gergely.kovats@uni-corvinus.hu
E épület
Telefon: +36 1 482 5127

Alprojektvezető

Dr. Marciniak Róbert András robert.marciniak@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Vezetéstudományi Intézet / Stratégiai Menedzsment Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 103
Telefon: +36 1 482 5179 • Mellék: 5179

Alprojektvezető

Pálvölgyi Krisztián krisztian.palvolgyi@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Kompetenciaközpontok / Oktatási Minőségfejlesztési és Módszertani Központ / Tanárképző és Oktatás-módszertani Csoport (TOMI)
Felsőoktatás-pedagógiai oktató-szakértő / Higher Education Pedagogy Teaching Expert
C épület, 506
Telefon: +36 1 482 7493 • Mellék: 7493

Projektasszisztens

Schönfeld-Szabó Andrea andrea.szabo@uni-corvinus.hu
C épület, 626
Telefon: +36 1 482 7390 • Mellék: 7390

Projektasszisztens

Böttger Fruzsina fruzsina.bottger@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Kompetenciaközpontok / Oktatási Minőségfejlesztési és Módszertani Központ
Projektasszisztens / Project Assistant
C épület, 505
Telefon: +36 1 482 7105 • Mellék: 7105

További munkatársak

Fejlesztési felelősök

Sportközgazdász mesterszak

Dr. András Krisztina Anna krisztina.andras@uni-corvinus.hu
E épület, 120
Telefon: +36 1 482 5529 • Mellék: 5529

Gazdálkodási és menedzsment alapszak

Dr. Aranyossy Márta marta.aranyossy@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Vállalkozás és Innováció Intézet / Innováció és Üzleti Inkubáció Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 358
Telefon: +36 1 482 5432 • Mellék: 5432

Kisvállalkozások specializáció (GM alapszak)

dr. Kállay László Tibor laszlo.kallay@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Vállalkozás és Innováció Intézet / Vállalkozásfejlesztés és -menedzsment Tanszék
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 329
Telefon: +36 1 482 5247 • Mellék: 5247

Pénzügy számvitel alapszak

Dömötör Barbara Mária barbara.domotor@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Pénzügy Intézet / Befektetések
Egyetemi docens / Associate Professor
E épület, 281
Telefon: +36 1 482 5212 • Mellék: 5212

Ellátásilánc-menedzsment mesterszak

Nagy Judit judit.nagy@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Operáció és Döntés Intézet / Ellátásilánc-menedzsment Tanszék
Egyetemi Docens / Associate Professor
E épület
Telefon: +36 1 482 5562

Turizmus- vendéglátás alapszak

Dr. Pinke-Sziva Ivett ivett.sziva@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet / Fenntartható Fejlődés Intézet / Turizmus Tanszék
Egyetemi Docens / Associate Professor
C épület, 303
Telefon: +36 1 482 7214 • Mellék: 7214

A duális képzésről 

A duális képzésről itt olvashat: 

Letölthető dokumentumok

EFOP351 Sablon

Eseményeink

Duális Információs Nap

Duális információs nap 2019 

Egyre népszerűbb a Corvinus duális képzése – információs napot tartottak a Székesfehérvári Campuson

Duális Információs Napot tartott 2019.04.15-én a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a székesfehérvári városháza dísztermében. A jelentkező diákok a rendezvényen jobban megismerhették az egyetem kínálta lehetőségeket és a duális képzések céges partnereit. A program második felében pedig campus-túra keretében tekinthették meg a felsőoktatási intézmény infrastruktúráját az érdeklődők.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Duális Információs Napját Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a város jövője szempontjából rendkívül fontos az a munka, amelyet négy évvel ezelőtt kezdett el a Corvinus és Székesfehérvár Önkormányzata.

Dr. András Krisztina rektori megbízott a jelentkezőknek elmondta, hogy Székesfehérvár a Corvinus Egyetem stratégiájában a duális képzési központ, ami azt jelenti, hogy az itt meghirdetett szakok közül valamennyi duális formában érhető el, és ezzel kívánják versenyképessé és gyakorlatorientálttá tenni a hallgatók képzését, illetőleg diplomáját. A rektori megbízott kiemelte, hogy idén már 12 megyéből jelentkeztek a Corvinus Székesfehérvári Campusának képzéseire. Fejér megye után Pest megyéből és Budapestről érdeklődnek a legtöbben. Az egyetemnek jelenleg 30 duális partnere van, de ennél jóval több céggel működnek együtt és jelenleg is folynak a tárgyalások a vállalati partnerek körének bővítéséről.

A megjelent duális partnerek prezentációval mutatkoztak be a jelenlévőknek. Ezt követően az esemény a Székesfehérvári Campuson folytatódott, ahol a jelentkezők kötetlenül beszélgethettek leendő oktatóikkal, hallgatótársaikkal, és testközelből megismerhették a campus infrastrukturális adottságait is.

Duális információs nap 2018

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa április 23-án tartotta duális információs napját, amelyre egyaránt meghívást kaptak az intézmény duális partnerei, a város vezetése, illetve a tanulmányaikat szeptemberben megkezdő leendő hallgatók.

A program első felének Székesfehérvár Városháza adott otthont, ahol Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. András Krisztina rektori megbízott köszöntője után Marcalekné Kormos Cecília, a BCE GTK tanulmányi irodavezetője ismertette a képzési formát, a jelentkezés első lépésétől a tanulmányok befejezéséig. A megjelent duális partnerek prezentációval mutatkoztak be a jelenlévőknek. Képviseltette magát az alapképzés partnerei közül a Fehérvári Programszervező Kft., a Harman Becker Kft., a PRAKTIKER Kft, Székesfehérvár Polgármesteri Hivatala, illetve a VIDEOTON Holding Zrt. A sportközgazdász mesterképzés duális partnerei részéről bemutatkozott az Alba Regia Sport Club, az Alba Volán Sportclub, a Budapesti Honvéd Sportegyesület, valamint a The Path Sports Management.

Az esemény a Székesfehérvári Campuson folytatódott, ahová a jelentkezőket ebédre invitáltuk, hogy az ételek és frissítők fogyasztása mellett kötetlenül beszélgethessenek leendő oktatóikkal, hallgatótársaikkal, és testközelből megismerhessék a campus infrastrukturális adottságait. A catering alatt kollégiumi körtúra is zajlott, ezáltal a résztvevők valóban teljeskörű belátást nyertek leendő oktatási intézményükbe.

Workshopok, konferenciák 

 Duális workshop 2019.01.29.

„A duális képzés jelene és jövője a Budapesti Corvinus Egyetemen”- címmel rendeztek konferenciát a BCE Székesfehérvári Campusán 2019. január 29-én. Az EFOP 3.5.1 duális képzésfejlesztéssel foglalkozó projekt keretében megvalósuló rendezvényen egyetemi és vállalati szakemberek illetve szakértők osztották meg egymással tapasztalataikat.

A konferencia elsődleges célja az volt, hogy az elmúlt egy évben lezajlott képzésfejlesztésekről és kutatásokról beszámolót halljanak a Budapesti Corvinus Egyetem és más felsőoktatási intézmények duális képzésben érintett szakemberei és vállalati duális partnerei. A program folyamán, előadások keretében, három képzésfejlesztésben érintett szak képviselői (Turizmus-vendéglátás BSc, Sportközgazdász MSc, Ellátásilánc-menedzsment MSc) osztották meg tapasztalataikat a résztvevőkkel. Két kutatás tanulságait is meghallgathatták az érdeklődők a hallgatói munkavállalás formáival, illetve a duális partnerek visszajelzéseivel kapcsolatban.

Rövid áttekintőt adtak az érintett szakfelelősök az EFOP 3.5.1 projekt keretében megvalósult képzésfejlesztésről, valamint sor került a duális mentorrendszer tapasztalatainak bemutatására is.

A konferencia helyválasztása nem volt véletlen, hiszen a Székesfehérvári Campus a BCE duális képzési központja és közel 30 duális képzési partnerrel rendelkezik. A Gazdaság Tudományi Kar itt meghirdetett alapszakjai, mint a Gazdálkodási és menedzsment, a Pénzügy és számvitel, és a Turizmus-vendéglátás szak csak itt érhető el duális formában is, de a Sportközgazdász mesterszaknak is Székesfehérvár ad otthont.

A konferencia során szó volt még képzési programokról és tréningekről, amelyeket a Corvinus Egyetem hirdet meg duális hallgatók és vállalati partnerek számára, valamint a duális vállalati látogatásokról is.

A konferencia programja  

A konferencián elhangzott előadások, beszámolók:


Duális workshop 2018.05.15. 

2018. május 15-én ismét workshopot rendeztünk duális partnereink számára a székesfehérvári campuson. Az eseményen az Egyetem duális partnerei, egyetemi oktatók, illetve az EFOP-351-en képviseletében Marciniak Róbert is részt vett.

A workshop programja több részből állt össze. Az első részben a duális partnerek képviselői egyénileg véleményeket, kérdéseket, illetve dilemmákat fogalmazhattak meg a duális képzéssel kapcsolatban. A programot az egyetem képviseletében Gáspár Judit, Meretei Barbara és Kiss Csaba vezényelte.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
 
A második szakaszban két csoportban folytatódott a beszélgetés. A két csoport két tantárgy köré épült fel, ahol a résztvevők megvitathatták az elmúlt tanév kérdéseit, vitatott helyzeteit. Fontos, hogy a jövőben még szorosabb legyen az együttműködés a felek között, illetve kevesebb legyen a vitás kérdés. 

Az eseményt végül Marciniak Róbert az EFOP-351 képviseletében zárta. Rövid tájékoztatójában, kiemelte egy kétnapos tréning fontosságát, melyen minden partnerünk részt vehet. A tréning az oktatást segítené a képzésben érintettek számára.

Budapesti Corvinus Egyetem

 

EFOP konferencia 2018.12.06. 

 Az Emberi Erőforrások Operatív Program keretében a Budapesti Corvinus Egyetem 4,08 Mrd Ft összegű támogatást nyert – ezzel a felsőoktatási intézmények között 11. – oktatási innovációk bevezetésére, duális tananyagok fejlesztésre, kutatási kapacitás növelésre és a kutatási eredményesség támogatására a Székesfehérvári Campus beruházási munkálataira.
A támogatási időszak első évének elteltével az EFOP projektek kutatói rátekintettek az eddigi eredményekre és megismerhették a folytatásban tervezetteket.

A rendezvényre 2018. december 6-án a Budapesti Corvinus Egyetem III. előadójában került sor.

A konferencia programja


A konferencián elhangzott előadások, beszámolók:

Dr. Sass Judit: A kutatói életpályát támogató tevékenységek a felsőoktatásban (EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00007)

Dr. Daruka Magdolna: ,,Ipari forradalom 4.0 – Oktató 4.0″ (EFOP-3.4.3-16-2016-00006)

Dr. Kováts Gergely: Eredmények a duális képzés fejlesztése terén (EFOP-3.5.1-16-2017-00001)

Dr. Hinek Mátyás – Tauser Attila: Az infrastrukturális fejlesztés ütemezése, látványtervek (EFOP-4.2.1-16-2017-00009)

Dr. Rosta Miklós – Katona Márton: A versenyképesség és az innováció támogatása (EFOP-3.6.1-16-2016-00013)

Dr. Hortoványi Lilla – Dr. Szabó Zsolt Roland – Városiné Dr. Demeter Krisztina: Digitális gazdasági és társadalmi átalakulás – nemzetközi kutatási együttműködés keretében (EFOP-3.6.2-16-2017-00007)

Dr. Cserháti Ilona: A jövő demográfiai, munkapiaci és társadalmi kihívásainak elemzése – fiatal kutatókkal, nemzetközi kutatói hálózatok segítségével (EFOP-3.6.2-16-2017-00007)

Székesfehérvári workshop 2017 

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa jelentős fejlesztések előtt áll, amelyek sikeres végrehajtása proaktív és nagy összefogásra épülő operatív munkával, továbbá az EFOP pályázatok által elnyert források segítségével és Székesfehérvár Megyei Jogú Város támogatása mellett teremthető meg.  

Budapesti Corvinus Egyetem

 


Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem Rektora felkérésére 2017. október 10-től a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán működő oktatási és kutatási programok koordinációjáért, valamint a Campus akadémiai fejlesztéséért felelős rektori megbízott kezdte meg munkáját. 

A feladatot Dr. András Krisztina, egyetemi docens, az Üzleti Gazdaságtan Tanszék vezetője, a Sportközgazdász mesterszak szakfelelőse látja el. A rektori megbízott feladatai közé tartozik a Székesfehérvári campus oktatási, kutatási tevékenységeinek, projektjeinek összehangolása, vállalati, duális partneri kapcsolatok koordinációja, illetve továbbfejlesztése. 

A duális találkozó célja volt, hogy az Egyetem által elnyert EFOP 3.5.1.-16 pályázati jelzésű, a „Duális és kooperatív felsőoktatási képzések, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztése” című projektet annak vezetői és alprojektvezetői bemutassák a Város vezetésének és az Egyetem duális partnereinek. 

A találkozó programjában köszöntőt mondott Mészáros Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város kiemelt fejlesztések és ifjúsági ügyekért is felelős Alpolgármestere, majd Dr. András Krisztina, rektori megbízott mutatta be röviden megbízása tárgyát, annak az EFOP-projektekhez való kapcsolódását, illetve szólt a duális partnereknek a fejlődési elképzeléseiről, a Campus jövőbeni víziójáról, terveiről. 

Ezt követőn Dr. Marciniak Róbert, az EFOP program egyik alprojektvezetője ismertette a képzésfejlesztési projekt céljait, tervezett eseményeit, majd Pálvölgyi Krisztián alprojektvezető mutatta be a képzésfejlesztési koncepciókat és terveket. A találkozó második felében a nagyszámban jelen levő duális partnerek osztották meg a részt vevőkkel a duális képzéssel kapcsolatos eddigi tapasztalataikat, visszajelzéseikkel segítve a duális képzés jövőbeni fejlesztését.

C#A Corvinus Alba események 

CAKK – Corvinus Alba Karrier Klub rendezvény – 2019.03.07 

  „Versenyképesség és innováció Magyarországon” címmel szervezett előadásokat a CAKK  

A CAKK, azaz a Corvinus Alba Karrier Klub az egyetem székesfehérvári campusán alakult azzal a céllal, hogy közösség és szemléletformáló módon olyan programokat szervezzen, melyek gyarapítják a felsőoktatási intézményben tanuló fiatalok gyakorlati tudását.

Rendkívül sikeres volt a Corvinus Alba Karrier Klub első nagyszabású rendezvénye 2019. március 7-én. A csütörtöki eseményen Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, Rab Árpád, az egyetem docense és Vas György, a kisvállalkozások finanszírozása és pénzügyei tantárgy oktatója tartott előadásokat egyebek mellett a Smart City fejlesztésekről, a vállalati versenyképességről, a startupok világáról.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
 Somogyi Martin, a s CAKK diákklub elnöke elmondta, hogy igyekeznek olyan típusú programokat, előadásokat szervezni, illetve lebonyolítani, melyeknek köszönhetően a tagok a megszerzett ismeretekkel és képességekkel olyan gazdasági szakemberekké válhatnak a diploma megszerzését követően, akik kiemelkedő gyakorlati tudással rendelkeznek szakterületükön, ismerik és átlátják a gazdaság összes szegmensét, s ezáltal kiemelkednek a többi közgazdász közül. 

Budapesti Corvinus Egyetem

 
 A Corvinus Alba Karrier Klub programja az EFOP-3.5.1-2017-00001 “ Duális és kooperatív felsőoktatási képzések, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztése” projektnek köszönhetően valósulhatott meg. A tervek szerint a tavaszi félévben további programokkal készül a diákszervezet.  

 Városi és egyetemi kerekasztal (2019. 01. 29.) 

  Tudásközvetítés a legmagasabb szinten – nemzetközi kiválóságra törekszik a Corvinus  
 Székesfehérvár felsőoktatásáról, a Budapesti Corvinus Egyetem megújulásáról és a helyi lehetőségekről volt szó azon a kerekasztal-beszélgetésen, melyet a Székesfehérvári Campuson szerveztek 2019. január 29-én. Az eseményen Székesfehérvár és az egyetem vezetői összegezték az eddigi közös munkát és osztották meg a résztvevőkkel a jövőbeni terveiket. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa számára kiemelten fontos, hogy az oktatási tevékenység mellett minél nagyobb szerepet vállaljon a város közéletében. Ezért az intézmény létrehozta a C#A Corvinus Alba – iránytű a mindennapokhoz programsorozatot, melynek célja, hogy olyan témákat dolgozzon fel, amelyek a közérdeklődésre számot tartanak, illetve olyan személyeket mutasson be, akik munkássága példaértékű. 

A programsorozat az EFOP-3.5.1-16-2017-00001 „Duális és kooperatív felsőoktatási képzések, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztése”-projekt keretében valósul meg. A sorozat újabb állomásaként kerekasztal-beszélgetést keretében Székesfehérvár és az egyetem vezetői számoltak be a hallgatóságnak a megyeszékhely felsőoktatásáról, az egyetem fejlődéséről és a helyben nyújtott lehetőségekről. Székesfehérvár a kezdetektől megtisztelő lehetőségként tekint az egyetemmel való együttműködésre. Nem arra törekszik, hogy Debrecenhez vagy Szegedhez hasonló, klasszikus egyetemi város legyen. A városnak nagyon jó minőségű, minden szempontból rugalmas, a helyi gazdaságot kiszolgáló, gyakorlatorientált felsőoktatásra van szüksége stabil, párezer fős hallgatói bázissal. A hallgatók száma folyamatosan emelkedik, ami szintén minősíti a helyi felsőoktatást. – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Dr. Szántó Zoltán általános rektorhelyettes arról számolt be, hogy a 2018-as esztendő mérföldkő volt a Budapesti Corvinus Egyetem történetében. Megszületett az a kormányhatározat, amely reális időtávon belül lehetővé teszi a folyamatos fejlődést, a megújulást. 

A Corvinus 2030 stratégia célja, hogy az egyetem a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézményeként a világ legjobb 200, Európa legjobb 100 egyeteme közé kerüljön a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban. Jelenleg 16 százalék a külföldi hallgatók aránya, reményeik szerint hamarosan Székesfehérváron is elindíthatják az angol nyelvű oktatási programot. Komoly változás lesz, hogy a Corvinus Egyetem kikerül az állami fenntartású intézmények közül. 2019. július 1-től egy az állam által létrehozott alapítvány gyakorolja majd az intézmény fenntartói jogait, amely a finanszírozás szempontjából hosszú távra garantálja a biztonságot és a kiszámíthatóságot. A 2019-es felvételi eljárás a megszokott módon történik majd, 2020-tól azonban már nem hirdetnek állami ösztöndíjas helyeket. Ennek kiváltására létrehozzák a Corvinus Ösztöndíjprogramot, amely az alapítvány vagyonának hozamaiból továbbra is biztosítja a térítésmentes képzést kiválósági vagy rászorultsági alapon. Emellett megmarad a költségtérítéses képzési forma is. Az intézmény büszke arra, hogy a tavaly az országosan felvett, a legkiválóbb TOP 10-es listába tartozó hallgatók 22 százaléka a Corvinusra nyert felvételt. Az egyetem oktatási színvonalát és a tudományos megalapozottságot az is mutatja, hogy a teljes oktatói állomány jelentős része rendelkezik doktori, azaz PhD tudományos fokozattal – emelte ki Szabó Lajos oktatási rektorhelyettes. Hozzátette, hogy a klasszikus oktatási forma mellett egyre inkább szeretnék érvényesíteni a digitalizációt, többek között létrehoznák az on-line tanulmányi osztályt. 

A hallgatók létszáma a fehérvári campuson a kezdeti 26-ról 79-re emelkedett, ma 171-en tanulnak itt, közülük 46 százalék mesterképzésre jár. A Székesfehérvári Campus „B” épületének beruházási munkáiról Horváth Béla, a campus igazgatója tartott prezentációt. A közel 2.000 négyzetméteres épületben elsősorban oktatási tereket hoznak létre, emellett biztosítanak egy jól felszerelt könyvtárat és egy olvasószobát. Kialakítanak egy exkluzív konferenciatermet és labort, továbbá egy filmfelvételek készítésére alkalmas stúdiót is. Az Európai Unió által támogatott, közel másfél milliárd forintos beruházás 2018 januárjában kezdődött el és 2019. május második felére fejeződik be.  

Fehérvár első specialty kávézója (2018. 11. 26.) 

Fehérvár első speciality kávézója  
Ferenci Fanni és Deczky Dani a Corvinus Egyetem Székesfehérvári képzési helyének harmadéves hallgatói a nyáron indították el saját specialty kávézójukat a Tele Élettel Coffee and Brew Bárt! 

A 2018. november 26-án, a Székesfehérvári Campuson tartott rendezvény keretében az érdeklődők első kézből kaphattak választ a következő kérdésekre: Hogyan induljunk el? Mit kell tudni egy kávézó elindulásakor? Mitől éri meg? Hogyan legyen sok Facebook követőd és exkluzív törzsvendégköröd? Vállalkoznál, de nem mersz belevágni? Nem tudod, mi kell ahhoz, hogy garantált legyen a siker? Érdekel, hogy hogyan tudsz egy sikeres Facebook oldalt létrehozni rövid idő alatt? Minden érdeklődő, aki érdeklődik a vállalkozás indítás témájában, választ kaphatott a kérdéseire. Fanni és Dani, a Corvinus Egyetem Székesfehérvári képzési helyet két sikeres vállalkozó hallgatói válaszolnak, akik megvalósították álmukat és megnyitották Székesfehérvár első specialty kávézóját, a Tele Élettel Coffee and Brew Bar-t! A Corvinus Egyetem Gazdálkodási és menedzsment alapképzésének keretében a hallgatók Kisvállalkozás specializációban egyaránt sajátíthatnak el elméleti és gyakorlati ismereteket. A vállalkozó kedvű hallgatóink számára ez igazi inspiráció, amelyből valódi vállalkozások születhetnek. Rendezvényünk moderátora Vas György (Kisvállalkozás-finanszírozás tárgy-felelős oktatója) völt. 

A program Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/494763174342089/

Kérdezd a Polgármestert (2018. 01.09.) 

 CORVINUS ALBA CSER-PALKOVICS ANDRÁSSAL  
Az év első Corvinus Alba rendezvényének vendége Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere volt. A város vezetőjét a helyi felsőoktatásról kérdezhették a résztvevők. A „Kérdezd a polgármestert!” jeligére szép számmal jelentek meg Székesfehérvár és környékének lakói a Székesfehérvári Campuson január 9-én, hogy elsőkézből értesülhessenek a legfrissebb tudnivalókról és újításokról a városi egyetemi élettel kapcsolatban. 

Budapesti Corvinus Egyetem

 
Az eseményen szó esett a Corvinus Székesfehérvári Campusának hamarosan esedékes felújító munkálatairól: a közeljövőben a Campus zöldövezete kellemes hangulatú közösségi tér szerepét töltheti majd be, illetve megkezdik a szomszédos épület átépítését is. Cser-Palkovics András felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy kollégáival örömmel várják a fiatalok javaslatait azt illetően, hogy milyen programokat, nekik szóló fejlesztéseket szeretnének látni a városban. A polgármester kifejtette, hogy a megfelelő közösségi tereknek, kulturális programoknak és a minőségi szintű oktatásnak komoly szerepe van abban, hogy a város vonzáskörzetéhez tartozó fiatalok Fehérváron tanuljanak tovább. Örömét fejezte ki továbbá a duális képzés lehetőségét illetően, kitérve arra, hogy ez a képzési forma kölcsönösen nagyszerű lehetőség a hallgatóknak, az egyetemnek és a vállalatoknak is. Elmondása szerint a duális képzés több szempontból is egyedülálló lehetőség a hallgatók számára, hiszen amellett, hogy pénzt keresnek, elkerülhetik a pályakezdők leggyakoribb problémáját: a valós munkatapasztalat hiányából fakadó kudarcokat. Székesfehérvár polgármestere végig készséggel állt az érdeklődők rendelkezésre, így mindenki választ kaphatott az őt érintő vagy számára érdekes témákat érintő kérdésekre.

Sajtó: https://www.szekesfehervar.hu/tovabbtanulas-fehervaron-diakok-kerdeseire-valaszolt-a-polgarmester

Magyar Everest Expedíció 2017 (2017.12. 05.) 

  Magyar Everest Expedíció 2017  
A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán december 5-én tartottuk az idei év utolsó, középiskolásoknak szóló toborzó programját. A campus a Magyar Everest Expedíció 2017 előadásának adott otthont, ahol az előkészítési, lebonyolítási és utómunkálatokkal szakmai jellegű megközelítésben ismerkedhettek meg a résztvevők. Kosaras Renáta, a FasterPromotion kommunikációs igazgatója az expedíció szervezési munkálatairól beszélt. A résztvevők mélyebben megismerhették azokat a komplex folyamatokat, amelyek szükségesek egy ilyen mértékű projekt lebonyolításához. Renáta vázolta, hogyan épül fel egy expedíció stratégiája, milyen kommunikációs üzeneteket és eszközöket használtak a célközönség eléréséhez, illetve, hogy milyen további tervekkel rendelkeznek a jövőre nézve.

Budapesti Corvinus Egyetem

  Az előadáson Száraz Dénes színész, tájfutó is részt vett, aki a trekking csapat tagjaként a hegymászókat a Mount Everest alaptáboráig kísérte. A sportszerető híresség a mászás során szerzett tapasztalatairól mesélt a közönségnek, akik érdeklődve fogadták az izgalmas élménybeszámolót. Toborzó-sorozatunk további előadásokkal várja az érdeklődőket – legközelebbi eseményünket 2018.január 9-én rendezzük meg.   

Itt járt Máté Krisztina (2017. 11. 14.) 

Itt járt Máté Krisztina!!!

Máté Krisztina a magyar kereskedelmi televíziózás egyik “alapító” tagja. Vezetett hírműsort, bűnügyi magazint, de házigazdája volt a Leggyengébb láncszem című kvízműsornak is. Most ‘Az első millióm’ történetéről beszélt nekünk itt a Corvinus székesfehérvári Campusán.


A 30-as nyugdíjas (2017. 10. 17.) 

  TAKÁCS SZABOLCS A SZÉKESFEHÉRVÁRI CAMPUSON! 
 2017. október 17-én kedden, a Székesfehérvári Campus nagyelőadójában járt a 30-as nyugdíjas, azaz Takács Szabolcs.

Budapesti Corvinus Egyetem

Talán nem túlzás azt állítani, hogy sokak, ha nem mindenki álma a teljes anyagi függetlenséggel összekötött szabadság, amit általában a jómódú nyugdíjasok kiváltságának tartunk. Azonban van egy magyar srác, aki mindezt megvalósította 34 évesen. Kizárólag befektetéseinek hozamaiból tartja fenn magát, miközben teljesen az idejének az ura. Mindehhez jön, hogy nem rest megosztani a titkát, módszereit a közönséggel. Az eseményről bővebben itt olvashat. 

A rendezvény az Emberi Erőforrás Operatív Program 3.5.1-16-2017-00001számú projektjének keretéből valósulhat meg.
 

Igazgatói és osztályfőnöki reggelik 

Középiskolai igazgatóknak szerveztek fórumot a BCE Székesfehérvári Campusán  

Az egyetemen zajló aktuális változások, a duális képzés nyújtotta lehetőségek és a Corvinus Tudástőzsde programja volt a témája annak a szakmai megbeszélésnek, melyet 2019. május 15-én szerveztek a BCE Székesfehérvári Campusán

A harmadik alkalommal megtartott, reggelivel egybekötött fórumon, a helyi középiskolai vezetők kaphattak információt a felsőoktatási intézményben történő átalakulásról és az aktuális rendezvényekről. A campuson június 3-5. között rendezik meg a Corvinus Tudástőzsde című, középiskolásoknak szóló programsorozatot, melynek célja, hogy, már a jelentkezés előtt megismertessék a térség diákjaival a Corvinus nyújtotta képzési lehetőségeket, az egyetemet, annak oktatási-tudományos sokszínűségét, gazdagságát.

Székesfehérvár Önkormányzatát Mészáros Attila alpolgármester képviselte. Elmondta, a négy évvel ezelőtti indulás óta született komoly eredmények az egyetem, a város, a középiskolák és a diákok szoros együttműködésének köszönhetőek. A vidéki városok közül Székesfehérvár az egyetlen, ahol folyamatosan növekszik a jelentkezők száma. A helyi campuson igen nagy arányban vannak jelen a fehérvári és a Székesfehérváron érettségizett hallgatók. A helyi felsőoktatás célja, hogy a város ipara számára legyen képzett szakember-utánpótlás a gazdasági és műszaki területen.

Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja arról beszélt, hogy az egyetem megőrizte vezető helyét a felsőoktatásban, az egész országban a Gazdálkodástudományi Kar a legnépszerűbb. A Székesfehérváron 2017-ben indított turizmus-vendéglátás szakot 4+1 évre tervezik bővíteni oly módon, hogy egy külföldön töltött tanévet is beiktatnak a képzési struktúrába. Az egyetemi életről szólva megemlítette, hogy CAKK néven megalakították a Corvinus Alba Karrier Klubot, és továbbra is szerveznek pályaorientációs napot, nyílt napot és gólyatábort, gólyahetet a fiatalok számára.

Céglátogatások duális partnereknél 

HARMAN céglátogatás középiskolásoknak

2019. május 23-án ismét sor került céglátogatási programra az EFOP 3.5.1. projekt szervezésében. Ezúttal 10 székesfehérvári érdeklődő, 11. évfolyamos diák látogatott el a Harman Becker Kft. telephelyeire.

 

A program a multinacionális vállalat SSC (Shared Service Center) irodájában kezdődött, majd a csoport a cég egyik autóelektronikai berendezéseket gyártó üzemébe utazott át. A diákoknak alkalma nyílt betekintést nyerni egy modern, globális nagyvállalat pénzügyi, HR és gyártási folyamataiba, valamint a duális képzés részleteibe.

ARCONIC-KÖFÉM és VIDEOTON céglátogatások középiskolásoknak

A Videoton Autóelektronikai Kft. és az Arconic-Köfém Kft. telephelyére látogattak el középiskolások az EFOP3.5.1. projektnek köszönhetően. A székesfehérvári 10-11. évfolyamos fiatalok megismerkedhettek a két cég infrastruktúrájával és tevékenységével.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a felsőoktatási intézmény duális képzési központjaként, nagy hangsúlyt fektet a minőségi partnerkapcsolatokra. 2018 novemberében az EFOP-3.5.1-2017-00001 “ Duális és kooperatív felsőoktatási képzések, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztése” projektnek köszönhetően, középiskolások vehettek részt céglátogatáson a Corvinus két kiemelkedő duális képzési partnerénél. A program jó lehetőséget biztosított arra, hogy a fiatalok megismerkedjenek a legendás vállalatok történetével, modern termelő üzemeinek működésével és a duális képzés részleteivel.


A projekt munkatársai a céglátogatások iránt érdeklődő diákokkal a gimnáziumuk előtt találkoztak, ahonnan külön busszal utaztak a telephelyekre. A tanulókat a cégek HR munkatársai fogadták. A rövid cégbemutató prezentációk meghallgatása után a gyártó üzemek megtekintésére nyílt lehetőség. Itt a vendégek megismerkedhettek a modern autóalkatrész (Videoton Autóelektronikai Kft.) és autókerék (Arconic-Köfém Kft.) gyártás folyamataival. Az Arconic-nál lehetőség volt továbbá a szolgáltató központ dolgozóival is beszélgetni, akik szívesen meséltek mindennapi munkájukról.
 

A szakmai program mellett a diákok feltehették kérdéseiket és információt szerezhettek az egyetem duális formában induló alap- és mesterképzéseiről is.  

Tréningek 

Prezentálni tudni kell

 Prezentációs készségek és képességek fejlesztése címmel tréninget szerveztek első éves duális hallgatók számára a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A cél a diákok előadói készségeinek fejlesztése volt.A 2019. november 29-én megrendezett tréning az EFOP-3.5.1-2017-00001 “Duális és kooperatív felsőoktatási képzések, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztése” projekt égisze alatt zajlott. A képzés elsődleges célja, az első éves duális hallgatók prezentációs készségeinek fejlesztése volt.


A program során a hangsúly a játékosságon és az előadókészség fejlesztésén volt. A tréning egy rövid “jégtörő”, ismerkedős játékkal kezdődött. Ezt követően a képzésen részt vevő nyolc fő, egymás után adott elő 2-3 percben, szabadon választott témában, melyhez a legtöbben prezentációt is készítettek. A tréner ezeket az expozékat videóra rögzítette, majd az előadókkal közösen visszanézve elsőként a diákok adtak egymásnak visszajelzést az előadásról. 

A tréning második felében a hallgatók az előadás legfontosabb elemeire koncentrálva:

 • látható elemek (mimika, gesztikuláció, szemkontaktus, testtartás, mozgás), 
 • hallható elemek (hangerő, hangszín, tempó) és 
 • üzenet/mondanivaló (strukturáltság, személyesség, hatásosság stb.) 

nézték végig a rögzített anyagokat a képzést tartó szakember irányításával, aki hasznos tudnivalókkal, tippekkel, tanácsokkal látta el a fiatalokat. A tréning végén a diákok egy “kilépő cetli” segítségével reflektálhattak saját tanulási élményeikre is.

Duális Café 

Duális Café (2018.01.19.)

A Corvinus Egyetem 2018. január 19-én pénteken délután tartotta mesterképzéseinek nyílt napját, így az Ellátásilánc-menedzsment mesterszak bemutatkozására is ekkor került sor.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre került a Duális Café, ahol az Egyetem, a duális partnereink és a szak és a duális képzés iránt érdeklődő, a nyílt napon is jelen lévő hallgatók találkozhattak egymással, megismerkedhettek a vállalatokkal és az elérhető pozíciókkal, tájékozódhattak a jelentkezés menetével kapcsolatban.

Nyitórendezvény 

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán január 12-én tartottuk az EFOP 3.5.1 nyitókonferenciáját. A konferencián a hazai felsőoktatás több jeles képviselője is felszólalt.

Az eseményt Lánczi András (képen), az egyetem rektora nyitotta meg, aki beszédében kihangsúlyozta a duális képzések egyre kiemelkedőbb szerepét a hazai felsőoktatásban.

Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes-államtitkára a képzési forma fejlesztési irányaival kapcsolatos gondolatait osztotta meg a résztvevőkkel. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere a város vezetésének támogatását fejezte ki, hozzátéve, hogy öröm látni, hogy a duális képzések révén a fiatalok egyre inkább felismerik a helyi perspektívákat, lehetőségeket.

A Campus aktuális képzési portfóliójáról, illetve a további fejlődési célokról András Krisztina, rektori megbízott adott tájékoztatást.     A duális partnerek képviseletében Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettese szólalt fel, aki a vállalat eddigi tapasztalatairól és a jövőhöz fűzött reményeiről beszélt. Kováts Gergely, a projekt szakmai vezetője ismertette az EFOP 3.5.1 fő célkitűzéseit, az ennek érdekében szükséges lépéseket, illetve az eddig elért eredményeket. Az egyéni felszólalásokat követően fogadásra invitáltuk a jelenlévőket, akiknek ez által kötetlen környezetben is volt lehetősége szót ejteni a témáról.

 

Kováts Gergely (szakmai vezető) bemutatja a projektet

A konferencia második szakaszában zajlott a kerekasztal-beszélgetés, amely során a duális képzések előnyeit, problémáit és feladatait a lehető legtöbb oldalról járták körbe a meghívott vendégek. A dinamikus hangulatú véleménycsere résztvevői:

– Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke;

– Derényi András, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tudományos munkatársa;

– Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem EFOP 3.5.1. szakmai vezetője;

– Pálvölgyi Krisztián, a Budapesti Corvinus Egyetem EFOP 3.5.1. alprojektvezetője;

– Pogátsnik Monika, az Óbudai Egyetem Duális Koordinációs Irodájának igazgatója;

– Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke;

– Somogyi Martin, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának duális hallgatója.

A kerekasztal-beszélgetést követően a közönségnek is volt alkalma arra, hogy feltegye kérdéseit, megossza gondolatait a projekttel és a duális képzési formával kapcsolatban. Bízunk benne, hogy a nyitókonferencia minden jelenlévőnek lehetőséget adott arra, hogy a témával kapcsolatos ismereteit bővítse, felmerülő kérdéseire választ kapjon.

Partnereink

Szakok és partnereink

  A projekt keretében 3 alapszak és 2 mesterszak fejlesztése zajlik. E szakokon a 2019 júliusában a következő együttműködő duális partnereink voltak.  

Gazdálkodás és menedzsment alapszak

 • Alba Regia Sport Club
 • Emerson Process Management Magyarország Technológiai 
 • Műszergyártó és Kereskedelmi Kft.
 • Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. 
 • Írisz Office Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
 • Köfém Sport Club
 • Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
 • Otto Fuchs Hungary Kft.
 • Penny Market Kft.
 • Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft.
 • Simon István e.v.
 • Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
 • Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.
 • Videoton Holding Zrt.
 • Pannonjob Humán Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Pénzügyi és számviteli alapszak

 • ALBACOMP RI Kft.
 • Emerson Process Management Magyarország Technológiai 
 • Műszergyártó és Kereskedelmi Kft.
 • Garzon Bútor Kereskedelmi Kft. Cégcsoport tagja
 • A-Set Ingatlanhasznosító Kft.
 • Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft.
 • Írisz Office Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
 • Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
 • Penny Market Kft.
 • PRAKTIKER Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.
 • Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
 • Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.
 • Videoton Holding Zrt.
 • Videoton EAS Kft., 
 • Pannonjob Humán Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Turizmus-vendéglátás alapszak

 • Best Western Plus Lakeside Hotel
 • Budapesti Fesztivál & Turisztikai Központ
 • Continental Group Kft.
 • Fehérvári Programszervező Kft.
 • Janus Boutique Hotel & Spa
 • Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Sportközgazdász mesterszak

 • Alba Regia Atlétikai Klub
 • Alba Regia Sport Club 
 • Alba Volán Sportclub Öttusa Szakosztály
 • Budapesti Honvéd Sportegyesület
 • Fehérvár AV19 SC.
 • Lagardére Sports Hungary Kft. (Groupama Aréna)
 • Magyar Kajak-Kenu Szövetség
 • Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség
 • Magyar Röplabda Szövetség                  
 • the path sports management

Ellátási-lánc menedzsment mesterszak

 • BI-KA Logisztika Kft.
 • Corvex Üzleti Megoldások Zrt.
 • EKOL Logistics Kft.
 • Euro-Log Kft.
 • Flextronics Kft.
 • Grundfos Magyarország Gyártó Kft.
 • GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.
 • Motiment Kft.
 • Robert Bosch Kft.
 • Trans-sped Kft.
 • Tyco Electronics Hungary Termelő Kft.
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.24. - 14:13:20