Ugrás a fő tartalomra

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00172

Projekt címe: Komplex és integrált Biztosításközvetítő és -nyilvántartó Rendszer

 

Projekt időtartama: 2020.10.01– 2024.09.30

 

A támogatás összege: 798 650 000 Ft

 

Összköltség: 1 177 000 000 Ft

 

A CORVINUS támogatási összege: 135 000 000 Ft (támogatás mértéke 100%)

 

Kedvezményezettek neve:

  • Konzorciumvezető: Hungarikum Biztosítási Alkusz Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Konzorciumi tagok: Budapesti Corvinus Egyetem és suIT SOLUTIONS Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Mivel a lakossági felhasználók többnyire nem rendelkeznek elegendő biztosítási szaktudással, így a biztosítási szerződéseik kapcsán folyamatos, elektronikus és személyes formában is elérhető szakértői segítségre van szükségük. Mind a felhasználók, mind pedig az őket kiszolgáló tanácsadók részéről folyamatosan nő az igény az egyszerűbb, gyorsabb, a felhasználókat és a tanácsadókat a biztosításkötésben/kezelésben minél jobban támogató – elektronikus és személyes tanácsadást is biztosító – rendszerek iránt, amelyek minőségükben egyre jobb eredménnyel járó megoldásokat biztosítanak a szektorban.

Projektünk célja egy komplex biztosítási ügyfél kapcsolat építő és kiszolgáló rendszer fejlesztése, amely ötvözi az online biztosításközvetítésnek, az azonnali személyes, üzletkötői segítségnyújtással történő szerződéskötésnek és alkuszi kiszolgálásának lehetőségét, a lakossági felhasználók – és őket informatikai eszközök támogatásával – szakmailag segítő tanácsadók számára.

Projektünk eredménye a biztosítási igényfelméréstől a szerződéskötésen és a szerződések megújításán keresztül – a jelenleg elérhető megoldásokhoz képest többletszolgáltatásokkal kiegészítve – teljes körű biztosítási szerződés kezelést és tanácsadást biztosít – akár online akár személyes tanácsadói közreműködéssel. Integráljuk ezáltal a különböző csatornákat, a jelenleginél hatékonyabban kiszolgálva a fogyasztói és üzletkötői igényeket, igazodva a digitális fejlődési irányokhoz. A Rendszer egyesíti majd az online biztosítás kötés gyorsaságát és a biztosítási alkuszi kötés szakértelmét jelentősen segítve nem csak a felhasználók, de az üzletkötők hatékonyságát is.

A Rendszer legfontosabb tervezett funkciói, előnyei:

  • Jelenleg nem áll lakosság rendelkezésére a megkötött szerződések alkuszi oldalakon történő – a szerződés teljes tartama alatt elérhető – mindenkor aktuális szerződési és díjrendezettségi adattartalom. (Kizárólag a megkötéskori díjak és biztosítási összegek érhetőek el a biztosítás fennállásának ideje alatt, de azok változása, követése nem.
  • A biztosítási szerződések felhasználó általi követésének és kezelésének digitális eszközökkel támogatott lehetősége és ehhez kapcsolódó teljeskörű biztosításszakmai segítség nyújtása, beleértve a károk kapcsán történő közreműködést is. Rendszerünk mindezen hiányosságokra is megoldást kínál.
  • A felhasználók számára kényelmesebbé és érthetőbbé tett folyamatok és ehhez kapcsolódó edukáció hatására javul – és mérhető lesz – a fogyasztói tudatosság, mely a biztosítók közti versenyt is élénkíti. Ily módon akár évi 3-5000 forint is megtakarítható lesz a lakossági szerződésenként a fogyasztók számára.

A felhasználók az őket terhelő díjfizetési kötelezettségek teljesítésében is hatékony segítséget kapnak Rendszerünktől, (át)láthatják szerződéseik díjrendezettségét, a számukra előírt és általuk befizetett díjakat is követhetik. Kár esetén mind a bejelentésben, mind a kár rendezéséhez is szakértői támogatást kaphatnak. A biztosítási kérdésekben segítségre szorulók – az online kötési folyamaton túlmenően – személyes segítséget is igényelhetnek melyet telefonon vagy őket akár személyesen felkereső tanácsadókon keresztül is megkaphatnak. Mindezek az egyes biztosítások teljes tartama alatt elérhetőek. 

 

Projektkonzorciumunk jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a lakossági biztosítási piac fejlesztésében, ismerik és tevékeny résztvevői voltak a biztosítási piacok alakításának.

A Rendszer pénzügyi szempontból rentábilis üzemeltetése a nemzetközi és hazai konkurensek eredményeinek elemzése alapján garantált. Az eredményes működés finanszírozása a tapasztalatok és kutatások alapján megoldható, ugyanis a szükséges költségek alacsonyabbak, mint a megtakarítható alvállalkozói (és igénybe vett szolgáltatások) költségeinek összege.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 07:36:08